Wiesjes Wereld: Weddingplanner aan het woord…

Inspiratie. Dat is wat wij jou willen geven in de zoektocht naar de perfecte trouwlocatie. Maar daarnaast staat er nog zoveel meer op een checklist voor de grote dag. Denk aan de geschikte ambtenaar (of BABS), de band of DJ, de jurk, het pak, de decoratie… tafelindeling, bedankjes, etiquettes, het thema!

Kortom, de wereld van trouwen is als een sprookje en net als bij de verhalen van de Gebroeders Grimm ‘was er eens een hele lieve vrouw die heel veel voor andere mensen over had’.

Ieder verliefd bruidspaar verdient zo iemand. Een planner pur sang, iemand met een helicopterview en met een netwerk waar je ‘u’ tegen zegt. Wij hebben zo iemand gevonden! Ze heet Wiesje Hallewas (dat klinkt op zich al als een sprookje) en ze is eigenaresse van Wedding & Planning. Met haar ruime expertise in de trouwbranche is ze inmiddels een geliefde weddingplanner van vele BN’ers en (inter)nationale topsporters. Maar ook de nuchtere Hollandse tortelduifjes weet ze een onbezorgde en onvergetelijke dag te bezorgen. Wij vinden het dan ook een eer dat Wiesje naast haar drukke bestaan (4 kinderen, een ondernemende echtgenoot en een druk bedrijf) tijd wil vrij maken voor weddingplanner.nl   

Wiesjes Wereld
Vanaf januari 2012 zal Wiesje met haar kennis en ervaring verhalen delen op onze website in de rubriek Wiesjes Wereld. Schroom niet om te reageren of vragen te stellen. Tenslotte zijn sprookjes in 2012 geen eenrichtingsverkeer meer!

Wiesje start de reeks met sappige feiten uit een Engels onderzoek, een oproep voor de meest bijzondere aanzoeken en een filmpje that you must see!


Op de foto: Wiesje Hallewas

Deel 1 uit Wiesjes Wereld:

In de afgelopen feestmaand zijn weer heel wat mannen op de knieën gegaan voor hun geliefde. Met veel creativiteit en inventiviteit zijn de meest bijzondere aanzoeken gedaan. Van groot en extravagant tot klein en intiem. Soms gaat de bruidegom zelfs nog traditioneel om de hand van de bruid vragen bij haar vader.

Maar vragen vrouwen ook mannen ten huwelijk?

Een Engels onderzoek van een datingsite kwam met de volgende uitkomsten:

 ♥ Vrouwen tussen de 20 en 40 jaar wachten niet meer totdat hun geliefde op zijn knieën gaat en haar een aanzoek doet. Als het te lang duurt, een kwaal waar veel heren aan lijden, nemen ze zelf het heft in handen en draaien ze de rollen om: dan vraagt zij hem.

♥ Niet dat dit de ideale situatie is, want als je de meeste van deze vrouwen diep in hun hart zou kijken, hadden ze liever gevraagd willen worden door vriendlief…

♥ Wanneer een vrouw het aanzoek doet, is dat meestal een impulsieve handeling. Een derde van hen besteedt minder dan een maand aan de voorbereidingen ervan. Toch hoopt driekwart van de vrouwelijke respondenten dat haar partner haar te snel af is.

♥ Mannen willen bovendien ook niet teveel tijd en energie in het aanzoek steken, omdat dan volgens hen de romantiek verdwijnt. Slechts 20% van de ondervraagde heren maakt een knieval en de helft is hooguit enkele dagen bezig met de voorbereiding. 70% vraagt zijn vriendin gewoon thuis.

De meeste vrouwen vinden het niet erg dat ze geen aanzoek krijgen zoals in een romantische film.

♥ De meeste mannen en vrouwen vinden toch dat de man eigenlijk de vraag zou moeten stellen. Daarbij hoeft hij geen knieval te doen en ook de toestemming van de vader van de bruid in spé is geen must.

Wat doen we dames? Gaan we romantischer en minder impulsief het aanzoek doen of laten we het toch aan de man over?

Ik kan mij niet voorstellen dat de Nederlandse man net zo gemakzuchtig is als de Engelse in bovenstaand onderzoek. Daarom ben ik op zoek naar de meest romantische, bijzondere, hartverwarmende, totaal onverwachte, liefste of bizarste huwelijksaanzoeken. Jullie kunnen ze mailen naar wiesje@weddingenplanning.nl.


Filmpje!
 
Nog even een aanzoek ter inspiratie die de aanstaande bruid bijna een hartaanval bezorgde: 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=aB5072u-0hs

Succes in de liefde!
Wiesje Hallewas

Meer van Barbara

Reacties
2 reacties op “Wiesjes Wereld: Weddingplanner aan het woord…”
 1. Daphne van der Ramaker zegt:

  Het is nog even wachten tot in ein-de-lijk ten huwelijk wordt gevraagd door me vriend, maar dan weet ik wel al dat ik Wiesje ga bellen. Heb al zoveel over haar gehoord en mooie dingen gezien. Missch toch maar zelf door de knieen gaan!! Whaaahaaaa!!

  • Wiesje Wiesje zegt:

   Hallo Daphne,

   Ik zou zeggen dan maar zelf de touwtjes in handen nemen voor een stoer huwelijkaaanzoek !?
   Soms moet je “moeder natuur”een handje helpen.

   Je weet me te vinden wanneer een van jullie op de knieen is gegaan.

   groetjes

   Wiesje

Laat een reactie achter

*

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34A-B
1087 HN Amsterdam
T 020 395 1585
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op:
» Twitter.com/trouwlocatie
» Twitter.com/toptrouwblog
» Facebook

TopTrouwlocatie tweets

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.