Honeymoon trends | verre bestemmingen nog steeds razend populair

Als bruidspaar kijk je natuurlijk enorm uit naar dé mooiste dag van jullie leven. Misschien kijken jullie zelfs nog meer uit naar de
honeymoon, het moment dat jullie beiden in alle rust kunnen genieten van elkaar en nagenieten van alle festiviteiten. De kans is dan groot dat jullie je dan nu al druk aan het oriënteren zijn op verre tropische bestemmingen.  Aan de hand van het internetzoekgedrag in combinatie met gesprekken met reisorganisaties, heeft Huwelijksreiswijzer een onderzoek gedaan naar honeymoonvakantietrends.

Ondanks de crisis zijn verre, tropische bestemmingen nog steeds razend populair

De top tien van meest gezochte huwelijksreisbestemmingen wordt gedomineerd door maar liefst zeven tropische bestemmingen. Italie is met haar derde plaats de meest populaire Europese bestemming. Bruidsparen kiezen dan met name voor het eiland Sicilie. Ook de Griekse eilanden genieten de voorkeur van toekomstige bruidsparen, waar de Spaanse eilanden juist achterblijven in populariteit.  Opvallend genoeg staat ook Nederland in de top 10 genoemd.

  1. Malediven
  2. Bali
  3. Italie
  4. Hawaii
  5. Mauritius
  6. Griekenland
  7. Maleisië
  8. Seychellen
  9. Nederland
  10. Curacao

Huwelijksreiswijzer sprak tevens met een aantal reisorganisaties en weddingplanners, en kwam daarmee op de volgende honeymoonvakantietrends:

1. Kleinschaligheid en sfeer
Bruidsparen hebben meer en meer behoefte aan kleinschaligheid en sfeervolle accommodaties. Ook luxe en privacy blijven van belang, maar dan wel met een persoonlijke benadering en liever in een uniek boutique hotel dan in een hotel dat aangesloten is bij een grote keten. Authenticiteit is belangrijker geworden.

2. Slow travel
Het thema van slow travel is ‘minder reizen, meer beleven’. De huwelijksreis staat niet in het teken van het ‘afvinken’ van zoveel mogelijk plaatsen en bezienswaardigheden. Bruidsparen nemen liever rustig de tijd om een bestemming echt goed, en vooral op hun eigen tempo, te ontdekken.

3. Stopovers in grote steden
Op weg naar de uiteindelijke bestemming maken veel bruidsparen handig gebruik van voordelige stop-over mogelijkheden in grote steden. Lekker 2/3 dagen een wereldstad verkennen om vervolgens weer in de ‘slow travel’ te duiken.

Lees hier het volledige onderzoek.

 

Auteur: Angelique Aalders

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: