Save the date: zeg het met film

De datum
Wanneer je eindelijk een datum hebt bepaald voor de grote dag, is het natuurlijk leuk als alle dierbaren die je erbij wilt hebben ook daadwerkelijk kunnen komen. Daarom is het aan te raden om kort nadat jullie de definitieve datumkeuze gemaakt hebben ‘save-the-date’ kaarten op de bus te doen. Dit zijn dus nog niet de officiële uitnodigingen, maar zorgt er wel voor dat mensen weten wanneer de bruiloft zal plaatsvinden. Zo kunnen zij er rekening mee houden en dat is natuurlijk fijn.

Save-the-date kaarten
Weddingplanner en blogger Astrid Blaauw heeft ons onlangs al wat tips gegeven over de save-the-date kaarten. Haar tips kun je hier teruglezen. Ik kan me voorstellen dat jullie denken: “Leuk en aardig allemaal, maar een stapel voorgedrukte kaarten is tóch weer een extra kostenpost!”

Save-the-date filmpje
Als jullie je hierin vinden, heb ik een interessante suggestie die ook helemaal bij het internettijdperk past. Mocht je creatief van geest zijn, kun je zelf een filmpje in elkaar te zetten en deze op YouTube plaatsen. Zo komen al je geliefden erachter wat je trouwdatum is, voordat je de daadwerkelijke uitnodigingen eruit hoeft te gooien… en het mooiste is dat deze gepersonaliseerde boodschap je geen cent kost!

Inspiratie
Op YouTube zijn talloze voorbeelden te vinden van Save-the-date filmpjes. Deze creatievelingen gingen je voor met een interessant  filmpje waar Lego poppetjes de hoofdrol spelen. Kijk en leer!

Ik heb net een half uur save-the-date filmpjes gekeken (excuus: nodig voor research). Ik kan er geen genoeg van krijgen, dus ik wil er graag nog één met jullie delen. Zie hier een filmpje dat de nodige portie humor bevat.

 

Het hoeft niet moeilijk te zijn… er zijn zelfs montageprogramma’s voor amateurs zoals ik!

Met een druk op de knop…
Ik begrijp dat niet iedereen de capaciteiten of creatieve intelligentie heeft om zo’n gevat filmpje uit de mouw te schudden. Het hoeft er natuurlijk niet zo professioneel uit te zien als deze filmpjes. Er bestaan ook montageprogramma’s voor amateurs zoals ik, waarmee je alleen maar op een paar knoppen hoeft te drukken om een simpel doch goed uitziend filmpje te maken. Bijvoorbeeld iMovie voor de iPhone, kost slechts €3,99 in de App Store, maar heeft erg leuke functies. Super makkelijk omdat je het beeldmateriaal dat je met je iPhone opneemt met een aanraking kunt bewerken.

Monteren voor amateurs met iMovie

Adressenboekje
Ook handig is om gebruik te maken van een van de vele namen uit je adressenboekje. Een oom, een nicht, een buurman of misschien een studiegenootje, er zit vast wel iemand tussen die een regisseur in zich heeft!

Hou het traditioneel
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jullie met de handen in het haar komen te zitten. Het kán natuurlijk dat die buurman bezig is met het regisseren van een Oscarwaardige film en dat je zelf gewoon geen aanleg hebt voor al die nieuwe vormen van media. Voor die mensen heb ik nog maar één tip: Save the date gewoon lekker “ouderwets”… met een kaartje!

 

Meer van Melissa

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: