Creatief bruistablet Lieske Veraart wordt vaste blogger

Een creatief bruistablet, dat is Lieske Veraart, eigenaresse van Total X ten voeten uit. De goedlachse Amsterdamse groeide op in Oud-Zuid en kwam op jonge leeftijd in aanraking met haar creatieve inslag: “Op de lagere school zat ik al achter de naaimachine om een gehele modeshow in elkaar te naaien.” Haar vervolgopleidingen waren – in lijn der verwachting – de Technische School voor Mode en Kleding, de avond-Modevakschool en de Grafische School. “Later ben ik mij met cursussen nog verder in het vak gaan verdiepen; dat varieerde van hoeden maken tot decoratieve schilderstechnieken.”

 

Grote inspiratiebron
Lieske heeft al heel wat noten op haar zang met ervaring in de mode, de horeca, de sportwereld, winkelconcepten en interieurstyling. Het leven is voor haar een grote inspiratiebron en ze geniet er dan ook met volle teugen van, samen met haar lieve man Flip.

Wij zijn vereerd dat we deze ‘alleskunner’ mogen verwelkomen als vaste blogger in de rubriek Wedding Styling met Lieske.  

Sinds wanneer doe je de styling van bruiloften?
“Ik  ben zeven jaar geleden begonnen als weddingstyler. Voor die tijd deed ik zo verschrikkelijk veel  dat het tijd was voor een duidelijke focus. Na diverse malen gevraagd te zijn voor decoratie op feesten en partijen dacht ik: dit kan ik en wil ik! Zo werd ik de eerste weddingstyler in Nederland, in Amerika een vrij normaal beroep maar hier (zeker toen) nog helemaal niet bekend.”

Waarom vind je het leuk / uitdagend om te doen?
“Ik vind het geweldig om met mensen om te gaan en hun wens te vertalen in de styling en dan ook precies zoals zij het voor ogen hebben. Ik wil voor iedere klant graag dat extra stapje zetten en alles met de inmiddels bekende Total X-twist.”

“We gaan voor het WOW-effect en ‘wow’ is dan wat ik het bruidspaar en de gasten wil horen zeggen bij elk onderdeel van de dag  Ik krijg daar zó veel energie van!”

Het gaat zo ver dat ik met verschillende bruiden tot op heden nog een vriendschap heb.

Waar staat Total X voor?
“Custom made en exclusief, zowel letterlijk als figuurlijk omdat een groot deel van onze producten uit eigen atelier komen. Geen wens, vraag of uitdaging is ons te gek! Ook staat Total X voor aandacht tot in de kleinste details en een hoog serviceniveau; Wij zijn tijdens een wedding of evenement altijd aanwezig om tussendoor op en af te bouwen en te zorgen dat alles strak getrokken wordt. Wij zien alles en zorgen ervoor dat de styling en decoratie door een ringetje te halen is.”

“Natuurlijk worden wij vaak gekopieerd en vinden wij dat erg? Ik kan zeggen dat we  altijd weer iets nieuws bedenken en innovatief zijn in deze branche; we setten de trend liever dan dat we de trend volgen.” 


                                                                                                     

Waarom zouden aanstaande bruidsparen moeten kiezen voor een styliste?
“Een stylingbureau zoals Total X maakt, in nauwe samenwerking met de klant, de vertaalslag naar het spectaculaire eindresultaat, een totaal concept, en dat geeft rust. Wij kunnen werkelijk alles uit handen nemen; de totale wedding en event styling, maar ook de eventplanning, Wij verzorgen de totale styling van bloemen tot  loungehoek en van tent  tot dansvloer.


Wat is op dit moment ‘in’?

 ♥ Kant
“Wij gaan dit seizoen voor kant, kant en nog eens kant… En we zouden natuurlijk geen Total X zijn als we hier geen hele nieuwe conceptlijn voor hadden ontworpen en gemaakt. (Binnenkort vind je hier de eerste foto’s!)”

 ♥ Colour blocking!
“Ook gebruiken wij dit seizoen veel pastels maar net als in de mode gaan we ook voor colour blocking; heerlijk in bloemen en candy boxen.”

 ♥ Tafel als een cadeau
“Voor de cake table gaan we voor diverse soorten en smaken, mooi opgemaakte taarten op amazing etagères en met geweldige servetjes (de tafel moet er uitzien als een cadeau!)” 

 ♥ Doe wat je zelf mooi vindt
“Verder zijn we van mening dat je vooral moet doen wat je zelf mooi vindt!  Het is tenslotte jullie wedding!”

Binnenkort start je met een vaste rubriek op weddingplanner.nl. Wat kunnen we van jou verwachten?
“Ik ga schrijven over het dagelijks (niet) glamorous leven van een weddingstyler. Ik neem jullie mee in de voorbereidingen en uitvoeringen van weddings en events van aankomend seizoen. We gaan van groothandels in stoffen naar de bloemenveiling en we bouwen totale weddings op en af in verschillende geweldige trouwlocaties.  Jullie gaan ceremonies en diners meemaken, mee op een cursus wedding- en eventstyling en lezen over het wel een wee van onze twee nieuwe Total X stagiaries. Kortom: het wordt meekijken in de keuken van Total X!
 
Heb je op dit moment nog leuke tips?
“Werk vanuit een thema of kleur en laat je niet verleiden tot aanschaf van alles wat met die kleur of het thema te maken heeft. Kijk per onderdeel (ceremonie, receptie, diner en feest) hoe je dit zou willen hebben en bedenk meteen een dubbele functie van de decoratie. Zo kun je natuurlijk de bloemen die aan de stoelen hangen tijdens de ceremonie ’s avonds gebruiken bij de dinertafel.”

Last but not least: Zorg voor een creatieve ceremoniemeester of huur een stylingbureau in!

 ♥ “En… neem eens een kijkje in ons online magazine, misschien inspireert het je…”

===
Vanaf volgende week zal Lieske ons regelmatig verblijden, verrassen en inspireren met haar visie op Wedding & Event Styling. Nu zit ze in de voorbereidingen van het Toptrouwlocaties Event dat a.s. zondag (25 maart) plaatsvindt in de Westerliefde in Amsterdam. Bruidsparen maken hier kans op een complete trouwdag, een Sincerity japon naar keuze en arrangementen in sterrestaurant Librije’s Zusje. We zullen hier snel meer over lezen! Liekes tipje van de sluier? De styling is geheel in lijn met het voorjaarszonnetje ;)

Meer van Barbara

Reacties
één reactie op “Creatief bruistablet Lieske Veraart wordt vaste blogger”
 1. monique nieuwenhuijs zegt:

  He lies, dat ik je via deze weg (facebook) heb kunnen vinden. Helemaal te gek wat je nu doet.
  Is al een hele tijd geleden, maar misschien ken je me nog?
  Van de Hugo de Groot , moon van duncan, ik denk nog met regelmaat aan shape.
  Ik wens jullie alle goeds en groetjes aan flip.
  Moon!!!!

Laat een reactie achter

*

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34A-B
1087 HN Amsterdam
T 020 395 1585
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op:
» Twitter.com/trouwlocatie
» Twitter.com/toptrouwblog
» Facebook

TopTrouwlocatie tweets

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.