De locatie van… Sanne en Arnoud

Op zoek naar ervaringsdeskundigen
Een tijdje geleden hebben we met trots onze nieuwe rubriek aan jullie gepresenteerd (lees hier). In deze rubriek gaan we in gesprek met pasgetrouwde stellen die alles over hun trouwlocatie willen vertellen. De stellen die meewerken maken ook nog eens kans op een overnachting in het Renaissance Hotel in hartje Amsterdam.

Sanne en Arnoud
Na een aantal telefoontjes en emailtjes hebben wij onze eerste enthousiastelingen gevonden. We trappen “De locatie van…” af met Sanne en Arnoud! Op 10 februari 2012 stapten zij in het huwelijksbootje. Ik praat met Sanne, die ik door de telefoon heen voel stralen als ze begint te praten over haar toptrouwlocatie: de Lickebaertshoeve in Maasland.

Wat was jullie eerste indruk van de Lickebaertshoeve?
“De eerste indruk was meteen positief! De Lickebaertshoeve was de eerste locatie waar we op bezoek gingen, de planning was om nog een andere locatie te bezoeken. Toen Arnoud en ik bij de Lickebaertshoeve binnenliepen waren we onmiddelijk enthousiast. We dachten allebei meteen: ‘Dit wordt het!’ Toen we de eigenaar van de locatie gesproken hadden, werd het helemaal duidelijk. Er was geen twijfel mogelijk: dit moest het worden.”

Zijn jullie nog langsgegaan bij die andere locatie die in de planning stond?
“De andere trouwlocatie die we hadden uitgezocht was Partycentrum de Zaak, in de haven van Vlaardingen. We zijn daar nog wel langs geweest, puur voor het idee. Aangezien we de Lickebaertshoeve eigenlijk al bepaald hadden als onze trouwlocatie, stonden we al gelijk met een andere insteek in de Zaak. Een reden dat we voor de Lickebaertshoeve kozen in plaats van voor de Zaak, was ook omdat we de ontvangst in de Zaak ontzettend klungelig vonden. We werden nogmaals bevestigd dat onze keuze om te trouwen in de Lickebaertshoeve goed was!”

Stelden jullie bepaalde eisen aan je trouwlocatie?
“Nee, eigenlijk hadden we niet echt ideeën of dingen waar we rekening mee wilden houden. We hebben gewoon op internet gezocht met zoekterm: ‘trouwlocaties regio Rotterdam’. We kwamen uiteindelijk op een website terecht waar de Lickebaertshoeve ons direct aansprak.”

Hoe verliep de grote dag uiteindelijk?
“Geweldig! We hoefden helemaal nergens aan te denken, alles verliep soepeltjes. We hebben van de gasten ook allerlei complimenten gekregen over de locatie. De Lickebaersthoeve gaf zeker extra waarde als het om sfeer ging.”

Hebben jullie een gouden tip voor stellen die nog druk bezig zijn met het bepalen van hun trouwlocatie?
(lange stilte…) “Moeilijk, deze.” (nog een stilte…) “Ik weet al wat! Je hebt vaak allerlei ideeën in je hoofd over hoe jij het hebben wilt. Wij wilden het allemaal niet zo groot en duur, dit is ook de reden dat we geen weddingplanner hebben ingeschakeld. Ik had het al helemaal uitgestippeld: we zouden het eten in buffetvorm doen. Niet alleen vind ik dit leuk, ik had ook verwacht dat het stukken goedkoper zou zijn dan een bediend diner.

“Je kunt iets in je hoofd hebben, maar dat hoeft helemaal niet zo leuk te zijn als je dacht!”

De eigenaar van de Lickebaertshoeve heeft ons van dit idee afgebracht, wat wij in ons hoofd hadden bleek helemaal niet waar! De eigenaar heeft ons allerlei leuke tips gegeven, er was opeens zo veel meer mogelijk. Hij heeft ons ook in contact gebracht met bepaalde bedrijven zodat we korting konden krijgen. Uiteindelijk denk ik dat overal wel uit te komen is qua prijs, maar je moet flexibel blijven met je ideeën. Je kunt iets in je hoofd hebben, maar dat hoeft helemaal niet zo leuk te zijn als je dacht dat het zou zijn.”

Klopte de offerte met de prijs die jullie voor ogen hadden?
“Inclusief aankleding, taart, de receptie en het diner waren wij 3000 euro kwijt. Dit was precies wat we besproken hadden. De eigenaar wist waar onze grenzen lagen en hij heeft de hele dag daarop aangepast.”

“Het is bijna te ongelooflijk, maar eigenlijk was alles perfect!”

Hebben jullie aanmerkingen of tips voor de Lickebaertshoeve zelf?
“Het klinkt bijna te ongelooflijk, maar alles was perfect. Alles was mogelijk! Voor ons zoontje werd ook gezorgd. Voor hem was een hoek gecreëerd die een beetje afgezonderd was van de rest. In dit hoekje kon hij genieten met vriendjes. Er waren campingbedjes neergezet, grote zitzakken, een popcornmachine en allerlei dvd’s. Heel erg leuk. Hoe gek ook, het was allemaal mogelijk.”

Locatie van groot belang
Je ziet, een trouwlocatie is héél belangrijk! Deels door de goede zorgen van de eigenaar van de Lickebaertshoeve was de dag van Sanne en Arnoud mooier dan ze ooit hadden durven dromen.

Zijn jullie enthousiast geworden en willen jullie ook alles over je trouwlocatie delen? Neem dan contact op met melissa@weddingplanner.nl . Jullie maken dan bovendien kans op een overnachting (in een suite!) plus ontbijt in het romantische Renaissance Hotel in Amsterdam. 

Meer van Melissa

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: