Trouwen tussen de koeien en hooibalen: de boerderijenroute

Hoor jij al huwelijksbellen rinkelen voor boer Henk en Fiona? Of zal boer Aad over niet al te lange tijd op zijn knieën gaan met de woorden: ‘ik ken jouw hele levensverhaal en kan niet wachten om ons verhaal verder samen te gaan invullen, wil je met me trouwen, lieve Jeanet? En zal moederlijke Wilma over niet al te lange tijd een vaste plaats aan de keukentafel van de familie van Martin gaan innemen? Gisteravond keken maar liefst 4,1 miljoen mensen naar de succesvolle liefdesverhalen tijdens de slotuitzending van Boer Zoekt Vrouw. Hét moment om weer een themaroute voor jullie samen te stellen: de boerderijenroute.

In deze blog neem ik jullie mee naar de Toptrouwlocaties onder de boerderijen. Niet voor niets is de Boer Zoekt Vrouw reeks jaar in jaar uit razend populair, wij (net name vrouwen) houden gewoon van het heerlijke romantische gevoel dat de nuchtere boer zijn ware liefde vindt.

Een bruiloft op een boerderij, tussen de koeien en hooibalen, kan dat wel stijlvol zijn?

Foto: Katelyn James

Jazeker! Door stijlvolle details in je decoratie door te voeren, maak je van de boerderij een high class trouwlocatie. En het leukste is, dat je er juist ontzettend creatief mee aan de slag kunt. Hooibalen met mooie witte kleden, veel planten en bloemen in felle en natuurlijke kleuren, stijlvolle en toch speelse houten bewegwijzering, noem het maar op. Je kunt een stylish verantwoorde bruiloft organiseren met een mooie persoonlijke en natuurlijke touch.

Maar dat niet alleen, de pure natuur levert ook prachtige plaatsjes op voor een mooie bruidsreportage. Of maak juist een leuke knipoog naar het boerenleven door je uit te leven in de stallen. Met de Wedding Day Wellies (laarzen) maak je het daarnaast ook nog eens compleet, niet alleen zien ze er best leuk uit en past het bij je thema, het is voor de trouwfoto’s ook nog eens een stuk praktischer. Met stilettohakken het weiland betreden voor de reportage, is niet altijd even gemakkelijk…

In Nederland zijn er tal van boerderijen waar je kunt trouwen en/of je feest kunt vieren.  Op Toptrouwlocaties.nl vind je in het segment Boerderijen, hoeves en molens maar liefst 78 geweldige locaties.

Foto: Katelyn James

Romantisch, landelijk, ongedwongen, authentiek en idyllisch: de boerderijenroute.

Hieronder vind je een greep uit de mogelijkheden. Deze route brengt je van Friesland via de Afsluitdijk naar de Randstad en vervolgens via Zeeland naar het Oosten van ons land, om af te sluiten bij de meest zuidelijke locatie in Limburg.

De Markestee, Blesdijke
“Midden tussen de natuurgebieden op de grens van Friesland en Overijssel ligt De Markestee, een oude, rietgedekte boerderij uit het begin van de vorige eeuw.Ideale accommodatie voor een trouwfeest in een ongedwongen sfeer. “

Maartje Cornelis Hoeve, Barsingerhorn
“De Maartje Cornelis Hoeve is eeuwenoud en een officieel monument. De hoeve wordt gevormd door twee stolpboerdeijen met daaromheen een grote romantische tuin. Dit ensemble vormt een droomdecor voor uw bruiloft.”

De Dijck, Woubrugge
“De authentieke uitstraling van de schuur uit 1930 is een prachtige decor voor een bruiloft of feest. In de zomermaanden biedt het naastgelegen zonnebloemenveld, eveneens een prachtig decor”.

Trouwlocatie Maartje Cornelis Hoeve

Partyboerderij de Weistaar, Maarsbergen
“Gelegen in midden Nederland, een stijlvolle, romantisch locatie met een gastvrij ontvangst! Uw gasten genieten volop van de landelijke sfeer en stijl van onze locatie.””

Partycentrum Boerderij Schoudee, Wemeldinge
“Trouwen is iets heel moois en speciaal, natuurlijk willen jullie dat alles op de feestlocatie tot in de puntjes verzorgd is. Schoudee is gespecialiseerd in het verzorgen van bruiloften. Iedere bruiloft is uniek”

Auberge ’t Asje, Dalfsen
“Uw gastvrouw verwelkomt u graag rondom het grote fornuis middenin het restaurant onder het karakteristieke balkenplafond. Maar natuurlijk ook zomers buiten op ons terras. Naast uw maître staat ook de chef kok en de gastvrije bediening garant voor een geslaagd bezoek.”

Trouwlocatie Auberge ’t Asje

Burgers en Buitenlui, Nederasselt
“Burgers en Buitenlui biedt u ruime mogelijkheden voor een onvergetelijk bruiloftsfeest. Kaarslicht, een zacht briesje en watertandende geuren die u vanuit de keuken tegemoet komen zijn het begin van een unieke beleving”

Landgoed Overste Hof, Landgraaf
“Landgoed Overste Hof is een oude carré boerderij uit 1749. Door onze ligging midden in het natuurgebied Strijthagen en de vele siervijvers rondom danken wij onze idyllische uitstraling. Alles kan bij Landgoed Overste Hof, trouwen in de buitenlucht, champagnetoost, bruidstaart, koffietafel, sfeervol diner, spetterende feestavond, overnachten in onze bruidssuite en nog veel meer…”

Auteur: Angelique Aalders
Fotocredit (muv locaties): Katelyn James Photography

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: