Royal Rushes Weddingclips: ‘Het is een document voor het leven’

Bij weddingplanner.nl zijn we altijd op zoek naar de pareltjes uit de trouwwereld. Voor deze twee parels hebben we niet lang hoeven zoeken, ze lagen voor het oprapen. Sterker nog, je kunt na het zien van hun werk niet meer om hen heen! Het zijn Robert en Francois van Royal Rushes Weddingclips.

“Royal staat voor kwaliteit en rijkdom aan mooie beelden en Rushes zijn de beste momenten die uit het materiaal gekozen worden voor de uiteindelijke weddingclip.”

Even voorstellen…

Robert:
Na de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag, heb ik mij volledig als regisseur gestort op televisie, bedrijfsfilms, korte clips en commercials. Dit werk doe ik sinds 1996 en al meer dan 10 jaar monteer ik daarnaast zelf, waardoor ik een nog mooier eindproduct kan garanderen. Voor televisie heb ik o.a. meegewerkt aan verschillende programma’s van Ivo Niehe Producties zoals trendies en verschillende Goede Doelen acties voor o.a. KWF Kankerbestrijding en Unicef. Met François heb ik voor BNN gewerkt en verder heb ik voor het Liliane Fonds en CordAid verschillende reportages in het buitenland gemaakt die zowel bij mij als bij het publiek een diepe indruk hebben achtergelaten.

Francois:
Al twintig jaar ben ik werkzaam als cameraman voor de meest uiteenlopende programma’s. Ik ben de vaste cameraman voor de TV Show op reis van Ivo Niehe. In het verleden was ik dat voor TV Woonmagazine met Jan des Bouvrie. Van de BNN de programma’s Katja vs De Rest, Try Before You Die, Over mijn Lijk en BNN at Work. Daarnaast heb ik ook verschillende commercials, clips, korte films en de film Complexx, de allereerste speelfilm van Yolanthe Cabau van Kasbergen, gefilmd. Naast het camerawerk leid ik jonge mensen op tot cameraman en regisseer ik sinds 2009 verschillende programma’s voor BNN en de AVRO. Recent Nu we er toch zijn.

“Ik vind het ’t belangrijkst om met mijn camerawerk buiten de bestaande kaders te denken en vooral met gevoel de camera te gebruiken om emotie te vangen in mooi gecomponeerde beelden.”

Vanuit welke behoefte is Royal Rushes ontstaan?
Royal Rushes Weddingclips is onstaan doordat wij voor gezamenlijke vrienden geen huwelijkscadeau konden verzinnen en hebben toen, tot alle tevredenheid, een bruidsreportage gemaakt en dezelfde avond vertoond, en toen was eigenlijk ons nieuwe bedrijf ‘toevallig’ geboren.

Waarom zou een bruidspaar Royal Rushes in moeten zetten?
Er zijn maar twee manieren om een bruiloft te herinneren en dat is foto en/of film. De trouwreportage die wij maken, is het moderne fotoboek. Door de nieuwe media heb je onze trouwfilm altijd op zak, door hem op je telefoon, usb-stick, iPad of laptop bij je te dragen kan je hem altijd laten zien.

“Het is makkelijker uit te leggen hoe de dag was in beeld dan met duizend woorden.”

En dat doen we ook op de trouwavond zelf; wij vertonen de film op een groot scherm en dat is een fantastische ervaring, niet alleen voor jullie zelf maar zeker ook voor jullie familie vrienden en avondgasten, je kunt die avond lekker feesten in plaats van de hele avond uit leggen hoe de bruilfot was.

Wat maakt Royal Rushes anders dan een andere videograaf?
Wij maken een fotografische trouwclip. Elk beeld is als een bewegende foto en door de muziek en de montage wordt het een prachtig geheel.

Waar let Royal Rushes op tijdens een bruiloft?
Het gaat in het leven om de details, dat is zeker ook het geval bij een bruiloft. In onze trouwclips zie je dat details zeer belangrijk zijn, je krijgt het gevoel dat je dag weer herbeleeft en wij zorgen dat jullie op zijn mooist in beeld komen.Verder zal elk detail te zien zijn van de speciaal gemaakte manchet knopen tot de trouwringen en jullie ja-woord.

“Wij zorgen ervoor dat jullie er goed uitzien en wij blijven op de achtergrond.”

Wat vinden jullie zo leuk aan het werk?
Het leukste aan ons werk is dat we ’s avonds laten zien wat we overdag gemaakt hebben. We monteren de trouwclip op jullie favoriete muziek en als we dan ’s avonds de trouwclip vertonen is dat voor ons een net zo spannend moment als voor het bruidspaar en de genodigden.

Hoe ziet voor jullie een ideale bruiloft eruit?
Elke bruiloft is op zijn manier ideaal, in de winter is het mooi met sneeuw, de herfst is mooi met de verschillende kleuren blad aan de bomen en de lente en zomer door de mooie lange avonden. Alleen al door de seizoenen heeft elke bruiloft iets unieks.

Met welke uitdagingen hebben jullie te maken?
De grootste uitdaging zit hem in de tijd die we hebben, want de weddingclip moet wel ’s avonds vertoond worden en dat is elke keer een gevecht tegen de klok om het product zo mooi mogelijk te vertonen en tot nu toe is het steeds gelukt maar soms helaas wel iets later dan gepland.

Stel dat een bruidspaar een bepaald budget heeft waarin een film van Royal Rushes niet past… waar zouden ze dan op moeten bezuinigen om alsnog die tastbare film te laten produceren?
Wat is er eigenlijk belangrijker dan een goede herinnering op beeld? Op een bruiloft wordt heel veel geld uitgegeven aan momenten en artikelen (eten, drinken, taart, champagne, aankleding, etc.).

“Ons advies zou zijn, geef iets minder uit aan uitgebreide toetjes of bijzondere voorgerechten en neem een trouwclip waar jullie de rest van jullie leven wat aan hebben, niet alleen voor nu maar ook voor familie, nieuwe of huidige vrienden, het is prachtig voor oude buurtjes van vroeger of een oudtante in Canada.”

Kortom, het is een document voor het leven.

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: