Ja ik wil… trouwen in Amersfoort

Amersfoort, de stad met een hart. Deze slogan alleen al vraagt er natuurlijk om om de trouwmogelijkheden in deze stad uitgebreid te behandelen in onze rubriek Stad Uitgelicht. Met haar unieke historische plekjes is Amersfoort een romantische trouwstad bij uitstek.

Jaarlijks trouwen 600 paren in Amersfoort en wordt door 90 paren een partnerovereenkomst gesloten. Een kwart van hen kiest voor een ‘buitenlocatie’, zij kiezen ervoor om niet in het (Oude) Stadhuis te trouwen, aldus een onderzoek dat is uitgevoerd door de Gemeente Amersfoort.

Tip voor een beetje meer Amersfoort op je bruiloft: serveer bier van de Amersfoortse Brouwerij De Drie Ringen, echte Amersfoortse biertjes dus


Historische rondvaart of toch een drankenroute?

De historische Amersfoortse binnenstad biedt geweldige mogelijkheden om je gasten gedurende de dag te vermaken. De grachten zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor een rondvaart. Het is zelfs mogelijk om op één van de boten van de Waterlijn te trouwen. Iets minder cultureel ingesteld en meer van het genieten? Dan behoort ook het maken van een bierwandeling tot de mogelijkheden.  Meer een liefhebber van wijn? Amersfoort heeft ook wijnroutes ter beschikking.

Bruidsmode
Ben je nog op zoek naar jouw droomjurk? Dan kan je terecht bij Valkengoed. Slaag je hier niet, steek dan de straat over en bezoek bruidsmodezaak D’Amore Bruidsmode.

Fotoplekjes
De (overblijfselen van de) oude eerste en tweede stadsmuren leveren prachtige plaatjes op bij een bruidsreportage. Ga naar het stadsstrand van Amersfoort aan de Eemhaven voor zomerse kiekjes of kies voor de diverse historische monumenten waar Amersfoort trots op is: De Kamperbinnenpoort, Monnikendam, de Koppelpoort en de Onze Lieve Vrouw Toren zijn stuk voor stuk monumenten waar je als trotse inwoner van Amersfoort niet omheen kunt.

Tip voor een beetje meer Amersfoort op je bruiloft: geef je gasten een Amersfoorts Keitje als bedankje mee naar huis.

De Toptrouwlocaties van Amersfoort
Een greep uit de Toptrouwlocaties van Amersfoort. Meer locaties vind je hier.

Regardz Marienhof Amersfoort
“Het eeuwenoude klooster Mariënhof in het hart van de historische binnenstad heeft van nature een passende sfeer waar de liefde zich thuisvoelt. Niet voor niets is deze sprookjesachtige plek een officiële trouwlocatie in Amersfoort. Een inspirerende oase in de stad, die in alle facetten een sfeer van geluk, liefde, samen zijn en toekomstgerichtheid uitstraalt, uiteraard smaakvol voorzien van alle moderne gemakken. Een perfecte plaats om te trouwen en de start van jullie leven samen te bezegelen!”

 

Golden Tulip Amersfoort
“Als u uw bruiloftsfeest bij Golden Tulip Amersfoort boekt, bent u verzekerd van een onvergetelijke dag die tot in de allerkleinste details is voorbereid. Ons professionele team, het prachtige restaurant BRANCHE, de ambiance en de kwaliteit van het eten & drinken zorgen ervoor dat u hier aan het juiste adres bent!”

 

 

Dierenpark Amersfoort
“Geef elkaar het jawoord in het Paleis van Koning Darius met de tijgers als ooggetuigen, een unieke locatie in het hart van de Stad der Oudheid! De locatie wordt bijzonder ingericht als ‘trouwzaal’.

Meer van Angelique

Laat een reactie achter

*

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34A-B
1087 HN Amsterdam
T 020 395 1585
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op:
» Twitter.com/trouwlocatie
» Twitter.com/toptrouwblog
» Facebook

TopTrouwlocatie tweets

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.