“Nu voelt het pas écht als míjn jurk”

En dan is opeens het moment aangebroken dat het nog maar negen dagen duurt tot DE grote dag. Een van de meest bijzondere momenten van de huwelijksplanning in de afgelopen weken is afgelopen woensdag dan eindelijk aangebroken: de laatste pasafspraak voor mijn trouwjurk.

Het lijkt zo kort geleden dat ik bij de Honeymoonshop mijn zoektocht naar dé droomjurk begon en hem daar ook direct vond. Na de afspeldafspraak in maart, was het woensdag dan eindelijk zo ver dat ik hem echt mee mocht nemen. En nu voelt het pas echt  als MIJN jurk. De wens om elk moment van de dag naar de jurk te gaan kijken en de intense drang om hem steeds maar weer opnieuw te passen, zoals een echte bridezilla betaamd, hebben we voorkomen door de jurk bij de schoonouders achter te laten. Daar vergezelt hij het pak van mijn aanstaande tot het moment dat zij vervoerd worden naar onze trouwlocatie in Arnhem. Ik kan nu al niet wachten tot mijn aanstaande me in mijn jurk zal gaan zien (en ik hem), maar dan moeten we toch echt nog even geduld hebben tot aan de ceremonie….

Mijn tips voor de laatste pasafspraak:

- neem nog een keer je trouwschoenen mee! De coupeuse wil graag zien of de jurk nog steeds de goede lengte heeft (vooral als lengte na vorige sessie is aangepast).
- loop een stukje in je jurk, zodat je weet hoe je jurk ‘beweegt’, zo ben je goed voorbereid hoe je naar het altaar moet lopen.
- neem degene mee die je op de grote dag helpt met aankleden, zodat ze een instructie kan/kunnen krijgen hoe aan te kleden;
- maak er gelijk een gezellige dag van. Na de laatste pasafspraak zijn er wellicht nog wat kleine aanpassingen en wordt de jurk nog eens gestoomd, zorg er dus voor dat je de tijd gezellig kunt doorbrengen, ga nog even shoppen voor wat last minute bruilofsinkopen bijvoorbeeld!
- Zorg ervoor dat je ergens je jurk kunt laten ‘uithangen’ om het kreuken te voorkomen. Hang er wel een kleed overheen (bijvoorbeeld groot laken) om ’vliegpoepjes’ op je jurk te voorkomen.

Meer van Angelique

Laat een reactie achter

*

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34A-B
1087 HN Amsterdam
T 020 395 1585
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op:
» Twitter.com/trouwlocatie
» Twitter.com/toptrouwblog
» Facebook

TopTrouwlocatie tweets

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.