Twaalf Trouw Trends voor 2012


*Foto:  lente collectie 2012 Vera Wang 


Duurzaamheid is het woord voor 2012.
Niet alleen voor onze planeet maar ook voor onze levens-stijl en dat zie je terug in de Trouw Trends van 2012. Je ziet het aan de decoratie, de gasten, het menu, de make-up, de kleuren, de kapsels en zelfs aan de locatie. ….. Wat zijn de trends voor 2012? Wat kun je verwachten? Wat is hot? 

 

De sleutelwoorden voor de Trouw Trends van 2012 zijn;

Romantisch, zachte kleuren, duurzaamheid, ingetogenheid, Victoriaans, vintage, groen, zacht,  klein, stations en thema’s, Marrakech, Bali en natuur. Welkom in 2012.

Lees snel verder voor Twaalf 2012 Trouw Trends……..

 

#1 Bruidsjurken

 

Bij de bruidsjurken van 2012 is er is veel aandacht voor de halslijn en de details die in de jurk verwerkt zijn vormen een waar kunstwerk.  De stoffen zijn kant, tule, zachte kleuren,  romantisch & dramatisch uiterlijk.  Op de catwalk in Parijs zijn de kleuren groen en blauw gezien. Victoriaans en Vintage zijn de stijlen die het meest de catwalks domineren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Foto’s v.l.n.r.v.b.n.b.; Monique Lhuillier, Monique Lhuillier, Rosa Clara, Emanuel Ungargo, Vera Wang, schoenen van Rachel Simpson

 

 

 

 

#2 Make-up &  haar

Omhoog dat haar!!

 

Vintage; de blik is dramatisch, zwarte eyeliner, dikke wimpers en volle rode lippen. een roosje, veren of andere zachte accessoires in het haar maken het opgestoken kapsel af.

De Victoriaanse stijl is klassiek en sober. Het accent ligt op de halslijn het haar is opgestoken en vrij van opsmuk op een sieraad of sluier na. Gracieus, statig en zacht tegelijkertijd. De make up is zacht en ziet er natuurlijk uit.

 

 Kleuren


 

 

 

De kleuren van 2012 zijn rustig, zacht en over het algemeen natuur tinten. Dat geldt niet alleen voor de make-up en  je jurk maar ook voor de aankleding van je locatie.

 

 

#3 Decoratie

 

Ook hier zie je Vintage en de Victoriaanse stijl de boventoon voeren.  Wilde bloemen doen het mooi als boeket op tafel en maken de Vintage flow compleet. Bij de Victoriaanse stijl denk je natuurlijk aan wit, goud en kaarsen.

 

Bloemen
Zoals eerder genoemd doen de wilde en kleurige bloemen het goed bij de Vintage stijl. Victoriaans gaat voor witte of zacht roze rozen en lelies.

En kaarsen heel veel kaarsen

 


 

 

#4 Fruit & snoepgoed

 

Wat in 2012 absoluut een onderdeel van de decoratie zal is fruit. Een stuk goedkoper dan bloemen en in prachtige kleuren. Denk maar eens aan een schaal met aardbeien of kersen tussen al dat maagdelijk Victoriaans wit en kant. Mooi en eetbaar.

 

Naast fruit wordt snoepgoed verwacht als doorzettende trend en past prima in de Vintage Style.


#5 Zelf doen

 

In 2012 gaan we steeds meer zelf doen. De zelfgemaakte taart is van veel meer waarde  dan die dure designer verdiepingen. De weddingplanner is een goede vriendin, een hoop 2e hands artikelen uit schuren en van zolders blijken prachtig decoratiemateriaal. De uitnodiging maak je zelf en als het even kan gebruik je gerecycled papier.  Zelf doen & duurzaamheid. De bruid van 2012 is budget bewust.


#6 Stations

 

Nog een trend die als doorzetter wordt beschouwd zijn de ‘Stations’. Steeds vaker worden ze bij bruiloften gespot, een ‘Bacardi caipirinha’ stand waar er een heerlijk drankje gemixt wordt of er staat een mosselman deze verleidelijke afrodisiaca uit te delen of je kunt je vitamine shot halen bij een heerlijke fruit cocktail bar.  ‘Stations’ dus.… een trend die doorzet.

 

 

#7…..70 – 100 gasten. Bruiloften worden ‘kleiner’  feesten duren langer

 

We gaan terug naar de kern, terug naar waar het om gaat, terug naar de essentie van de liefde.
Terug naar de mensen met wie we echt verbonden zijn. Bruiloften worden ‘kleiner’.  Intimi en goede vrienden en kennissen van het bruidspaar en dus niet van de ouders, ooms, tantes…..of lagere school vrienden die je verder nooit meer hebt gezien en sinds kort herontdekt hebt via Face Book.

 

Daarbij verspil je met minder gasten ook minder. Duurzaamheid is absoluut een issue in de 2012 bruiloften.  Er wordt meer nagedacht over wat wij achterlaten voor onze kinderen en welke voorbeelden we willen zijn en dat zie je zeker terug in de trends.

 

Gezelligheid en verbinding. Samen zingen het echt samen vieren.

 

Omdat het echt om die verbinding gaat  is de trend dat het feesten langer duurt. Overgenomen uit andere culturen zie je als opkomende trend dat een bruiloft steeds vaker een hele dag tot laat in de avond of zelfs tot diep in de nacht duurt.

 

Ook meerdaagse bruiloften nemen toe in populariteit en worden steeds vaker georganiseerd.

 

In de lente & (na)zomer biedt de natuur een prachtig decor met vele mogelijkheden tot low budget feesten met hoog verbindend gehalte. Denk hierbij aan kampvuren met dans en muziek,  zelf mee gebrachte hapjes en drankjes op feestdag nummer twee.

*foto, lente 2012 Watters collectie  “Florence”

 

 

 

 

 

 

#8 Thema

Thema’s zijn HOT en he-le-maal terug van weg geweest. De fantasie mag weer los, de sprookjes mogen weer tot leven komen en we mogen onze eigen authentieke draai eraan geven.

Hoewel de kleuren van de bruidsmode over het algemeen rustig zijn mag het ook over the top. Kleurrijk in Victoriaanse stijl. De Victoriaanse stijl is opgedeeld in twee varianten. Kleurrijk of ingetogen met zachte kleuren. een detail hierbij is dat je bij de kleurrijke versie het haar vaker los ziet en bij de ingetogen ‘klassieke’ versie ligt de nadruk op de halslijn en is het haar veelal opgestoken.

 

Deze kleurrijke stijl sluit mooi aan bij het 1000 en 1 nacht sprookje een geliefd thema en een belangrijke reden om in Marrakech te trouwen.

 

Naast 1000 en 1 nacht is het bal masque hot en makkelijk te combineren met de Victoriaanse stijl.

 

Maar er gelden geen regels bij het thema wees zo creatief als je kunt zijn, de trend van 2012 op dit gebied is vooral om jezelf uit te drukken. De bruiloft staat representatief voor de twee mensen die elkaar het ‘Ja woord’ geven

 

 

#9 Locatie 

Internationaal zijn Marrakech en Bali zijn ‘the places to be!’ de exotische omgeving draagt bij aan het sprookje, prachtige foto’s en herinneringen. En het is zo ‘English Patient’ romantisch!

Vooral Marrakech is flink in opkomst. Het is warm, dichtbij, gastvrij en prachtig!

Buiten locaties  worden  steeds populairder waar het vrije gevoel van buiten zijn gecombineerd kan worden met een spetterend feest en een trendy picknick.

De beste trouw locaties in Nederland vind je hier

 

 

#10  Taarten & cupcakes

 

 

Wat de taarten betreft en cupcakes betreffen. Wees zo creatief als je kunt en druk je stempel op je dag  is een duidelijke trend in 2012. Eigenheid; en dat zie je in de taarten. De cupcakes zijn kleurrijk en de taarten zijn weer gelaagd. Belangrijk detail….het blijkt dat de bruidegom de taarten gaat bakken…

#11 Het menu

Het menu is zo veel mogelijk duurzaam en of biologisch en er wordt er meer aan de vegetariërs gedacht.

 

 

 

#12 Samen 

 

In 2012 zal de bruidegom meer betrokken raken bij het plannen van de bruiloft. Hoewel wij vrouwen toch meestal ons schone willetje wel weten door te drukken is het de trend dat hij het veel meer gaat op pakken.

 

Partners gaan meer en beter samenwerken is de trend voor 2012 en dat uit zich ook in het plannen van een huwelijk.

 

Ook zal het netwerk meer worden ingezet. we vragen makkelijker om hulp, mensen helpen namelijk ook graag wanneer ze weten hoe.

Diensten worden geruild, locaties geleend, spullen worden geleend en of gegeven.

                                                                        * foto Weddings by Lilly

 

Dit waren de Twaalf Trends voor 2012

Delen en samenwerken, duurzaamheid, echtheid  en liefde…. Ja ik wil.

 

 

 

 

 

Meer van Chantal

Reacties
één reactie op “Twaalf Trouw Trends voor 2012”
Trackbacks
Lees wat anderen erover zeggen...
  1. [...] om in het huwelijk te treden. Maar dat niet alleen, wil je echt hip zijn en mee gaan met één van de trends van 2012: dan zorg je ervoor dat jullie bruiloft in zijn geheel een tintje AZ, PSV, FC Twente, Ajax of [...]Laat een reactie achter

*

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34A-B
1087 HN Amsterdam
T 020 395 1585
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op:
» Twitter.com/trouwlocatie
» Twitter.com/toptrouwblog
» Facebook

TopTrouwlocatie tweets

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.