After weddings blues

Je hebt er zo lang naar toegeleefd. Nachten lang heb je erover gefantaseerd en terwijl jij tot diep in de nacht druk babbelde over de gastenlijst, catering, tafel decoratie en goodiebags steunde manlief je steevast met een duidelijk ‘Hmmhmm’. Met zorg heb je je jurk uitgezocht en je lingerie er op afgestemd, alles tot in de puntjes geregeld. Geen enkel detail ging aan jou voorbij.

De dag zelf was geweldig; precies zoals je het had gedroomd. Je jurk stond je prachtig, je gasten hebben genoten en je man is nu voor altijd je man. Jullie huwelijksreis was het slagroom op het toetje, je kon je geluk niet op!

Dat was het dan

En dan, zomaar uit het niets, is daar weer het ‘normale’ leven. Ineens sta jij niet meer in the picture en gaat het niet meer steeds over je bruiloft. Na maanden naar je bruiloft toegewerkt te hebben, na maanden van dromen en bijna 100 % focus, is het in een dag achter de rug.  Zo! Dat was het dan.

Postnuptial wat?

Veel vrouwen voelen zich na hun  bijzondere dag leeg en verdrietig. Het zijn de ‘after wedding blues’ oftewel een ‘postnuptial depression’. Na al die focus en energie op een dag gericht te hebben is het niet vreemd dat je daarna even in een gat valt. 1 op de 10 vrouwen ervaart de after wedding blues. Hoewel de meeste vrouwen zich ongeveer twee weken wat leeg en verdrietig voelen, spreek je van een postnuptial depression wanneer het langer aanhoudt.

Het is niet alleen de focus die je ineens ‘kwijt’ bent maar ook het afscheid van het leven waar je nu ‘definitief’ niet meer voor kiest. Het lijkt weinig verschil te maken of je voor je bruiloft samenwoonde of niet. Het is ingebed in onze psyche dat als we iets winnen we tegelijkertijd ook wat verliezen. Deuren gaan open en andere gaan dicht. Veranderingen, hoe positief ook, vinden we (zeker als het grote stappen zijn) als mens erg spannend.

 Voorkomen is beter dan genezen

Hoe kun je voorkomen dat je last krijgt van de afterwedding blues?

Boek je huwelijks reis niet meteen na de bruiloft maar laat er twee of drie dagen tussen. Deze dagen kun je gebruiken om tot rust te komen en te ervaren dat alles waar je maanden tot een jaar mee bezig was nu voorbij is..Na je paar dagen van bezinning kun je nog heerlijk op vakantie en met je kersverse echtgenoot  samen  volop genieten.

Geef de ruimte aan je emoties (meestal verdriet en woede) en praat over dat wat je voelt. Weet dat je niet de enige bent, veel vrouwen zijn je voor gegaan. Schrijf je gedachten in een speciaal dagboekje, dit geeft ruimte in je hoofd. En focus je op al dat moois dat er wel!

De bruiloft is geweest wat nu volgt is het huwelijk, maak er minstens zo’n mooi feest van!

 

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: