Wel of geen kinderen aanwezig?!

Beste Wiesje,

We zijn een heel eind met de organisatie van ons huwelijk. En zitten we  eigenlijk met vrijwel alles op één lijn. Maar over  één punt kunnen we het maar niet eens worden. Mijn vriend heeft een paar kleine neefjes en nichtjes, waar hij helemaal gek van is,  die hij wil uitnodigen voor ons huwelijk.

En ik krijg daar echt slapeloze nachten van. Ik heb al gedroomd dat de kleinste met zijn chocolade handen en snoet mij een lekkere knuffel kwam geven en ik de hele dag met bruine vlekken op mijn jurk liep.

Mijn schoonzus is al leuke jurkjes en pakjes aan het uitzoeken voor de kinderen. Mijn vriend wil er niet over beginnen met zijn zus en ik begin steeds ongeruster te worden.

Wat moet ik doen?

Groetjes,
Een bruid die graag in een smetteloze witte jurk het ja-woord geeft.

 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Beste bruid in smetteloze witte jurk,

Heel veel koppels stoeien met de vraag of ze wel of geen kinderen toe zullen laten tijdens hun grote dag.

Deze vraag krijgen wij vaak van onze bruidsparen. Maar wanneer ik vraag wat ze zelf nu eigenlijk willen dan zijn de meeste stellen heel direct in hun antwoord. Het is vrijwel altijd resoluut ja of nee. Dit is over het algemeen sterk afhankelijk of het bruidspaar zelf kinderen heeft.

Een jengelend kind tijdens onze ceremonie?! 

Een huwelijk met kleine kindjes die de ceremonie “verstoren” kan leuk en geinig zijn maar niet ieder bruidspaar zit hierop te wachten…

Wanneer het de kinderen van het bruidspaar zelf zijn is dit natuurlijk een heel ander verhaal. Zij horen er absoluut bij tijdens de huwelijksdag. Wanneer jullie kinderen uitnodigen tijdens de huwelijksdag zorgen wij altijd voor een programma voor de kinderen.

Verder moet ook een locatie “geschikt” zijn voor kinderen. Kinderen  moeten de ruimte hebben.

Ze moeten lekker kunnen rennen buiten (want het is een lange dag)  en er moet weinig gevaar in buurt zijn zoals zwembaden of een drukke weg. Dit geeft namelijk extra stress bij de ouders van de aanwezige kinderen.


Een kinderprogramma
 
Om een leuke en aantrekkelijke invulling te geven aan het kinderprogramma moet je nadenken over de volgende punten:

♥ Hoe groot is groep en hoe is de leeftijdsopbouw

♥ Verhouding jongens & meisjes

♥ Het kinderprogramma duurt ongeveer 4 uur. Onze ervaring is dat kinderen niet veel langer te entertainen. Ze worden onrustig of moe willen naar hun ouders.

♥ Hebben jullie een thema tijdens de dag die je ook wilt doorvoeren in het kinderprogramma.

Entertainment voor de kleintjes (= rust voor de ouders)

Voor kids entertainment zijn er vele mogelijkheden.
Een aantal bureaus waar ik graag mee samenwerk zijn La Nou Nou, My Greatest Party & Met Ons.

Neem ook eigen oppas mee…
Verder adviseer ik het bruidspaar om ook hun eigen oppas mee te nemen zodat hun kinderen op zo’n bijzondere dag een bekend gezicht hebben. En natuurlijk zijn opa’s en oma’s vaak voor de kinderen een veilige basis tijdens die dag maar ook zij moeten kunnen genieten.

 
Tips om een kindervrije bruiloft te realiseren
Op het moment dat jullie als bruidspaar er voor kiezen om geen kinderen (dan jullie eigen kinderen) uit te nodigen is mijn advies. 

♥ Duidelijk op de envelop aangeven wie jullie uitnodigen. Dus geen familie maar de namen van de genodigden

♥ In de brief na de uitnodiging die de weddingplanner of ceremoniemeester stuurt een kort stukje dat jullie bijvoorbeeld kinderen leuk vinden, maar dat  jullie tijdens deze dag willen vragen om de kinderen niet mee te nemen.


Learnings!

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit zouden aanpakken of aangepakt hebben. Misschien kunnen andere stellen van jouw ervaring leren. Dus deel het in onderstaand reactieformulier.
Via dit formulier kun je ook al jouw andere vragen, dilemma’s of opmerkingen kwijt. Ik zal proberen alles zo snel mogelijk te beantwoorden.

Veel liefs,
Wiesje
www.weddingenplanning.nl

Foto’s: My Greatest Party (twee kleintjes)

Meer van Wiesje

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: