Breng een toost uit met zwoele cocktails

Een Tequila Sunrise, Mojito of een Cosmopolitan. Het is er nu het weer niet voor, maar dit soort heerlijke cocktails roepen bij mij direct een heerlijk zonnig, romantisch, vrolijk en kleurrijk gevoel op. Waarom zouden jullie samen met jullie gasten proosten met een ‘standaard’ drankje als Prosecco of Champagne, als het ook kan met deze heerlijke cocktails, mét of zonder alcohol.

Tip: een cocktail als Sex on the Beach  of Screaming Orgasm zou ik voor gelegenheid achterwege laten, al is het alleen al om grootmoeder niet te schokkeren.

Het komt dan ook niet als een verrassing dat tegenwoordig veel bruidsparen een speciale cocktailbar inhuren om te voorzien in de behoefte aan speciale en lekkere drankjes. Onlangs bezocht ik Erik Loman, eigenaar van Crystal Cocktails, op zijn kantoor in Naarden. Gedurende het trouwseizoen trekken ze door het hele land met hun stijlvolle barren om bruiloften op te fleuren met de mooiste cocktailbars en de lekkerste cocktails. “Het meest populair blijven toch de standaard witte barren. Wij bieden concepten waarin bars, dranken en personeel volledig inbegrepen zijn.”

Tip: Zorg ervoor dat niet alleen de bar, maar ook de cocktails zelf bij het thema van de bruiloft passen. Denk aan Blue Curacao of Bloody Mary (bij bruiloften met thema kleur blauw of rood).

Kies de cocktailbar in eigen (thema) stijl
Naast stijlvolle witte (of zwarte) barren, biedt Crystal Cocktails ook custom barren. Je kunt ze volledig naar eigen wens laten maken (bijvoorbeeld met je eigen trouwlogo) . Daarnaast staat het magazijn van Crystal Cocktails vol met diverse attributen en fronts voor de bars, die voor eerdere partijen zijn aangeschaft, zodat zij in een mum van tijd een bar kunnen neerzetten die bij jullie thema past.  Je struikelt er bijna over de tulpen, palmbomen, roze pluche en andere attributen. Niets is te gek. En hebben ze het niet op voorraad: dan ontstaat spontaan een nieuw concept. “De kracht van Crystal Cocktails is dat we niet alleen bezig zijn met het verhuren van barren en het leveren van cocktails en personeel, maar dat we continu met klanten meedenken over concepten die bij het event passen. Niet alleen voor de klant geeft dit een meerwaarde, maar het biedt ook ons de gelegenheid om nieuwe ideeen te ontwikkelen en uit te voeren, die we vervolgens weer op andere events kunnen inzetten”.

Organiseren jullie bijvoorbeeld een landelijke bruiloft? Dan verzorgt Crystal Cocktails een bar, die voorzien is van gras en tulpen. De dames achter de bar kunnen (indien gewenst) gekleed in een echte Hollandse outfit.  Maar ook speciale barren die passen bij een strand- of tropisch thema, een roze thema of glamour (goud) behoren tot de mogelijkheden. En heb je net wat minder budget, maar wil je wel een echte cocktailbar, dan kan je ook een minibar huren, in 20 minuten opgezet, inclusief dranken en personeel voor slechts €395,-(!!!)

 

 

Check wel even bij de door jullie gekozen Toptrouwlocatie of het is toegestaan een externe partij voor dranken in te huren.

Tip: kies voor passende cocktails als de Wedding Night Cocktail  (Benedictine, Cassis en Champagne) of White Lady (Cointrau, Gin, Grand Marnier en Triple Sec).

Definitely my cup of tea
Naast het reguliere cocktailaanbod, biedt Crystal Cocktails ook heerlijke theecocktails aan. Wil je de gasten verrassen en nét even wat anders aanbieden, dan kan je een theecocktailbar huren. De naam zegt het al: de cocktails worden gemaakt op basis van thee. Tea Forté is de basis van deze theecocktails.

Tea Forté heeft overigens ook een complete skincare lijn die zelfs bij diverse beautysalons wordt gebruikt en aangeraden. Binnenkort volgt er zelfs een speciaal bruidsarrangement, waarbij je weken voor de bruiloft met een theekuur start, voor een prachtig stralende huid. Naast de cocktails en de skincare-lijn kan je tegenwoordig ook Wedding Favors (bedankjes) bestellen bij Tea Forté. Bijzondere thee onder de namen Always & Forever. Uiteraard kan je de verpakkingen ook voorzien van een persoonlijke boodschap.

Choctails
“Een enorm success met name bij vrouwen”, aldus Erik Loman: de Choctails. Wil je een verrassend alternatief voor de chocoladefontein, kies dan voor een chocolade cocktailbar. Cocktails met als basis: chocolade, wat wil je nog meer?

Tip: voor welk soort cocktail(bar)  je ook kiest: maak het persoonlijk. Maak de cocktailkaarten in de stijl van de bruiloft en schroom niet om de cocktails eigen creatieve namen te geven. Kies zelf de kleuren en smaken en doe er een leuk persoonlijk roerstaafje in met een eigen boodschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over Crystal Cocktails, Tea Forté en de Chocolade cocktails is te vinden op hun eigen site. Ook vind je daar mogelijkheden voor de immer succesvolle vrijgezellenfeestjes: cocktailworkshops.

 

Auteur: Angelique Aalders

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: