Hoe vermijd ik bruiloftstress?

Afbeelding: districtbruide.com

Uit recent onderzoek van toptrouwlocaties.nl is gebleken dat maar liefst de helft van de bruidsparen stress ervaart door het aanstaande huwelijk. Een kwart van alle paren heeft zelfs wel eens onderlinge ruzie vanwege deze bruiloft, die ooit met zo’n romantisch aanzoek begon. En dat is natuurlijk nergens voor nodig! Het plannen van je bruiloft hoort een periode van genieten te zijn, van het uitzoeken van de mooiste locatie tot het kiezen (en proeven!) van de lekkerste taart, van het passen van de mooiste jurken tot het luisteren naar de meest gezellige bands. Die spanning is dus nergens voor nodig! Ervaren jullie toch die spanningen, dan heb ik hierbij een aantal tips voor jullie, om die spanning uit je lijf te bannen. Zodat enkel het genieten nog maar overblijft:

Tip 1:  Tijd heelt alle wonden

Ofwel: neem voldoende tijd voor de planning. Het lijkt erg voor de hand liggend, maar begin op tijd met het plannen van je bruiloft. Hoewel genoeg getrouwde stellen je kunnen vertellen dat ze binnen een maand alles rond hadden, wat meer tijd geeft ook wat meer rust. Verdeel de taken over de verschillende maanden zodat je niet ad hoc beslissingen moet nemen, maar overal lekker de tijd voor kunt nemen. Niet alles hoeft direct geregeld te worden. Stel dus je prioriteiten.

Tip 2: Maak de juiste keuze voor de ceremoniemeester of wedding planner

Een goede keuze zorgt voor rust, je weet dat je taken kunt overdragen, dat de planning wordt bewaakt en dat hij of zij je bij kan staan bij moeilijke of spannende momenten. Draag de spanning gerust naar hen over, en ga zelf weer in de ontspan-modus. Datzelfde geldt natuurlijk voor je leveranciers.

Tip 3: Ervaar alles alsof je nog geen beslissing hoeft te maken

Laat alles over je heen komen. Ook al bezoek je de 25e locatie, je moet niets! Is dit nog steeds niet dé locatie, dan zijn er nog genoeg andere locaties en zullen jullie heus nog wel dé droomlocatie vinden.
Probeer elke beslissing te nemen nadat je er tenminste een nachtje over geslapen hebt.

Tip 4: Houd in gedachten dat het JULLIE dag is

Ofwel: betrek niet teveel mensen bij de organisatie van jullie bruiloft, met name als het gaat om beslissingen. Je ziet het vaak genoeg in de Amerikaanse trouwprogramma’s: de ouders betalen mee aan de bruiloft en hebben daar dus ook hun eigen zegje in. Probeer dit (zoveel mogelijk) te vermijden. Jullie hebben genoeg aan jullie eigen, mogelijk uiteenlopende, wensen en meningen. Het is jullie dag en jullie gaan daar dus ook over beslissen.

Tip 5: Ga er eens lekker tussen uit

Tussen het drukke werkende leven, de hobby’s en de bruiloftsplanning  door merken jullie dat er eigenlijk weinig tijd is voor jullie zelf. Ga er dan even lekker met z’n tweetjes een weekend tussen uit om eens lekker non stop tijd voor elkaar te hebben. Laat ook het woord  bruiloft in dit weekend niet vallen. Je zult merken dat je daarna weer helemaal ‘opgeladen’ bent om weer helemaal vol gas te geven.

Tip 6: Ga geen proefrit maken in een porsche, als je slechts budget hebt voor een Smart.  

En dan doel ik niet alleen op het trouwvervoer, maar op alle onderdelen van je bruiloft. Een van de meest voorkomende oorzaken van stress bij de bruiloftsplanning is: budget. Ga dus geen jurken passen die niet binnen je budget passen om alleen al te voorkomen dat je de perfecte jurk vindt die je never nooit kunt betalen, ga niet naar bands kijken als je weet dat je alleen maar budget hebt voor een DJ en filter je locatiebezoeken tot een range die binnen de financiele mogelijkheden behoort.

Het gaat altijd over liefde

En bovenal: blijf onthouden dat het hier gaat om een romantische en fijne aangelegenheid, dat het erom gaat dat jullie op dat moment voor elkaar kiezen ten overstaan van (veel of wat minder) familieleden en vrienden. Al het andere is ‘maar’ bijzaak.

Auteur: Angelique Aalders

 

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: