Tien trends voor trouwjurken

Bridal Fashion Week
Kort geleden vond de Bridal Fashion Week plaats in wat misschien wel dé modestad van de wereld genoemd kan worden: New York City. Niet zomaar jurkjes, mooie pantalons, rokken of tuinpakken, maar een week lang alleen maar bruidsmode. Voor aanstaande bruiden natuurlijk een snoepjeswinkel.

“Bridal Fashion Week… Voor aanstaande bruiden een snoepjeswinkel!”

De juiste ingrediënten
Kilometers aan kant, honderden witte bloemen en glimmend satijn, allemaal zijn het hoognodige ingrediënten voor een week lang modeshows bestaande uit trouwjurken. Mode is de mensheid altijd een stap voor, daarom werden nu al de trends voor de lente van 2013 geshowd.

Verrassingen
Verrassend was het zeker, naast het traditionele wit was een scala aan kleuren te zien. Van wat subtieler (violetkleurige bloemetjesprint) tot heftig opvallend (diep wijnrood). Wij spotten tien trends en delen ze graag met jou! Kijk en kwijl mee met al het moois.

Trend #1: Volle rokken
Schuimige rokken, haast met de luchtige structuur van vers geklopte slagroom. Ze waren niet weg te denken van de catwalks afgelopen week.

Trend #2: Mouwtjes
De strapless jurken moeten dit jaar plaats maken voor een anders soort  jurk. Aangezien vintage een stijl is die steeds geliefder wordt onder bruiden, is het niet gek dat we vele mouwtjes voorbij zien komen. Er zitten zelfs mouwen tussen die de hele arm bedekken!

Trend #3: Overdreven versieringen
Bloemen van stof, strikken en prachtige ornamenten die de jurk bedekken… Hoe groter, hoe beter!

Trend #4: IJsprinses
Kleine kristalletjes die de stof van de jurk bedekken als een soort mantel van glinsterend ijs in de zon. Wonderschoon. Vooral voor winterbruiden een echte aanrader.

Trend #5: Kant!
Eigenlijk nooit weg te denken uit de bruidsmode: kant! Het gaat nooit vervelen, het straalt een zekere mate van traditie uit en is simpelweg prachtig.

Trend #6: Onbedekte schouder
Schouders bedekken, of toch sexy bloot houden? Voor wie niet kan kiezen is de one-shoulder jurk altijd een goede optie. Dat vonden ook de ontwerpers, die een soorgelijke variant veelvuldig op de catwalk voorbij lieten komen.

Trend #7: Brutaal en kort
Misschien leuk voor jonge bruiden die hun prachtige benen willen showen. Speels, een tikkeltje brutaal, maar vooral: kort. De meeste jurkjes reikten niet eens verder dan de knie!

Trend #8: De kleur van de liefde
Voor wie de Belle van het bal wil zijn, de prinses, de mooiste en vooral de meest opvallende… Trouwjurken in de kleur van de liefde: rood! Deze trend was heel opvallend terug te zien in de Bridal Fashion Week. Met niet één witte jurk in haar bruidscollectie spande ontwerpster Vera Wang de kroon. Van puur en speels rood tot de diepe kleur van het hemelse druivensapje. Mijn mond valt er van open. Amore!

Trend #9: Bloemetjes
Ik ben gek op deze trend. Opvallend, maar niet over the top, speels, maar ook klassiek. Denk creatief, zelfs de sluiers kunnen een bloemetjesprint bevatten.

Trend #10: Diep in de zee
Af en toe wandelt er een jurk de catwalk op die verdacht veel doet denken aan de mysterieuze onderwaterwereld. Japonnen die veel weg hebben van een met koraal bedekte rots (het is mooier dan het klinkt) en rokken die met hun beweging de associatie oproepen van een sierlijke kwal. We hebben zelfs schelpmotieven voorbij zijn komen, ingezet met kleine kristalletjes. Ook de kleur blauw speelt dit jaar een bijzondere rol. Het is dat je geen schubben hebt, anders zou je zo een duik gaan nemen met die jurk.


Ook bijzonder…
Om af te sluiten heb ik nog twee grappige ontwerpen gespot die ik jullie niet wilde ontnemen. De één is een regelrechte verwijzing naar de steeds populairder wordende trend: het showen van je middenrif. Erg mooi voor op het strand, maar of het nou zo chique is op je trouwdag? Wel ben ik gek op het op het lichaam gesneden damespak van Carolina de Herrera.

 Ik denk dat we genoeg hebben gekwijld voor vandaag. Ik hoop dat jullie de inspiratie hebben gekregen en zin hebben om je smaak en wensen in te zetten tijdens de zoektocht naar jouw perfecte trouwjurk. Ik ben erg benieuwd. Succes en vooral veel plezier!

Bronnen
Carolina de Herrera hier
Reem Acra hier
Oscar de la Renta hier 
Vera Wang hier
Douglas Hannant hier
Monique Lhullier hier

 

Meer van Melissa

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: