De kunst van visagie: mooi en comfortabel tegelijk!

Op de mooiste dag van je leven wil je er natuurlijk het allermooiste uitzien. Een prachtige jurk, een mooi kapsel en een perfect passende make-up. Maar hoe kom je aan een goede visagiste, iemand die je precies laat stralen zoals je bent, en zoals jij dat wilt? Wij hebben er een gevonden die overal in Nederland en zelfs tot over de landsgrenzen tot jouw beschikking kan staan!

‘Look Perfect by Judith’ staat voor persoonlijke visagie voor vrouwen die zich mooi en (heel belangrijk!) comfotabel willen voelen op hun Grote Dag.


Eigenaresse Judith Kleinhoven wilde altijd anderen mooi maken op hun bijzondere dag, maar waar hier nooit beroepsmatig aan begonnen. Totdat ze anderhalf jaar geleden de stoute schoenen aantrok en zich waagde aan een vakopleiding. Nu heeft ze alle skills in huis en stromen de eerste boekingen van bruiden en fotografen binnen. Haar kracht: jou laten stralen!


In gesprek met Judith Kleinhoven van Look Perfect by Judith:

Wat maakt jou anders dan andere visagisten?
“Ik houd van mooi en verzorgd zonder dat het te extravagant wordt. Daarbij waak ik er ook voor dat bruiden een make-up kiezen die bij hun persoonlijke style past. Dus geen glamour als je normaal weinig make-up draagt.”

Je moet je mooi maar ook prettig voelen op je trouwdag.

Foto: www.mooibelicht.nl

Wat zijn jouw USP’s (unique selling points)
“Ik ben nuchter en dit zie je terug in mijn natuurlijke visie op make-up, hoewel ik wel alle technieken inmiddels beheers. Daarnaast ben ik flexibel in de locatie en werktijden; een proef make-up aan huis in het weekend is mogelijk. Tijdens mijn opleiding heb ik regelmatig met fotografie-studenten gewerkt. Inmiddels kan ik werken met ervaren zelfstandige fotografen, kapsters en stylistes om een arrangement voor een volledige middag of avond met vriendinnen of collega’s te kunnen bieden.”

Hangt de make-up vaak ook van een locatie af?
“Dat is uiteindelijke de keuze van de bruid. Zij bepaalt hoe zij er uit wilt zien in combinatie met haar jurk en de sfeer van de dag en het feest, dus ook de locatie. Belangrijker vind ik dat de make-up moet passen bij wie je bent en waar je je prettig bij voelt. In een proef make-up laat ik regelmatig twee mogelijkheden zien; zeer glamorous en natuurlijk. De bruid kan zo de keuze maken wat bij haar persoon en dag past.”

O ja, iets wat nog wel eens vergeten wordt: Je make-up moet ook passen bij de smaak van je aanstaande, de bruidegom.” 

Wat vind je leuk aan het vak?
“Ik vind het erg leuk om een bijdrage te mogen leveren aan iemands ‘mooiste dag’. Het is toch een lang blijvende herinnering en bij velen hangen na jaren de foto’s nog in huis; mijn werk blijft dan ook altijd een beetje zichtbaar. De spanning en opwinding die horen bij de voorbereidingen van een bruiloft zijn ook leuk om mee te beleven. Het voelt voor mij ook een beetje of elke keer een goede vriendin trouwt.” 

Fotograaf: www.mooibelicht.nl. Buidsjapon: www.debruidssuite.nl

Wie zou je nog eens dolgraag willen opmaken? En hoe zou je dit doen?
“Prinses Maxima. Ze heeft zo veel gezichten. Nadat ik mijn zenuwen onder bedwang heb, zou ik haar in een natuurlijk feestelijk look op willen maken ter voorbereiding op Koninginnedag. En daarna natuurlijk de bladen lezen hoe de ‘kritieken’ zijn op haar outfit en looks… Spannend!” 

Heb je nog goede make-up tips?
“Durf te proberen. Het is verleidelijk om ‘op save’ te gaan op je bruiloft; maar jij bent uiteindelijk het stralende middelpunt op de mooiste dag van je leven; zorg dat je er ook zo uitziet.”

En…. goede make-up materialen kosten geld, maar je ziet het altijd in het eindresultaat! 

Wat moet sowieso in een make-up tasje zitten tijdens de bruiloft?
“Ik zie eigenlijk weinig bruiden een tasje dragen tijdens hun huwelijksdag. Dus: een goede (!) lippenstift in het make-up tasje van je getuige en houd een tissue (voor je tranen) in de buurt.”

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: