Officieël trouwen op een schip

Gemeenteraad Kampen zegt ‘ja’ tegen trouwen aan boord van een zeilschip

Op 29 maart jongstleden heeft de gemeenteraad van Kampen akkoord gegeven op de uitbreiding van het aantal trouwlocaties in de stad. NAUPAR speelt hier direct op in door het aanbieden van een trouwlocatie op het water. Aan boord van een authentiek schip gelegen in het centrum van Kampen kunnen bruidsparen elkaar vanaf nu het jawoord geven.

Unieke trouwlocatie in Kampen

Voorheen mocht er alleen in het Oude Stadhuis en op slechts een aantal andere locaties worden getrouwd. Omdat er steeds meer verzoeken van Kamper bruidsparen kwamen om te trouwen op een voor hen speciale plaats in de stad, mag men vanaf 29 maart dus onder andere ook aan boord van een schip in het huwelijk treden.

Ook trouwen op het water? Zie hierbij alle trouwlocaties op het water op Toptrouwlocaties.nl.

 

Trouwlicentie voor Allround Schepenverhuur Oxalex!

Vanaf 1 mei 2012 is ook Allround Schepenverhuur Oxalex voorzien van een trouwlicentie in de gemeente Lelystad. Zij hadden al een trouwlicentie in de gemeentes Volendam, Hoorn en Amsterdam, maar het unieke van de gemeente Lelystad is dat het nu mogelijk is om te trouwen tijdens het varen.
Alle schepen die onder de vlag van Allround Schepenverhuur Oxalex varen zijn door het verkrijgen van deze licentie inzetbaar voor het voltrekken van het huwelijk. Ook paren uit andere gemeentes kunnen in de gemeente Lelystad trouwen mits zij minimaal 2 weken voor de definitieve trouwdatum in ondertrouw gaan.
Normaliter is het noodzakelijk dat een schip aan de kade ligt bij het voltrekken van de huwelijksceremonie. De reden daarvoor is dat het voltrekken van een huwelijksceremonie een openbare gelegenheid is en daardoor toegankelijk moet zijn voor een ieder die dat huwelijk wil bijwonen. Echter 60 % van het Markermeer en IJsselmeer vallen onder de gemeente Lelystad waardoor het dus mogelijk is het ja – woord te kunnen zeggen op open water. Er is vanuit Oxalex ook altijd een 2e schip beschikbaar om mensen die de ceremonie bij willen wonen richting het schip te vervoeren tegen een vergoeding mocht dit gewenst zijn.
Om het verkrijgen van deze licentie ook bekend te maken aan toekomstige bruidsparen hebben wij een speciale promotievaartocht gepland op 10 juni aanstaande vanuit de Bataviahaven in Lelystad.

 

Liefde is… spreuk van de week

 Liefs, Laura & Marja
Locatie adviseurs

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: