De première van jullie leven samen: de schouwburgenroute

 

Stralend op het grootse podium van jullie favoriete schouwburg geven jullie elkaar het jawoord. Daar waar gisteren nog de meest gevatte cabaretier, het meest ontroerende muziekstuk of uiterst aangrijpende toneelvoorsteling werd opgevoerd, is jullie première van een nieuw leven samen. Hebben jullie elkaar in het theater ontmoet of hebben jullie een theatrale achtergrond? Dan is trouwen in een schouwburg ongetwijfeld een mogelijkheid die jullie in overweging nemen.

Een uitbundig trouwdecor
Kiezen jullie voor een schouwburg of theater als trouwlocatie, dan kan je er van uitgaan dat de locatie van (bijna) alle gemakken voorzien is. Uitgebreide mogelijkheden voor belichting zodat jullie helemaal in de spotlight kunnen staan, voldoende geluidsversterking voor optredens, trekkenwanden voor een uitbundig decor, je kunt het zo gek niet verzinnen. Bepaal van tevoren of jullie een groots huwelijk willen, waarbij jullie gasten op de theaterstoelen plaatsnemen, of dat je liever een intiem huwelijk met je gasten dichtbij op het podium voor je ziet. In sommige theaters is het zelfs mogelijk om in het huwelijk te treden in de orkestbak (bijzonder bijvoorbeeld voor de muzikale brides and grooms). Ook met je gasten dineren op het podium behoort vaak tot de mogelijkheden.

Thema- invulling
Bij de rode pluche van een prachtige schouwburg hoort uiteraard ook een rode draad door jullie huwelijksdag. Kiezen jullie voor een rode draad en zijn jullie op zoek naar een passend thema voor jullie bruiloft, dan kan je bij een ‘Theatre Wedding’ alle kanten op. Jullie kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen op theater in het algemeen, een focus op filmtheater of een favoriete voorstelling (of
film) uit te kiezen die als een rode draad door jullie huwelijksdag loopt. Hieronder vind je ter inspiratie een greep uit voorbeelden die je kunt toepassen bij jullie Theatre Wedding. Heb je hulp nodig bij de organisatie van je bruiloft en wil je dat jullie rode draad perfect in alle onderdelen wordt doorgevoerd, neem dan contact op met een weddingplanner.

Decoratie
Masquerade! Kies als decoratie voor mooie theatrale (Venetiaanse) maskers, sterren (sterren die stralen) en/of muzieknoten. Hang in de foyers posters op van theatervoorstellingen waar jullie een speciale band mee hebben, of maak bekende film- of theaterposters met jullie zelf in de hoofdrol. Laat de gasten rozenblaadjes strooien (als dat mag van de locatie!) vanuit zakjes bedrukt met muzieknoten.

Rode loper
Uiteraard kan je er bij een theaterthema niet onderuit om een geweldige rode lopersetting te creëren. Laat jullie fotograaf paparazzi-achtige foto’s maken van jullie gasten, al dan niet met een grote wand met jullie trouwlogo op de achtergrond. Je kunt je gasten ook op de foto zetten met maskers, snorretjes of andere attributen, laat ze transformeren tot de sterren van de podia of het
witte doek.

Theatrale poses
In de bruidsreportage mogen mooie foto’s op het podium uiteraard niet ontbreken. De meeste schouwburgen, die ook als trouwlocatie inzetbaar zijn, beschikken tevens over prachtige balkons, hemelse koepels en mooie (rode) pluche, die de reportage nog meer bijzonder maken. Nodig de fotograaf een keer uit in de locatie, zodat jullie van tevoren al een try out kunnen plannen en alvast inspiratie op kunnen doen voor de echte trouwlocatie. Heb je een fotograaf die ook nog eens een uitstekende designkwaliteiten beschikt (of besteed dat aan een ander uit), dan kan je als save the date of uitnodiging een foto van jullie als bruidspaar sturen, in een theatrale pose voor het theater, met jullie namen of toepasselijke titel op de gevel van het theater. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een ouderwetse leaflet of een theaterticket als uitnodiging te versturen.

Trouwlocaties
Door heel Nederland zijn diverse theaters en schouwburgen die jullie huwelijksdag kunnen verzorgen. Houd er wel rekening mee dat bij schouwburgen de programmering altijd voor gaat, dus dat jullie favoriete datum niet beschikbaar zal zijn. In de populaire trouwmaanden, de zomermaanden, zullen jullie daar minder problemen in ondervinden, al moet je er wel rekening mee houden dat sommige theaters een bepaalde periode hun deuren volledig sluiten.

Een greep uit het aanbod van Toptrouwlocaties.nl:

Leidse Schouwburg

Leidse Schouwburg: Uw podium voor een overgetelijk jawoord.
In de prachtige en romantische zaal van de oudste schouwburg van Nederland kunt u in het bijzijn van maar liefst 470 getuigen in het huwelijk treden, waarna u in de gezellige Bonbonniere een toost uitbrengt.

Koninklijk Theater Carré

Koninklijk Theater Carré, Amsterdam: de kroon op uw huwelijk
De koninklijke, historische en intieme sfeer in combinatie met kwaliteit, professionaliteit en gastvrijheid maken deze locatie tot een ware kroon op uw huwelijk.

Lucent Danstheater, Den Haag: de mooiste dag van uw leven op een bijzondere plek
Uw eigen ‘voorstelling’ op het podium, intiem in de orkestbak, in een van onze sfeervolle foyers, backstage of in theatercafé Studio3.

Lucent Danstheater

Grand Theatre, Breda: een dag om nooit te vergeten

Grand Theatre Breda

Organiseert u als een van de eerste uw trouwdag in het vernieuwde authentieke en stijlvolle Grand Theatre?

Hotel Theater Figi, Zeist: de mooiste dag van uw leven
Figi biedt u de mogelijkheid om alles onder één dak te organiseren: de huwelijksvoltrekking zelf, de receptie – met een speciaal voor u gemaakte bruidstaart – en een diner of een feest en overnachten in één van de suites.

 

 

 

 

Hotel Theater Figi

Auteur: Angelique Aalders
Fotocredits (met uitzondering van locaties): bespoke-bride.com

 

 

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: