10 tips voor een onvergetelijke openingsdans

De planning voor je droomdag is begonnen. Je bent bezig met de jurk, de gastenlijst en de locatie. Vergeet daarbij vooral de openingsdans niet. Met de openingsdans zet je de toon voor je huwelijksfeest. Zelfs als je allebei ‘beginner’ bent kun je er nog iets moois, romantisch, verleidelijks of humoristisch van maken. Verras jezelf en jullie gasten op de bruiloft met een originele openingsdans en maak ook dat moment speciaal op je huwelijksdag!

In goede handen
Annemarie de Ruijter is professioneel en diplomeerd dansdocente en bovendien eigenaresse van dansschool BeautyenBeweging, bij haar is elk stel in goede handen… moeten ze nog wel even naar onderstaande tips van Annemarie kijken. Dan komt het helemaal goed!

10 Tips voor een onvergetelijke openingsdans

1. Kies voor een choreografie op maat.
De choreografie op maat kan gemaakt worden naar jullie wensen, haalbaarheid, niveau, muziekkeuze(s), doelstelling, aantal gewenste lesuren en agenda. Dat is toch veel origineler dan een dans die allang bestaat? Bovendien kan een choreografie gemakkelijker worden aangepast indien een bepaalde beweging niet werkt, omdat je namelijk niet vast zit aan standaard danspatronen of regels. Een openingsdans speciaal voor jullie gemaakt, die bij jullie past, is helemaal van deze tijd.

2. Groepslessen zijn misschien gezellig, maar in een privé dansles leer je veel meer.
Zodoende hoef je minder uren te boeken en kan de choreograaf/dansdocent gericht te werk gaan. Bovendien kan de agenda gemakkelijk aangepast worden aan die van jullie en dat kan bij groepslessen niet, die uren liggen namelijk al vast.

3. Begin op tijd.
Boek zes maanden voor de grote dag een kennismakingsgesprek of proefles bij een dansschool. Begin 3 maanden voor de bruiloft met de eerste danspassen. Als je te vroeg begint gaat de spanning eruit, als je (te) laat start wordt het ‘stress’.

4. Stel tijd in je agenda beschikbaar voor oefening thuis.
Immers met een paar danslessen zonder oefenen, red je het niet. Het zou zonde zijn als je elke dansles eerst een half uur bezig bent met de vraag “Hoe zat het ook alweer?” Zo haal je geen rendement uit je privé danslessen.

5. Word het onderling eens over de muziek.
Wat de choreograaf/dansdocent van de muziek vindt is niet zo van belang. Bij BeautyenBeweging wordt met heel veel verschillende muziekstijlen gewerkt. Het gaat erom wat jij en jouw partner van de muziek vinden. Zoek naar een nummer met een speciale betekenis (voor jullie). Muziek moet motiveren, dus beluister het nummer allebei 10 keer achter elkaar. Vinden jullie het nummer na 10 keer nog steeds leuk om te horen, dan is dat waarschijnlijk jullie nummer! Een mix laten maken van verschillende nummers kan ook nog.

6. Let wel, als je kiest voor een muziekmix kies dan niet alleen maar het intro van alle nummers, want dan bouw je niets op.
Dus pak steeds een ander, maar wel herkenbaar gedeelte van de muziek. Meestal kan jullie DJ daarbij helpen.

7. Kijk naar dansen op TV, internet, Youtube en in dansfilms.
Leer dansstijlen onderscheiden en weet wat jij en je partner leuk vinden. Laat je niet afschrikken door het hoge niveau. Gediplomeerde dansdocenten zijn getraind op niveau-inschatting en kunnen stijlen/danspassen/bewegingen gemakkelijk versimpelen.

8. Kies je dansdocent zorgvuldig uit.
Heeft diegene danservaring, podiumervaring en docentenpapieren? Het komt maar al te vaak voor dat mensen- in Nederland in ieder geval- dansles geven omdat ze het zelf ook hebben gehad, maar niet omdat ze opgeleid zijn. En dat terwijl er op de geaccrediteerde (Hbo)dansopleidingen regelmatig getest wordt op danstechniek, methodiek, anatomie, dansanalyse, muziek, artisticiteit, etc. Misschien kost het iets meer, maar je mag er dan ook heel wat meer van verwachten. Resultaat is leuk, maar veilige en verantwoorde lessen is ook iets waard. BeautyenBeweging voldoet aan alle eisen.

9. Denk ook aan voorbereiding m.b.t. kleding en schoenen.
Dans ook eens in een lange rok (dame), jasje/dasje (heer) en op vergelijkbare schoenen. Als het kan oefen eens op de locatie zelf.

10. Neem halverwege het repetitieproces je uitvoering van de openingsdans met eigen camera op, aan het einde van de dansles.
Zo kun je zien wat je gasten straks gaan zien, kun je de dans nog makkelijker onthouden en behoud je de rechten op het beeldmateriaal.

Tot slot: Oefening…baart KUNST

Kortingsactie!
Alle lezers en lezeressen van Weddingplanner.nl krijgen tot 3 mei 2012 ipv 20%, 25 % korting op de eerste 5 danslessen geboekt bij BeautyenBeweging. Mail vrijblijvend naar info@beautyenbeweging.nl voor een kennismakingsgesprek.

Liefs,
Annemarie de Ruijter
BeautyenBeweging

Fotocredits: foto’s gebruik van website www.beautyenbeweging.nl

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: