Yes we do ……. in Breda!

 

 

Breda is een bruisende stad met een historische kern. Haar geschiedenis is rijk en ze wordt rond 1125 voor het eerst vermeld als nederzetting. In de 12e eeuw wordt er een kasteel en burcht bij gebouwd en niet lang daarna trekken de heren van Breda erin.
Er wordt aangenomen dat Breda nooit als stad gebouwd is zoals bijvoorbeeld wel het geval was bij ‘s-Hertogenbosch. Er wordt aangenomen dat het verkrijgen van de stadsrechten een opwaardering van de nederzetting was. Ondertussen anno bijna 2012 is van haar rijke historie nog steeds veel terug te vinden. Oud en nieuw vloeien naadloos in elkaar over en tonen beide hun schoonheid als decor.

Terwijl je op een hypermodern verwarmd terras van je cocktail nipt droom je weg bij de historische panden… Stel je eens voor dat je daar trouwt….Can you picture it?
Deze stad als achtergrond voor je bruiloft ….de schoonheid als decor voor je foto’s…wandel je mee?

 

Locaties spotten

Er zijn natuurlijk veel meer  Hot Spots in Breda  dan ik kan zo 1-2-3- kan opnoemen bekijk voor een volledig overzicht de website van TopTrouwLocaties Daar vind je naast alle locaties o.a. handige lijstjes, tips & tricks, je kunt chatten met weddingplanners en je vindt er geweldige aanbiedingen. Mijn tip; voeg de pagina toe aan je favorieten, je zult er nog vaak terugkomen  :-)

Dan volgt nu een greep uit de Hot Spots, veel plezier!

 

Gong

Voor trouwen in oosterse sferen ben je bij Gong aan het goede adres. Het zachte licht en de Japans en oosterse accessoires stralen rust uit en brengen het geheel mooi in balans. Het restaurant bestaat uit twee gedeelten en is door een grote trap met elkaar verbonden.  Zonder moeite mixt Gong modern en trendy met tijdloos oosters.

Laat je betoveren en sta de magie toe bij te dragen aan jullie prachtige dag!

 

 

Lambertuskerk

De Lambertuskerk is een van de oudste kerken van Noord Brabant. De geschiedenis van deze kerk gaat ongeveer terug tot 1150.  Je wandelt hier letterlijk door de geschiedenis. De kerk en de omgeving zijn een prachtig decor voor jullie mooiste dag! Je  kunt hier zowel het burgelijk huwelijk als de kerkelijke inzegening laten plaatsvinden.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grand Theatre Breda

Trouwen in exotische sferen….? Daarvoor ga je naar het Grand Theatre

Aan de rand van het centrum met volop parkeergelegenheid staat het stijlvolle  pand van het Grand Theatre Breda. Vanaf 25 tot 1250 gasten. Het kan zo groot of bescheiden als jij wilt. Het pand straalt status uit en de sfeer is warm en exotisch en leent zich goed voor thema feesten zoals 1001 nacht.

Thema feesten komen volgens de trendwatchers weer helemaal terug.

 

 

 

 

Quoi, quoi j’aime l’ amour…… Voor de Romantiek kun je terecht bij het o zo romantische Mastbosch

Wanneer je goed naar de foto kijkt kun je de geuren bijna ruiken en de geluiden bijna horen.

Omgeven door natuur, in de zachte schaduw van het bos vind je Mastbosch.

Ga je voor een Victoriaanse stijl? Dan past deze locatie goed bij je outfit! Perfect voor een lente bruiloft en bruiloften waar ook veel kinderen te gast zijn.

Groots of intiem laat je meevoeren op de romantiek van Mastbosch.

 

 

 

Landgoed Wolfslaar

Landgoed Wolfslaar is al eeuwen oud in de oostvleugel van het landhuis is een steen uit 1694 te vinden. Wolfslaar ligt midden in de natuur. Het landgoed heeft een prachtig aangelegd park, beschikt over een ecologische buitenplaats en een toprestaurant met een Michelinster. Zodra je door de gietijzeren poort rijdt waan je je in een andere wereld.

Je Bal Masque heeft zowel binnen als buiten een prachtig decor waarin vervlogen tijden en sprookjes elkaar ontmoeten.

 

Laat je verrassen door de schoonheid van Wolfslaar

 

 

 

Hotel Keyser

Voor een overnachting ga je naar hotel Keyser in Breda. Wanneer je de stad gaat ontdekken en er over nadenkt om je bruidsnacht in hotel Keyser door te brengen, boek dan van te voren eens een kamer en kom alvast in de stemming.  Zo kunnen je kijken of de sfeer  en de omgeving je bevalt. Droom mooie dromen in het hotel en laat ze allemaal uitkomen op je mooie dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit zijn mijn suggesties voor Breda. Ik hoop dat je ervan genoten hebt en ik wens je veel plezier met het vinden van een geweldige locatie!

Tips:

> Wil je weten wat de trends voor 2012 zijn? Lees dan het blog Twaalf Trends voor 2012

> Een handig ‘locatie scouting’ overzicht en een goede route maak je op www.toptrouwlocaties.nl.

> Lees ook het blog Dat had ik moeten vragen

> Budeget tips? Die lees je hier.

> Volg een Bride to (B)arbara: een leuk en herkenbaar online dagboek over ‘de weg’ naar de grote dag toe.

Meer van Chantal

Laat een reactie achter

*

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34A-B
1087 HN Amsterdam
T 020 395 1585
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op:
» Twitter.com/trouwlocatie
» Twitter.com/toptrouwblog
» Facebook

TopTrouwlocatie tweets

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.