De eerste stap naar ‘Voor Altijd Samen’

“Mijn handtekening is mislukt”, zeg ik tegen mijn hubbie to be als wij in de auto onderweg naar een
weekend Maastricht zijn na het eerste officiële moment van de bruiloftplanning: de ondertrouw. “De mijne ook”, zegt mijn vriend al lachend. Nu begrijp ik pas waarom de ondertrouw ooit in het leven is geroepen: voor zenuwachtige bruidsparen die niet zo goed tegen de druk kunnen om een handtekening te zetten of onwennig zijn bij het zoenend op de foto gaan. Ondertrouw is, naast dat die verplichting natuurlijk wettelijk is vastgelegd, eigenlijk ‘gewoon’ een oefenmomentje.

Dat ondertrouwen móet wel bijzonder zijn?!
Hoe erg ik ook een controlfreak ben en hoe ik ook alles tot in detail plan en voorbereid, ik had weinig gevoel bij wat ik bij een ondertrouw kon verwachten. Dus houd ik me vast aan dat wat ik wél weet. Ik zorg ervoor dat alle benodigde documenten van de getuigen binnen zijn (gegevens en kopieën van paspoorten) en vul alle formulieren netjes in.  Nog voordat we richting gemeentehuis vertrekken, wordt nog een enorme bos bloemen bezorgd en stromen de felicitaties al binnen in de brieven,- mail-, en sms boxen. Dan móet dat ondertrouwen toch wel bijzonder zijn?!

Eén of twee euro in de parkeermeter?
Dan volgt een dilemma: wat moeten we dan aan? Moeten we op chique of voldoet een spijkerbroek? Iets er tussenin dan maar… Haren in de krul, weekendtas ingepakt en hup… op naar het stadhuis. Net echt. Volgende dilemma: moet er één of twee euro in de parkeermeter? Twee euro dan maar, just to be sure, want je weet nooit hoe lang zoiets gaat duren. Aangekomen in het stadhuis moeten we ons melden bij de receptie of  een volgnummer trekken bij de ‘bonnetjespaal’? Dat laatste is het geval.

“Pfoeh, wat a-romantisch.”

De ambtenaar is zichtbaar teleurgesteld
Wachtend tot we aan de beurt zijn, neem ik toch nog zenuwachtig de papieren door. Oh nee! Ik ben de gegevens
van één getuige vergeten op te schrijven. Plots horen we een PING en ons nummer verschijnt op het scherm. Een dame staat ons bij een kamertje op te wachten: de ambtenaar van de burgelijke stand. Terwijl deze ambtenaar onze paspoorten kopieert, bellen we nog snel de getuige voor zijn gegevens. Opluchting. Vriendelijk, doch rap, worden de papieren doorgenomen. De ambtenaar is zichtbaar teleurgesteld dat het een snelle afspraak wordt: we trouwen niet in onze eigen gemeente, omdat wij onze Toptrouwlocatie in Arnhem hebben gevonden.  Het doornemen van de trouwboekjes, het laten zien van de trouwzalen, het gaat allemaal aan ons voorbij. Het officiele moment breekt aan: we hoeven nog net elkaar het ja-woord niet te geven, maar de ambtenaar maakt er wel een leuk feestje van wanneer ze  ons al tekenend op beeld vastlegt.  “Nee, hier word je niet blij van, die foto moet opnieuw”. Strike the pose!

“Dan mag ik u hierbij feliciteren met de aangifte van uw huwelijk”. You may now kiss the bride!

Vanaf nu officieel bruid en bruidegom 
En plots staan we weer buiten. In het bezit van een miniatuur akte van de aangifte. En je voelt je anders: nu is het pas écht! Nu pas mogen we ons bruid en bruidegom noemen. We stappen in de auto, eten daar een heerlijk gebakje (uiteraard in de kleur van ons voorgenomen bruiloftsthema) en rijden snel door naar het zuiden des lands waar we proosten op dit moment: de eerste stap naar ‘Voor Altijd Samen!’ (quote Bride to B(arbara) in een felicitatie whats app).

Angelique, weddingplanner in spé en vaste blogger op weddingplanner.nl, trouwt dit voorjaar in Arnhem met haar vriend Martijn. In de aanloop naar de bruiloft schrijft ze hier over haar ervaringen.

Meer van Angelique

Reacties
één reactie op “De eerste stap naar ‘Voor Altijd Samen’”
Trackbacks
Lees wat anderen erover zeggen...
  1. [...] Lees verder op weddingplanner.nl » Share this:TwitterFacebookVind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. Dit bericht is geplaatst in ondertrouw. Bookmark de permalink. ← “Volgens mij wordt jullie bruiloft wel heel bijzonder” [...]Laat een reactie achter

*

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34A-B
1087 HN Amsterdam
T 020 395 1585
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op:
» Twitter.com/trouwlocatie
» Twitter.com/toptrouwblog
» Facebook

Trouwlocatie tweets