Budget tips

Show me the MONEY!!!!!

Trouwen kost je niet je rib maar je hele ribbenkast!  Natuurlijk; je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en je kunt ook op heel wat kosten besparen, het is aan jullie. Om je een beetje op weg te helpen volgt hier een overzicht van de verschillende kosten die bij je grote dag komen kijken. De genoemde bedragen* zijn een gemiddelde en bedoelt om als richtlijn te gebruiken voor je kostenplaatje.

 

*Aan onderstaande bedragen kunnen geen rechten worden ontleend

– Bloemen € 125-,

– Bruidsboeket  € 150-, Tip: Het bruidsboeket kan vervangen worden; neem een mooie stevige bloem en bespaar ruim  € 130-,  

– Bruidstaart €  7-, p.p  Voorproef sessie € 35

– Buffet € 27-, Diner € 37-, p.p.

– Drukwerk € 250-,  Tip: Bespaar op het drukwerk en maak een mooie online uitnodiging via de email of via een facebook (besloten) event, handig ook met die RSVP!

– Feest € 25 p.p

– Fotograaf € 1200-,  Tip: Bij sommige locaties, zoals bij Landgoed Waterland  (een locatie uit onze best bekeken top 5 ) kun je er voor kiezen om de fotoreportage door hen te laten doen. Dit kan op de kosten besparen (onderhandelingspositie voor een mooie totaal prijs) en is mogelijk goedkoper  dan het inhuren van een ‘externe’ fotograaf

– Huwelijksnacht € 275-, exclusief lingerie

– Huwelijksreis € 3.000-,

– Kapper, make-up, pedicure & manicure € 225-,

– Kleding bruid € 1750-, exclusief lingerie. Tip: Wanneer je je jurk gaat passen draag dan de lingerie die je tijdens je bruiloft wilt dragen eronder. Als het er niet mooi is omdat het bijvoorbeeld erg tekent, kun je er beter op dat moment achter komen.

– Kleding bruidegom € 800-,

– Lingerie; € 350 Tip: Denk ook aan de ochtend na je huwelijks nacht

– Locatie. De prijzen van locaties variëren. Kijk op onze site naar locaties die je aanspreken  en vraag de offertes aan zodat je de prijzen kunt vergelijken. Maak op deze wijze een voorselectie van de locaties die je wilt bezoeken en die bij je budget passen.  Zo voorkom je dat je naar een locatie gaat die buiten je budget valt en die je natuurlijk helemaal ge-wel-dig vindt, zodat alles er na alleen maar tegen valt. 

– Muziek trouwfeest € 1.000-,  Tip: Sluit je Ipod aan en bespaar € 1.000-,

– Officiële gedeelte € 400-,

– Receptie € 17,50-, p.p.

– Ringen € 1.000-,

– Schoenen bruid € 300-,

– Sieraden & haar decoratie € 250-,

– Trouwbedankjes & goodiebags € 20-, p.p.

– Trouwvervoer € 500-,

Tot slot…. Houd rekening met onvoorziene kosten en reserveer ruimte hiervoor in je budget. Mocht er wat overblijven in het potje ‘onvoorziene kosten’ dan kun je dat fijn op je huwelijksreis uitgeven aan nog meer mooie ervaringen!

P.s. Lees ook het blog ‘Dat had ik moeten vragen’; tips voor als je een locatie gaat bezoeken.

 

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: