Beeld zegt meer dan duizend woorden

Beeld zegt meer dan duizend woorden. En bewegend beeld al helemaal. Wil je een onvergetelijke herinnering aan de dag, dan kan een videograaf op jullie bruiloft eigenlijk niet ontbreken. Een videograaf is vandaag de dag bijna net zo onmisbaar als een fotograaf. De herinnering aan de mooiste dag van jullie leven schuilt niet alleen in je geheugen, maar juist ook in het beeldmateriaal dat je ontvangt.


Martijn + Angelique – Wedding Trailer from Danny Grootveld on Vimeo.

Gemaakt door Studio Grootveld. Informatie over overige leveranciers vind je hier.

De ‘regels’ die gelden voor het kiezen van een goede videograaf, zijn bijna gelijk aan die van de fotograaf.  Ook dit werk moet je niet toevertrouwen aan een hobbyist of die aardige oom die wel met een  camera overweg kan. Het maken van goede afspraken, het zeker weten dat de klik tussen jullie goed aanwezig is en het vooraf goed inzien van voorbeelden, geven je al een goed beeld of je de juiste videograaf voor je hebt. Wij vonden onze videograaf na een oproep via Twitter. Na meerdere berichten van andere videograven ontvangen te hebben, die ons allemaal qua stijl niet aanspraken, kwam Studio Grootveld met het bericht dat hij wel voor een samenwerking open stond. De filmpjes op de website waren zo prachtig dat we direct een afspraak hebben ingepland. Een gezellig, leuk en persoonlijk gesprek volgde. Danny, de man achter Studio Grootveld, liet ons een aantal voorbeelden zien van de bruiloften die hij gefilmd had en stelde, samen met zijn vrouw- bruidsfotografe Ezra, goede vragen om onze wensen en persoonlijkheden naar voren te halen.

Een goede videograaf is er een die je de hele dag eigenlijk niet opmerkt. Hij of zij is onzichtbaar aanwezig.

Foto: Dick van Baarsel

Bedenk van tevoren goed wat je wilt: willen jullie een volledige registratie van de bruiloft, of een wedding clip die de hoogtepunten van jullie dag in een krachtige video verwerken. Wij kozen voor het laatste, het concept waar Studio Grootveld, met zijn achtergrond als promo director, meester in is. Een combinatie tussen sfeer, detailbeelden en emotie. Een video waar wij -en onze gasten- nog elke keer kippenvel van krijgen en een traantje bij weg moeten pinken.

Graag stel ik Danny, videograaf (of eigenlijk cinematograaf) en eigenaar van Studio Grootveld, aan jullie voor.

Vertel eens Danny, wat is Studio Grootveld?
“Stel je een film of fotoreportage voor die je grijpt. Jouw stijl. Jouw persoonlijkheid. Jouw verhaal. Een sprankelend verhaal met impact. Met zorg vervaardigd. Dát is Studio Grootveld. Studio Grootveld is gespecialiseerd in bruidsvideografie én bruidsfotografie. Het woord videografie is bekend op de Nederlandse trouwmarkt, en daarom gebruik ik het ook. Maar de video’s die Studio Grootveld levert zijn eigenlijk korte films, cinematografie. Voor zowel het filmen als fotograferen gebruik ik een digitale spiegelreflexcamera met verwisselbare lenzen, wat zorgt voor een prachtige scherptediepte en filmische look. Door mijn ervaring op het gebied van televisie- en film maken, en de techniek die ik gebruik, hebben de Wedding Trailers van Studio Grootveld  een Hollywood look-and-feel.”

…en wie ben jij?
“Een creatieve, jonge en gedreven kerel. Zojuist stippelde ik het al even aan: in het dagelijks leven werk ik – naast Studio Grootveld – als Promo Director bij een grote publieke tv-omroep in Hilversum. Hiervoor bedenk en maak ik tv-promo’s die dagelijks uitgezonden worden op Nederland 1, 2 en 3. Mijn passies liggen vooral op het creatieve en communicatieve vlak: film, fotografie, grafisch design en marketing.”

Wat is de kracht van Studio Grootveld?
“Studio Grootveld staat vooral bekend om de filmische stijl in het vertellen van verhalen. De kracht zit ‘m daarbij vooral in het oog voor detail en het stijlvol in beeld brengen van emoties. Ik ga tot het uiterste om die geweldige bioscoopkwaliteit te krijgen voor elk project, met de juiste technieken. Mijn doel is om stille of bewegende beelden te creëren die op de trouwdag de momenten vastlegt zoals die zich ontvouwen. Het draait om de liefde van bruidsparen, hun verhaal moet verteld worden. Ik observeer hierbij op de achtergrond en doe dit zo discreet mogelijk. Het liefst vertel ik het verhaal
vanaf het moment dat de bruid zich ‘s ochtends gereed maakt voor de dag, tot aan de feestelijkheden met familie en vrienden in de late avond.”

De combinatie van videografie en fotografie is vrij uniek. Waar gaat je voorkeur naar uit?
“Die vraag is mij vaak voorgelegd. Het leuke is: ik heb eigenlijk geen voorkeur. De benadering is voor mij op beide gebieden hetzelfde. Verhalend. Sprekend tot de verbeelding. Wel vind ik dat Studio Grootveld vooral op videogebied voor bruiloften nogal wat bij te dragen heeft op de Nederlandse markt, die momenteel niet erg groot is. Dit heeft voornamelijk te maken met de unieke stijl, filmische techniek en oog voor detail.”

Waarom zou elk bruidspaar een professionele videograaf in moeten huren?
“Natuurlijk kan elke oom, broer, zus of neef leuk filmen met een HD-cameraatje of een iPhone. Maar een ding moet je niet vergeten: jouw huwelijksdag is een van de belangrijkste momenten in je leven. De herinnering aan deze dag zal je voor altijd blijven koesteren. Om deze dag te kunnen herbeleven met een mooie film/video is zeer waardevol. Zo’n waardevolle herinnering vertrouw je niet zomaar aan iedereen toe. Mijn vader heeft me geleerd: als je iets doet, doe het dan goed. In dit geval is het: als je iets laat doen, laat het dan goed doen. Ga voor het beste en besteed jullie trouwfilm/video uit aan een professionele videograaf. Als je dat niet doet, zal je wellicht later spijt krijgen dat je het niet gedaan hebt. Misschien denk je: ‘ja, maar dat kost dan wel weer wat.’ Inderdaad, het kost je iets. Maar beknibbelen op de herinnering aan de mooiste dag van je leven, wie wil dat nou?”

Wat vind jij het leukste om op een trouwdag in beeld te brengen?
“Wat ik het mooiste vind en waar ik ook graag focus op leg, zijn de oprechte emoties en details. Dan heb ik het bijvoorbeeld over de giechelende baby in de familie tot aan de gelukstranen van je ouders tijdens het ja-woord. Of de bruidegom die met enig ongemak zijn bruid ophaalt en de liefde die in de ogen van echtparen terug te vinden is als ze op het punt staan om zichzelf aan elkaar in de echt te verbinden. Dat vind ik prachtig.”

“Als je iets laat doen, laat het dan goed doen. Ga voor excellence”

Wat voor tips heb jij voor bruidsparen die een videograaf in willen huren?
“Ik ben van mening dat er veel standaard-videografen rondlopen met grote standaard camera’s zonder filmische scherptediepte, die de standaard iMovie effectjes en zigzag-overgangen geweldig vinden, en de standaard shots nemen, zonder oog voor detail. Er wordt geadverteerd met ‘HD’, maar dat zegt nog niets. Men kan leuk een camera hanteren en heeft zichzelf iMovie of Adobe Premiere aangeleerd en that’s it. Het is saai en voorspelbaar. Je wilt iemand die jullie liefdesverhaal op een originele en sprankelende wijze in beeld kan brengen. In Nederland zijn videografen die filmische kwaliteit kunnen leveren schaars. Daarom heb ik 6 gouden tips.

Een goede videograaf:
1. is een goede verhalenverteller en heeft oog voor detail. Dus niet alleen technisch onderlegd. Dat kun je zien aan zijn/haar portfolio. Vaak heb je al een goed idee na 1 of 2 clips. Zodra het voorspelbaar en niet origineel is, niet doen.

2. luistert en toont oprechte interesse in jullie verhaal. Vervolgens doet hij/zij daar iets mee op creatieve wijze.

3. levert werk wat zo op tv of in een bioscoop vertoond zou kunnen worden. Professioneel ogend. Dus geen lelijke video-overgangen, opzichtige effecten, foute lettertypes en standaard muziekjes.

4. ‘klikt’ met jullie. Je kan hem/haar van alles vragen en hij/zij geeft jullie het gevoel dat jullie een geweldige film/video gaan krijgen.

5. is niet opvallend aanwezig op jullie huwelijksdag. Als het een ‘mijn-werk-is-het-allerbelangrijkste-en-alles-moet-hiervoor-wijken’-mannetje is, niet doen.

6. hoeft niet altijd de goedkoopste te zijn. Natuurlijk moet het allemaal binnen jullie budget passen. Maar denk eraan: als je iets laat doen, laat het dan goed doen. Ga voor excellence.”

 

 

Meer van Angelique

Laat een reactie achter

*

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34A-B
1087 HN Amsterdam
T 020 395 1585
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op:
» Twitter.com/trouwlocatie
» Twitter.com/toptrouwblog
» Facebook

TopTrouwlocatie tweets

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.