Inspiratie voor een creatief gastenboek

Met nog slechts een maand te gaan tot de bruiloft zijn de grootste details inmiddels helemaal rond. De laatste draaiboekbespreking vindt deze week nog plaats, we moeten de definitieve smaak van de taart nog bepalen en het menu voorproeven. Ook mag ik nog ‘even’ aan de bak met wat diy styling.Een ander detail waar we nog geen knoop over doorgehakt hebben, is het gastenboek. Dit weekend ben ik daar dus maar eens in gaan duiken. Want wij zijn geen types voor een klassiek gastenboek. Sterker nog, ik ben bang dat zo’n boek linea recta in de kast  verdwijnt en daar de eerstkomende jaren alleen maar zal verstoffen. Ik ben dus op zoek naar iets anders, iets hips, iets leuks wat zowel voor ons leuk is om te ontvangen maar waar ook onze gasten door verrast worden.

Op zoek naar wat gastenboek-inspiratie ben ik uitgekomen op een stormvloed van leuke en creatieve ideeën, die ik jullie hier absoluut niet wil onthouden. Benieuwd wat wij uiteindelijk gekozen hebben? Dat lees je na onze bruiloft terug hier op weddingplanner.nl.

Laat de liefde groeien

Laat je gasten een zaadje planten met daarbij een eigen persoonlijke boodschap.

Een persoonlijke boodschap op een persoonlijk item

Gebruik een voorwerp dat past bij jullie als persoon of bij het thema. Laat bijvoorbeeld jullie gasten een persoonlijk bericht achterlaten op een boomstronk, langspeelplaten of op flessen wijn. Die kan je vervolgens mooi als decoratie of wandversiering in je huis gebruiken. Je kunt hierbij ook denken aan een spiegel, een raam of misschien zelfs een reiskoffer.

Decoratie met een boodschap

Je kunt je gasten ook een boodschap laten schrijven op kleine onderdelen, die je vervolgens in een grote glazen pot of vaas in je huis kunt bewaren. Bijvoorbeeld wijnkurken, puzzelstukjes of stenen.

Lach maar naar het vogeltje

Foto’s doen het altijd goed. Zet een polaroid camera bij het gastenboek en laat je gasten een foto van zichzelf maken, eventueel met grappige attributen. Op de polaroid kunnen ze vervolgens een persoonlijke boodschap zetten. Ook kan je een schoolbord gebruiken om een boodschap op te laten schrijven waarmee ze op de foto gaan. Door je gasten op de foto te laten zetten, weet je ook zeker dat je van iedereen een foto hebt van hoe ze er die dag/avond uit zagen. In plaats van een gastenboek, kan je ook een aantal lijnen ophangen waar ze de foto’s aan hangen. Dit geeft gelijk ook een leuk beeld voor andere gasten die aankomen. In plaats van foto’s kunnen jullie gasten ook persoonlijke boodschappen aan de lijn hangen. Of laat je gasten elk een ansichtkaart meebrengen die hun eigen persoonlijkheid reflecteert waarop ze een boodschap voor jullie achterlaten.

Kerstballen in je eigen ‘wishing tree’.

Voor winter/kerstbruiloften vond ik het onderstaande idee wel creatief. Ben je een kerstbruiloft aan het
organiseren? Misschien is het dan wel een leuk idee om je gasten een boodschap te laten schrijven op de kerstballen. Om elk jaar weer opnieuw uit de kast te halen.

Fotocredits: weddingphotography.com; boho-weddings.com, Type A Images, Twho Chicks Photography

Meer van Angelique

Reacties
één reactie op “Inspiratie voor een creatief gastenboek”
Trackbacks
Lees wat anderen erover zeggen...
  1. Wedding Photography Yorkshire…

    Inspiratie voor een creatief gastenboek | Weddingplanner.nl…Laat een reactie achter

*

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34A-B
1087 HN Amsterdam
T 020 395 1585
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op:
» Twitter.com/trouwlocatie
» Twitter.com/toptrouwblog
» Facebook

TopTrouwlocatie tweets

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.