Trouwlocatietips: de kastelenroute

Een kasteel als trouwlocatie voert de lijst aan van meest favoriete trouwlocaties. Met name de mannen geven er de voorkeur aan om het jawoord te geven in een kasteel. Dit bleek onlangs uit onderzoek van Toptrouwlocaties. Een verrassende ontwikkeling is het niet. Want trouwen en kastelen hebben één ding met elkaar gemeen: het doet je denken aan liefde en romantiek. Denk ik aan een kasteel, dan denk ik aan de Middeleeuwen, ridders en jonkvrouwen, bescherming en uiteraard aan prachtig oude gebouwen met haar torens en grachten.

Foto; venuesafari.com

Wijd uitgestrekte kasteeltuinen en smalle torenkamertjes

Zie je jezelf al aan komen rijden over de lange oprijlaan in een koets of oude Bentley, om vervolgens tijdens de ceremonie je grande entree te maken wanneer je van de prachtige trappen walst die kastelen (meestal) rijk zijn. En de wijd uitgestrekte kasteeltuinen, maar ook het smalle torenkamertje, zijn uiteraard een geweldig decor voor prachtige trouwfoto’s.

De keuze is reuze
Verspreid door heel Nederland (en over de grens) zijn veel prachtige, historische kastelen te vinden. We nemen je mee op reis langs een aantal van hen. Op zoek naar meer kastelen? Op Toptrouwlocaties .nl vind je maar liefst 531 locaties in het
segment Kastelen, Land- en Herenhuizen.

 

Bilderberg Kasteel Doorwerth, Doorwerth (Gelderland) – “De mooiste trouwlocatie in Doorwerth”
Schlosshotel Pursschenstein, Neuhaussen (Duitsland) – “Trouwen in een romantisch vijfsterren kasteel!”
Slot Zeist, Zeist (Utrecht) – “Het Slot is een onvergetelijke romantische locatie”
Châteauhotel en -restaurant De Havixhorst, Schiphorst (Drenthe) – “Een sfeervolle ambiance, bosrijke omgeving en fraai aangelegde beeldentuin”.
Slot Assumburg, Heemskerk (Noord Holland) – “Op het 13e-eeuwse kasteel Slot Assumburg heb je het

gevoel dat je in een sprookje bent beland.”

Kasteel de Haar, Haarzuilens (Utrecht) – “De mooiste dag van uw leven kunt u doorbrengen in en

om het meest sprookjesachtige kasteel van Nederland”.

Kasteel de Hooge Vuursche, Baarn (Utrecht) – “Een eigentijdse en stijlvolle locatie”
Kasteel Westhove, Domburg (Zeeland) – “Huwelijksfeest op bijzondere locatie”.
Kasteel Doornenburg, Doornenburg (Gelderland) – “Met Kasteel Doornenburg als trouwlocatie, trouwt u in stijl.
Kasteel Heeswijk, Heeswijk Dinther (Noord Brabant) – “Vier seizoenen inspiratie!”
 

Kasteel Oud-Poelgeest, Oegstgeest (Zuid-Holland) – “Het perfecte decor voor uw feestelijke gelegenheid op vijf minuten afstand

Bilderberg Château Holtmühle, Tegelen (Limburg) – “De mooiste trouwlocatie in de omgeving van Tegelen, Venlo”.

 

 

Fairy Tale, Victoriaans, Vintage of toch modern?

De keuze voor een trouwthema
Trouw je in zo’n prachtige sprookjesachtige omgeving, dan ligt een ‘Fairy Tale Wedding’ voor de hand liggend, maar trouwen in een kasteel past ook helemaal in combinatie met dé thema trouwtrend van 2012: Victoriaans. Ook het nog steeds populaire thema Vintage matcht goed. Wil je juist meer contrast om het middeleeuwse gevoel een hedendaags tintje te geven, dan kan je er ook voor kiezen om voor hardere en moderne kleuren te kiezen. Zorg ervoor dat je goed op de kleuren in de locatie let, zodat jouw kleurenthema hier wel in past.

“Let bij je locatiebezoek ook op de kanttekeningen van een romantisch kasteel als trouwlocatie”

Tips om mee te nemen naar jullie locatiebezoek
Voordat jullie volledig vallen voor dat prachtige kasteel als jullie trouwlocatie, moet je ook altijd kritisch naar de trouwlocatie kijken. Ik wil jullie verliefdheid voor jullie trouwlocatie niet wegnemen, maar hierbij wel een aantal tips van punten die je in je locatiebezoek mee moet nemen:
– Kastelen zijn niet altijd even goed toegankelijk voor minder validen. Een trouwzaal moet altijd toegankelijk zijn, maar let er ook op of de zaal van de receptie, het diner, het feest of de toiletten ook goed toegankelijk zijn.
– Sommige kastelen hebben trouwkamers die niet veel gasten kunnen herbergen. Een mooi alternatief als jouw ideale trouwlocatie een te kleine trouwkamer heeft, is buiten trouwen. Soms is het ook mogelijk om in de kasteeltuin het huwelijk te voltrekken.
– Oude gebouwen hebben de charme dat de vloeren veelal niet ‘high heels proof’ is, let daarop bij de keuze van je schoenen (stiletto hak alleen geschikt als je ervaring hebt hierop te lopen) of ga een keer ‘proeflopen’ op de locatie.

 

Auteur: Angelique Aalders

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: