Stop maar met zoeken, oh nee, toch niet…

Vroni, zo heet onze weddingplanner van het Duitse bedrijf Bombenfest, onze steun en toeverlaat op dag 4 van onze zoektocht naar Italiaanse trouwlocaties. We rijden een prachtige oprijlaan op in Caprione Veronese. De Duits-Italiaanse begint goed; we krijgen een espresso in haar eigen keuken (persoonlijk, vertrouwd) en ze heeft zich goed voorbereid op onze komst (professioneel), met flyers, een programma voor deze dag en alle nodige adressen en telefoonnummers. We worden al enthousiast, terwijl we in feite nog steeds geen locatie hebben gevonden… Een minpuntje; voordat we plaatsnemen in haar dikke X5 probeert ze ons nog te overtuigen van een topfotograaf voor de grote dag, of we deze persoon es vee pee in gedachten willen houden. Op zich niets mis mee, fijn zelfs, ware het niet dat deze beste man minstens 2.150 euro kost voor een dagdeel. Heel goed dat iemand de opties opnoemt, maar dit neigde meer naar ‘ik help hier een vriendje mee’.

Stop maar met zoeken, we zijn er uit!

Goed, dat vergeten we even, en we gaan goed gemutst op weg naar de eerste locatie die ze voor ons heeft uitgekozen. Wow! Een prachtig luxe lifestyle hotel op een heuvel, uitkijkend op het Italiaanse glooiende landschap. Net genoeg kamers, een privé zwembad met ruimte voor een DJ, een binnen- en buitenmogelijkheid voor de receptie, marmeren trappen, een sfeervol restaurant met flessen wijn in elke uithoek van het pand en zelfs een slaapkamer voor mijn invalide schoonvader. Top! Stop maar met zoeken, we zijn er uit… Totdat we horen dat de kamers per persoon (!) meer dan 200 euro per nacht kosten en de overige kosten ook niet mis zijn. Tja, we willen onze gasten wel in de watten leggen en alles moet tiptop in orde zijn, maar op deze manier zijn we al duizenden euro’s kwijt, zonder de ceremonie, het entertainment, het vervoer, de foto’s, de bedankjes enzovoort…

 

‘Dit is precies wat ik bedoel!’, roept Mr. S. enthousiast

 Deze komt op onze shortlist…
In de auto, op weg naar de tweede locatie, rekenen we de kosten uit. Het is mogelijk, maar dan moeten we andere elementen misschien schrappen. Eerst maar zien wat Vroni nog meer in petto heeft. We stoppen bij een heel gemoedelijk restaurant met een prachtige Middeleeuwse binnenplaats. ‘Dit is precies wat ik bedoel,’ roept mijn Mr. S. enthousiast! ‘Hier kunnen we met de hele groep dineren, terwijl een Italiaanse accordeonist de sfeer verhoogt’. Ik moet zeggen dat ik ook gecharmeerd ben van deze locatie, het is het Italië dat we zoeken. Ook de gastheer is zeer vriendelijk en gaat samen met onze dochter op zoek naar de kleine kittens die zich verschuilen in een wijnkelder. Dit restaurant komt op onze shortlist, no doubt about it! Nu alleen nog op zoek naar een hotel en een ceremonieplek.

We zullen de eersten zijn die het ooit gedaan hebben…

Leuk, maar niet op 1.200 kilometer afstand
Met ons hoofd in de wolken vertrekken we naar de derde locatie, een heuse wijnbrouwerij van het merk Tommasi. Het is heel gezellig in de BMW, we fantaseren met elkaar over onze trouwdag en Vroni leeft zich goed in, dat blijkt ook wel als we bij Tommasi aankomen. Er zijn geen beperkingen voor ons, we mogen overal trouwen, in de kelders bij de grootste wijntonnen die ik ooit gezien heb, in de wijngaarden, in het bruine café, niets is te gek. Eén belangrijk detail: we zullen de eersten zijn die het ooit gedaan hebben en toeleveranciers in de trouwbranche zijn nog niet bekend… Dat betekent dat we een droomlocatie krijgen aangeboden, maar zelf alles van a tot z moeten regelen; de catering, de stoeltjes, de tafels, de ambtenaar, de aankleding, de dranken (buiten de wijn om) en ga zo maar door… Dat klinkt als een project waar we onze tanden best in willen zetten! Maar… niet op 1.200 kilometer afstand.

Bumpy ride!
My God! We zitten in een rollercoaster vol met keuzes en mogelijkheden… en we weten nog niet of we dit wel zo’n leuke bumpy ride vinden. We zijn er tenslotte nog lang niet, en ook onze dochter wordt er moe van (zie onderstaande foto).

We mogen zelfs in deze wijngaard trouwen! Maar het kan dochterlief niet echt meer beroeren ;-)

Houd het simpel… 
Voor degenen die hun geluk toch liever in ons eigen land beproeven is er een veel eenvoudiger, makkelijker en efficientere manier van ‘zoeken naar de geschikte locaties’. Check hiervoor www.toptrouwlocaties.nl en maak in een handomdraai een shortlist!

Meer van Barbara

Reacties
2 reacties op “Stop maar met zoeken, oh nee, toch niet…”
 1. Weddingplanner Vivian zegt:

  Hallo Barbara,

  Wat ontzettend leuk om je blog te lezen! Ik kan me je dilemma’s heel goed voorstellen. Hoe lastig is het om op afstand een fantastische builoft te organiseren?! Fijn dat jullie een weddingplanner in de hand hebben genomen en zo te horen iemand die de juiste contacten heeft en van wanten weet ;-)
  Mochten jullie toch nog twijfelen of op zoek zijn naar andere gave gebieden dan kan ik jullie eventueel ook wel helpen. Heb een aantal fantastische regio’s in mijn portfolio. Waar je echt trouwt in het autenthieke, pure, romantische Italië.

  Heel veel succes,
  Vivian

  http://www.hetBruidsmeisje.nl/

  • Barbara Barbara zegt:

   Hallo Vivian!

   Wat leuk dat je weddingplanner.nl volgt. Je hebt helemaal gelijk; het is al lastig om in de buurt een fantastische bruiloft te organiseren, laat staan op afstand ;-) .
   Laten we binnenkort maar even contact hebben!

   Fijne dag,
   Barbara

Laat een reactie achter

*

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34A-B
1087 HN Amsterdam
T 020 395 1585
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op:
» Twitter.com/trouwlocatie
» Twitter.com/toptrouwblog
» Facebook

Trouwlocatie tweets