Ons dilemma: de keuze voor een bruiloftsthema

We waren nog geen week verloofd, of we waren al druk bezig om ons thema te bepalen. Want, om een beetje een rode draad te krijgen in de bruiloftorganisatie, ,móest ik gewoon een thema!  Een thema geeft je houvast, met name voor de bruiloftdecoratie, en zorgt dat alle aspecten in je bruiloft goed op elkaar afgestemd zijn.

Kiezen voor een bruiloftsthema
Een geel/zwart thema lag in eerste instantie erg voor de hand. Mijn aanstaande is al zijn leven lang Vitesse supporter, en de kleuren matchen ook nog eens verrassend goed met elkaar. Toch was het het nét niet. Want, dan was het vooral zíjn thema, niet die van ons.

Een beetje too much bruidegom en te weinig bruid. Op zoek naar een nieuw thema dus.

Gaan we voor een kleurenthema als paarse of roze, voor hip of vintage, victorian of landelijk? Nadat we tot de conclusie kwamen dat dit alles niet écht bij ons paste, kwamen we al snel tot ons ultieme thema.  Nog steeds kijken de meeste mensen ons raar aan als we ons thema bekend maken: Touch of Orange.

Oranje? Waar komt dat thema nu weer vandaan?
Dus, oranje werd het. Maar waarom dan nu juist oranje? Bij de kleur oranje komt nu niet direct een romantische gedachte naar boven. Toch kozen wij voor dit thema, omdat het juist heel erg goed bij ons past. Mijn aanstaande en ik ontmoetten elkaar op Koninginnedag 2008. In een volop oranje omgeving dus. We hebben uitschakeling van Nederland tijdens de kwartfinale van
het EK tegen Rusland overleeft, sterker nog, wij spraken die avond voor het eerst onze liefde écht naar elkaar uit. Drie jaar later, op Koninginnedag 2011, ging mijn vriend op de knieën, te midden tussen alle feestvierders, allen in het oranje gekleed. Oranje is gewoon onze kleur en heeft hierdoor ook nog eens een speciale betekenis. En, pure toeval (eerlijk waar), hebben we als trouwlocatie ook nog eens gekozen voor de Oranjerie van Groot Warnsborn in Arnhem. Plaatje compleet.

Betekenis van oranje
Tegenwoordig kom je overal oranje tegen. Het is dé kleur van het moment. Komt dat nog eens goed uit. Een dag na onze ondertrouw, kwamen we in een ‘oranje’ lunchroom in Maastricht terecht, alwaar de betekenis van oranje werd uitgelegd,
een extra bevestiging dat we voor het juiste (kleuren)thema gekozen hebben:

“Oranje staat voor plezier, vrolijkheid, gezelligheid, openheid naar de wereld en creativiteit. Oranje stimuleert eetlust en conversatie”.

Tips om je thema in door te voeren
Natuurlijk wordt niet onze hele bruiloft oranje. Vandaar ook de ‘touch’aan het thema toegevoegd.  Je zult mij niet snel in een oranje bruidsjurk zien. Hoe we het thema wel gaan doorvoeren, dat zul je na onze bruiloft hier op het blog kunnen terugzien. Hierbij vast een aantal tips waar je de kleur in kunt laten terugkomen:
- de uitnodiging
- de bedankjes
- de bloemen
- decoratie (bijvoorbeeld zelfgemaakte pompoms)
- schoenen (of shoeclips)
- welkomstdrankje in de kleur van jullie  thema
- bruidstaart (bijvoorbeeld door linten of bloemtjes in de kleur van jullie thema)
- enveloppendoos (een diy enveloppendoos waar de kleur van jullie thema in terugkomt)

Mijn laatste tip: zorg dat het thema goed bij de locatie past (en vice versa). Wil je bijvoorbeeld net als ons kiezen voor een oranje thema, maar heeft de locatie vooral rode pluche als vloerbedekking en gordijnen, dan is het aan te raden een ander thema te kiezen (of op zoek te gaan naar een andere locatie).

Na dit dilemma heeft vooral de keuze van de trouwlocaties veel voeten in aarde gehad. Lees daarover in mijn volgende Lique’s Logboek blog.

Meer van Angelique

Reacties
één reactie op “Ons dilemma: de keuze voor een bruiloftsthema”
Trackbacks
Lees wat anderen erover zeggen...
  1. [...] Lique’ Logboekblogs over mijn ervaringen in de bruiloftplanning: Gezocht: ónze trouwlocatie Ons dilemma: de keuze voor een bruiloftsthema De eerste stap naar ‘Voor Altijd Samen’ Meer uit deze rubriek(en)Gezocht: ónze [...]Laat een reactie achter

*

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34A-B
1087 HN Amsterdam
T 020 395 1585
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op:
» Twitter.com/trouwlocatie
» Twitter.com/toptrouwblog
» Facebook

TopTrouwlocatie tweets

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.