Door jou, voor jou: bruidsschoenen op maat

Kloppend modehart
Kwijlend zat ik achter de computer toen ik deze website tegenkwam: www.milkandhoneyshoes.com. Hou je hart vast… want hier kun je je eigen schoenen ontwerpen! Mijn modehart is er onmiddellijk sneller van gaan kloppen. Een schoen waar je zelf de kleuren, de stof, het soort hak, ja zelfs de hakhoogte van kunt bepalen… Het kan allemaal bij Milk & Honey.

Originele sneakers, standaard hakken
Sneakerliefhebbers hebben al jaren de mogelijkheid om een persoonlijk tintje aan hun schoen te geven, zo bestaat de customize service (het persoonlijk maken van een voorwerp) van Nike, NIKEiD al sinds 1999. Ook het populaire skatemerk Vans heeft zo’n service opgezet. Maar voor wie wel eens wat anders wilde dan alleen maar de dagelijks gympies bleef het aanbod van de standaard schoenenwinkels het enige waar uit geput kon worden.

Verschil moet er zijn
Tegenwoordig heeft men de behoefte gekregen zich te onderscheiden op elk denkbaar gebied. Meegaan met de trends is één ding, maar daarin toch net wat verschillen van de rest is iets dat meer en meer mensen belangrijk vinden. Deze mensen zijn bij Milk & Honey aan het perfecte adres.

Prijzig, maar fijn
Goedkoop is het niet, smullen wel. De prijs van de goedkoopste gehakte schoen ligt rond de 200 euro. Vervolgens heb je wel een schoen die heel speciaal is. Nooit meer op straat wandelen en denken: “Hé, de schoenen van dat meisje heb ik ook!” Jezelf onderscheiden. Vooral heel fijn voor een speciale dag als je bruiloft, die op deze manier letterlijk van top tot teen persoonlijk ingedeeld en bedacht kan zijn.

Bruidsschoenen…
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo dol ben op de standaard bruidsschoenen. Het simpele wit, de lage hak, de strikjes. Heel praktisch, maar niet altijd waar jij je zelf het best bij voelt en niet altijd even spannend. Bij Milk & Honey hebben ze naast het normale assortiment een speciale afdeling voor bruidsschoenen. Erg de moeite waard.

De enige eis is dat je maat 35 of maat 43 hebt… Of een van de tussenliggende maten!

… ontwerp ze zelf!
Die verpletterende jurk die jij met zorg en liefde hebt uitgekozen schreeuwt gewoon om bijpassende juweeltjes van schoenen. De enige eis is dat je maat 35 hebt of maat 43… of een van de tussenliggende maten. Voldoe je aan deze zware eis, dan kun je ze al bestellen. Zoals ze op de site te zien zijn, of net met een iets lagere hak of in een andere kleur. De speciale afdeling bruidsschoenen is iets beperkter dan de ‘normale’ schoenen (daar zal ik zo op ingaan).

"Pink Glitter" bruidsschoen, helemaal aan te passen op de website!

Van stappenplan tot stappen in jouw schoenen
Nog net iets harder dan van de speciale bruidsschoenen-afdeling gaat mijn hart kloppen van de afdeling waar je je schoen kunt ontwerpen vanaf de eerste stap. Er is meer keuze en bovendien kunnen we als stof bijvoorbeeld wit satijn kiezen, waardoor het weer een bruidsschoen is! Hieronder zal ik met een fotoverslag uitleggen hoe het nou precies in z’n werk gaat. (Jááá, het is leuk!)

Het is verslavend… let maar op!

Stap 1: soort schoen
Kies de schoen die je wilt personaliseren. Het begint dus al meteen moeilijk. Met het oogpunt op dat we trouwschoenen gaan ontwerpen, ga ik in het voorbeeld kiezen voor de pump. 

Stap 2: model
Vervolgens heb je de keuze uit tien verschillende modellen pumps. Hieronder heb ik er een paar op een rijtje gezet.

 

Stap 3: stof
We kunnen onder andere kiezen uit leer, slangenstof, dierenprints, glitter (leuk!), suède en satijn. Erg leuk allemaal, maar een krokodillenhuidje op je trouwschoen… ik weet het nog zo net niet. We willen ook niet te saai bezig zijn, anders hadden we de trouwschoenen ook gewoon in Nederland kunnen kopen. Daarom ga ik voor sensueel, rood satijn. Rood, de kleur van de passie en de liefde, satijn, de stof van ehm… traditionele bruidsschoenen?

Stap 4: extra’s en versieringen
Vervolgens gaan we verder met de versieringen. Eerst kies ik voor belijning van de schoen in het zilver, omdat ik zilver ook zeker bij die mooie witte jurk van je vind passen. Daarna kunnen we kijken of we nog iets bijzonders willen op de schoen zelf. Je hebt meer dan tien mogelijkheden. Ga je voor de met glitter bedekte strik (voor de grote strikken heb je ook weer keuze uit alle stoffen die je ook bij stap drie kon kiezen), of toch voor een rozenband in zilverkleurig satijn, of ben jij fan van het subtiele ornament? Zelf ben ik erg gecharmeerd van een opvallende versiering die is aangebracht op de hiel. Gemaakt van donkerrood suède, om van te watertanden…

Stap 5: de hak
In  deze stap kunnen we het soort hak bepalen. Wat je tegenwoordig steeds vaker ziet is de iets dikkere hak, beter bekend als de blokhak. Ook de sleehak is een mogelijkheid, deze is erg fijn als je houdt van comfort en geen expert bent op het gebied van hakken lopen. Maar, we maken nog steeds een hak om te trouwen, dus we houden het zo elegant mogelijk. De dunne hak blijft.

Stap 6: hoogte hak en maat
Je kunt eventueel ook nog een platform aanbrengen onder je schoen, zodat je de hak nog hoger maakt.  De laatste stap in het ontwerpen van je schoen is om de hakhoogte aan te geven. Hoeveel extra been ga jij creëren? Ik ben een kleintje met mijn 1,60 m dus ik ga voor de hoogst mogelijke hak. Geef aan welke maat je hebt en voìla, jouw persoonlijke schoen is klaar om in elkaar gezet te worden.

Stap 7: afrekenen maar!
De allerleukste stap in het proces, namelijk het betalen van je schoenen. Met de schoenen uit het voorbeeld zullen we 330 dollar kwijt zijn. Dat is ongeveer 250 euro. Best prijzig, maar dan hebben we ook wat. 
Na de druk op de knop komen we terecht in het winkelwagentje, waar we ook nog zien dat de schoen wijd of smal gemaakt kan worden. Mocht je smalle voeten hebben, of juist wat bredere exemplaren, dan kun je dit aangeven en dan wordt hier rekening mee gehouden tijdens het productieproces.

Milk & Honey verzendt wereldwijd!

Verzending
Het duurt ongeveer zes tot acht weken om je schoenen te maken. Milk & Honey verzendt wereldwijd, de kosten hiervoor zijn 15 dollar. Het duurt dan nog eens vijf tot zeven werkdagen voordat je de schoenen echt aan je voeten hebt. Kan je echt niet meer wachten? Voor tien dollar meer heb je ze binnen één tot twee dagen in huis… na die acht weken dan. ZUCHT.

Laat de ontwerper in je los
Als je het toch te omslachtig vindt allemaal is het ook leuk om gewoon eens een keer een kijkje te nemen op de website en misschien wat te spelen met de ontwerpfuncties. Wie een eigen smaak heeft, heeft ook een ontwerper in zich, dus voor jullie allen: sprint als de wiedeweerga naar die website en ontwerpen maar!

Meer van Melissa

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: