Tulpen, tulpen en… tulpen!

Het is alweer een week geleden dat we het geweldige Toptrouwlocaties Events hadden in De Westerliefde in Amsterdam. Zoals eerder geschreven zou ik jullie op de hoogte houden over het dagelijkse leven van een weddingstyler en geef ik jullie een kijkje in de keuken bij voorbereidingen van Wedding- en Eventopdrachten.

De styling in de Westerliefde tijdens het Toptrouwlocaties Event
De styling voor het Toptrouwlocaties Events was niet echt ‘een grote’ zoals wij dat noemen en dat betekent meestal dat we het allemaal in huis hebben en dat het bloemwerk niet te bewerkelijk is. In dit geval hadden we alle styling en decoratiespullen en -objecten in huis dus de bloemen bleven over. Voor de bloemen hadden we gekozen voor de kleur geel en dan in tulpen, tulpen en nog eens tulpen! Heerlijk ‘lente en fris’ maar ook lastig omdat je zeker in deze tijd van het jaar al snel paasachtig bezig bent. Om het wat stoerder te maken hebben we het gecombineerd met zwart/wit. De glazen hangvazen aan het plafond en de trussen hebben we opgehangen met zwart/wit lint en deze gecombineerd met witte bollampionnen met zwart/wit lint aan de onderkant. Hetzelfde principe hebben we doorgevoerd aan de stoeltjes van het gangpad en de kleine witte bolvaasjes.

Als we dan toch bezig zijn; gelijk maar even vier bruidsboeketjes erbij, in de stijl van het thema!

Lastige tulpen
Wat wel het nadeel is van tulpen; of ze zijn ‘niet op tijd open’ of ‘het gaat te snel’. Dat hadden we dus met de bolvaasjes met die schattige krultulpjes, de helft was al niet meer toonbaar ondanks dat ze uit de koeling kwamen.

Dat kunnen we zelf wel?!
Ik wil nog kwijt over het ophangen van de glazen vazen en de bollampionnen: Wij konden gelukkig zaterdag beginnen met het ophangen van de hangvazen en lampionnen en terwijl we bezig waren kwam een bruidspaar met bruidspersoneel even binnengluren. Toevallig hoorden we hen tegen elkaar zeggen:

“Kunnen we zelf ook… kan niet zo moeilijk zijn, we kopen wat bollen en hangen het zo op!”

Nu wel ik niet zeggen dat het een exacte wetenschap is die wij beoefenen maar wij zijn met 3 personen wel 3 uur bezig om al die bollen en vazen met bloemen op te hangen. Dat is het enige wat ik er over wil zeggen… en oh ja, je kunt iets ophangen of je kunt iets decoratief ophangen zodat het een toevoeging is voor je styling! Punt.

Online magazine Total X
De maandag na het evenement begon voor ons weer ouderwets met het achter de vodden van adverteerders aanzitten voor tekst en foto’s, omdat vandaag ons online magazine er weer uit is gegaan! Hij is weer zo mooi geworden! Benieuwd? Check ‘m hier!
 
Glaswerk, lint en kant…
Ik heb me vervolgens op dinsdag weer niet in kunnen houden bij het bezoek aan ons atelier van een vertegenwoordiger van glaswerk zoals vazen en waxinelichten (had hem per ongeluk zelf uitgenodigd). Verder zijn Maud (nieuwe stagiaire) en ik al weken bezig met linten en kant maar daar kan ik in dit stadium nog niets over vertellen.

Wedding in de tuin van Frederiks Hof
Afgelopen donderdag heb ik een tweede gesprek gehad met een bruidspaar waar we een héél bijzondere wedding voor mogen doen en het enige wat ik hier over kan vertellen is dat het in de ommuurde tuin de Frederiks Hof (bij Kasteel Keukenhof) zal plaatsvinden met geweldige Bedoeïenen tenten en de hele sfeer in Parade, Ibiza en ik zal hier zeker met de tijd de voorbereiding en de foto’s van laten zien.

Ook nog even tussendoor…
Vervolgens heb ik de taak op me genomen om voor mijn lieve vriendinnen Anja en Yvonne een openingscadeau te maken/regelen ter ere van hun geweldige nieuwe (zeer grote) maar vooral gezellige sportschool Shape in Amsterdam. Het pand heeft een enorme ronde hal met een brede trap naar de tweede etage waarin wij (ook nog even tussendoor) afgelopen vrijdag een object/kroonluchter hebben gebouwd van 52 wit met oranje bollampionnen. (foto’s volgen later).

Deze week is weer stampvol – met onder meer een cursusdag voor stylistes – en daarom sluit ik af met de woorden: tot volgende week!

Veel liefs,
Lieske Veraart
www.total-x.nl

Fotocredit: Mon et Mine

Meer van Lieske

Reacties
2 reacties op “Tulpen, tulpen en… tulpen!”
  1. Brigitte Mes - MarryWise zegt:

    You Rock Lieske! ‘Dat kunnen we zelf wel?! ‘ types !! ze hebben geen idee hoeveel werk het is om goed doordachte en prachtige styling te creëren op locatie (en vaak onder tijdsdruk).
    Gefeliciteerd met je derde online magazine! ziet er weer geweldig uit!

  2. Anouk Lisman - In Style Styling & Decoraties zegt:

    Ik kan het niet meer eens zijn met jou en Brigitte! Mensen onderschatten zo vaak hoeveel tijd en ervaring het kost om iets perfect af te stylen! Mijn complimenten in ieder geval, het ziet er zoals gewoonlijk weer prachtig uit allemaal!

Laat een reactie achter

*

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34A-B
1087 HN Amsterdam
T 020 395 1585
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op:
» Twitter.com/trouwlocatie
» Twitter.com/toptrouwblog
» Facebook

Trouwlocatie tweets