Vaarwel Bridezilla, Hallo Liefde

Soms is het goed om eens stil te staan waar een bruiloft nu echt om draait. Ik, als controlfreak (lees=bridezilla), kan momenteel nergens anders meer aan denken, het is een verslaving voor me geworden. Wordt de decoratie wel perfect, de bloemen wel op tijd bezorgd, zal het eten wel goed zijn, wordt het wel mooi weer, etcetera etcetera. Allemaal zaken waar je onzeker over kunt zijn en waar ik de controle over MOET hebben. Nog maar 34 dagen en dan moet de bruiloft perfect staan! Tijd voor een moment van bezinning. Want het draait niet (alleen) om de juiste puzzelstukjes op de goede plek, nee een bruiloft is veel meer dan dat. Waar het om gaat is de liefde. De waarde van de liefde voor elkaar, dát is wat telt.

De trouwambtenaar
Aan dat moment van bezinning ging onder andere een gesprek met de trouwambtenaar vooraf. Twee weken geleden gingen wij op bezoek in Arnhem voor een eerste kennismaking. Ik moet toegeven dat ik daar extreem nerveus voor was. De ceremonie is een essentieel onderdeel van de bruiloft, en hoe de ceremonie ingevuld wordt en wie deze gaat begeleiden is dan toch wel van
cruciaal belang.

Tip: wacht niet af wie de gemeente aan je voorstelt, maar ga zelf actief op zoek naar de perfect match
voor een trouwambtenaar.

Het begon allemaal toen we in ondertrouw waren gegaan en ik de Gemeente Arnhem benaderde om te vragen naar een overzicht van de trouwambtenaren. Die hadden ze helaas niet, je mocht wel een voorkeur aangeven, maar een lijst van ambtenaren was er niet. Lang leve de social media. Inmiddels word ik door een groot aantal mensen gevolgd dat een (grote) affiniteit heeft met trouwen, dus wat kon ik anders dan via Twitter een oproep doen naar trouwambtenaren in Arnhem. Want als échte bridezilla ga ik natuurlijk niet afwachten tot de Gemeente Arnhem bepaalt wie ons belangrijkste moment van de dag gaat begeleiden. Zelfstandig trouwambtenaar Marielle Jongmans bracht mij in contact met de Vlaamse Grietje Pottie, ook zelfstandig trouwambtenaar én buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in Arnhem. Alleen al dat zij Vlaams is vonden we al een heel goed teken. Ons thema is Touch Of Orange (vrij Hollands dus) maar speciaal voor mijn aanstaande hebben we ook Belgische biertjes op de avond. Onze huwelijksreis gaat naar bijzondere hotels in het Belgische Vlaanderen en met een Vlaamse ambtenaar voelt mijn zus, die inmiddels twee jaar in het Belgische woonachtig is, zich ook een beetje thuis. En toen de Gemeente Arnhem ons belde om te vragen of we nog een voorkeur hadden, bleek dat zij deze zelfde Grietje ook voor ons in gedachten hadden. Ment to be zou ik dus zomaar willen zeggen.

“Wat is daarop jouw antwoord”.

Op naar de eerste afspraak in het stadhuis van Arnhem.  Pfoeh, wat was ik nerveus. Al snel werden we echter op ons gemak gesteld door de enorm enthousiaste en vriendelijke Grietje. Wat een energie straalde er van haar af. Het werd een enorm gezellig gesprek waarbij we de ceremonie tot in de detail hebben doorgenomen. Zelfs dé vraag werd ons al gesteld, zodat we daar alvast aan konden wennen. Deze week hebben we allebei afzonderlijk van elkaar haar enorme vragenlijst ingevuld, waarbij je even stil kunt staan waarom je voor elkaar kiest en wat je zo ontzettend leuk aan elkaar vindt.  En als je dan vervolgens op papier zet wanneer, hoe en waar je elkaar ontmoet hebt en hoe die eerste fase van de relatie is verlopen en die verliefde kriebels in  je buik weer boven komen, besef je je direct weer waar de bruiloft eigenlijk over gaat. Die puzzelstukjes op de juiste plek leggen zijn leuk maar vallen in het niet bij de de liefde voor elkaar, want dát is wat pas echt telt.

Loslaten dus – laat die bridezilla in jezelf varen.

Alhoewel… als organisator pur sang kan ik de details ook niet loslaten, dus naast het warme gevoel dat de liefde die dag alles overleeft, zet ik me alsnog hard in om te streven naar perfectie.

 

 

 

Bekijk ook mijn eerdere Lique’ Logboekblogs over mijn ervaringen in de bruiloftplanning:
Gezocht: ónze trouwlocatie
Ons dilemma: de keuze voor een bruiloftsthema
De eerste stap naar ‘Voor Altijd Samen’

Meer van Angelique

Reacties
2 reacties op “Vaarwel Bridezilla, Hallo Liefde”
 1. Barbara zegt:

  Ha Angie! Wat een herkenbaar verhaal weer zeg… haha! Hier nog zo’n control freak… (hoewel ik dat niet snel toe zal geven!). Nog maar 33 dagen voor ons dus – zo fijn dat jij de tel bij houdt! En nog genoeg puzzelstukjes, puntjes op de i en twijfels. Maar, ik weet zeker dat jouw trouwdag en die van ons volop ik het teken van de liefde zullen staan. Heel veel succes met de laatste voorbereidingen en vergeet niet om vooral heel veel te genieten samen. Yes I do! Liefs, Barbara

 2. Marielle Jongmans zegt:

  Het is wat hè, dat trouwen.
  Grappig om het nu als bruid te beleven, wordt je nog een betere weddingplanner van ;-) #ervaringsdeskundige
  Nu jullie ceremonie in handen is van Grietje hoef je je over dat deel niet meer druk te maken!
  Blijft over…. Genieten!

  Ik wens jullie een heel bijzondere huwelijkssluiting toe!

  Marielle Jongmans

Laat een reactie achter

*

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34A-B
1087 HN Amsterdam
T 020 395 1585
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op:
» Twitter.com/trouwlocatie
» Twitter.com/toptrouwblog
» Facebook

Trouwlocatie tweets