Wedding at the beach | de strandtentenroute

Met dit –tot dusver- nog troosteloze lenteweer is het tijd voor een zomers gevoel: zon, zee, strand, zandschelpen, surfborden, zeesterren, slippers en flessenpost. Dromen niet veel bruiden van een romantische en zonnige beach wedding? Helaas is het weer in Nederland niet te voorspellen, maar veel strandpaviljoens zijn van binnen minstens net zo zomers en romantisch ingericht (of in te richten), wat een strandbruiloft zelfs in ons koude kikkerlandje tot een succes kan maken. In deze blog wil ik jullie graag inspireren om een echte strandbruiloft van top tot (blote) teen te organiseren.

Zeesterren en zandschelpen als decoratie
Met schelpen en zeesterren kan je voor wat betreft de aankleding alle kanten op. Maak er mooie backdrops van, bestrooi het gangpad ermee of laat mooie composities maken voor aan de stoelen aan het gangpad of voor op de dinertafel. Het mooie van een strandbruiloft is dat je de opstelling helemaal naar eigen wens kunt indelen. Kies bijvoorbeeld voor mooie witte, stijlvolle stoelen voor tijdens de ceremonie of maak het nog informeler door de gasten van de ceremonie te laten genieten op heerlijke loungebanken.

Fotocredit: mybeachwedding.co.uk; p-a-r-t-y-planning.tumblr.com; glamourbeaches.com

Denk je aan strand en zee dan denk je aan de kleuren lichtblauw en zandkleur/beige. Dit gecombineerd met mooi wit of juist een felle kleur als fuchsia maken een prachtig decor voor jullie bruiloft.

Fotocredit: confettidaydreams.com

De bruid en haar bruidsmeisjes
Een bruiloft op het strand (of in een strandpaviljoen) vraagt om wat aanpassingen voor de jurk. Natuurlijk kan je met een enorme grote jurk met meterslange sleep ook gewoon trouwen op het strand, het maakt het alleen wat ongemakkelijker. Kies als bruid daarom voor een comfortabele mooie jurk en houd bij de eerste passessie dus in gedachten dat je op het strand gaat trouwen. Zo voorkom je dat je verliefd wordt op die geweldige jurk, die uiteindelijk ontzettend onhandig blijkt te zijn. Geef bij de bruidswinkel ook aan dat je op het strand gaat trouwen, zij kunnen je als geen ander adviseren!

Het bruidsboeket kan je heel creatief laten maken van zeeschelpen. Een bijkomend voordeel: hij blijft heel lang goed en je kan er dus ook na de bruiloft nog heel erg lang van genieten. Zorg ook voor mooie parasolletjes: praktisch om je te beschermen tegen de zon en ook nog eens ontzettend leuk om mooie creatieve foto’s mee te maken! Zorg bijvoorbeeld ook voor een aantal parasolletjes voor de bruidsmeisjes.

De uitnodiging
Voor jullie gasten begint de voorpret bij de uitnodiging (of misschien zelfs een creatieve save the date). Maak de uitnodiging ook helemaal in stijl, zodat je gasten weten dat ze een strandbruiloft te wachten staat.

Zo voorkom je dat je goede vriendinnen urenlang gaan shoppen voor die geweldige stiletto hakken, als ze deze op het strand liever vervangen voor een paar stijlvolle slippers, of casual blote voeten.

Je kunt er ook voor kiezen om voorafgaand aan de bruiloft een love shoot op het strand te organiseren, zodat je foto’s hiervan mee kunt nemen in de uitnodiging. Of wees helemaal creatief en maak je uitnodiging in de vorm van flessenpost (neem dan wel een grotere post voor verzending in je begroting mee).

Een creatief gastenboek en leuke bedankjes
Laat je gasten een boodschap schrijven op een groot surfbord, of kies voor iets subtielers door ze elk een boodschap te laten schrijven in een grote schelp. Kies als bedankje voor bijvoorbeeld een flesopener in de vorm van een zeeschelp of dolfijn, of maak het persoonlijker door ze een beetje zand van het betreffende strand mee te geven in een klein flesje met daarin jullie boodschap aan jullie gasten. Wil je je gasten toch liever de traditionele bruidssuikers meegeven? Verpak dit dan leuk in een doosje gedecoreerd met een zeester of schelp.

Fotocredits: Foundrentals.com; beautifuldetailsweddings.blogspot.com; bestdestinationwedding.com

Culinair
Voor de tafelschikking kom je met dit thema ook al snel op een creatieve manier om je gasten kenbaar te maken waar ze plaats kunnen nemen. Kies voor een zeeschelp als kaarthouder, een zeester of voor miniflessenpost.

Hoe prachtig zijn onderstaande ‘starfish wedding champagne glasses’, te bestellen via Etsy?! Geweldig voor het welkomstdrankje. Zo proost je pas echt in stijl! Verwerk het thema ook in de bruidstaart, cupcakes of kies voor heerlijke cakepops.

Fotocredits: Etsy.nl; munaluchibridal.com; weheartit.com

 

Leg je gasten (en jezelf) helemaal in de watten door op een warme zomerdag heerlijke cocktails aan te bieden, of huur een ijscokar in die je gasten van heerlijke ijsjes voorziet. Ook passend bij het thema is een oesters als amuse (heerlijk, exotisch en exclusief), of huur een oesterman (of vrouw) in die tijdens het feest of de receptie oesters ter plekke klaarmaakt en uitdeelt aan je gasten.

Te koud of juist te warm? Zorg dat er een paar mooie en warme dekens zijn, voor als je gasten het koud krijgen.  Daartegenover staat dat je in geval van een tropische dag moet zorgen voor afkoeling. Met name voor jezelf. Zorg voor waaiers, verkoelende sprays en drink voldoende!

Op zoek naar een locatie aan het strand? Neem dan ook het volgende mee:
– is de locatie een officiële trouwlocatie? En zo ja, mag er dan ook op het strand getrouwd worden, of alleen in de locatie zelf?
– Als er op het strand getrouwd mag worden, is dit dan een privégedeelte? Je wilt namelijk voorkomen dat je op een hete zomerdag op het strand gaat trouwen, terwijl er een meter verderop een groep vrienden aan het beachvolleyballen is, luidruchtige kinderen zandkastelen aan het bouwen zij of dat je geconfronteerd wordt met topless zonaanbidders.
– is de locatie ook helemaal naar jullie wens als het slecht weer is en de gehele festiviteiten naar binnen verplaatst moeten worden?
– is eigen decoratie toegestaan?
– is het strandpaviljoen ook geopend voor regulier publiek, of kunnen jullie als bruidspaar het paviljoen exclusief huren?

Ga voor meer inspiratie voor een beach wedding naar mijn Pinterest Beach Wedding Inspiration Board.

Strandpaviljoen als Toptrouwlocatie

Graag nemen we je mee langs een aantal strandpaviljoens door het land. Door het hele land zijn uiteenlopende, prachtige, romantische, hippe en moderne strandpaviljoens die de mooiste dag van jullie leven aan het strand waar kunnen maken. Van Ameland tot aan Zeeland, we zetten er een aantal voor je op een rij:

 Paviljoen de Leine, Kropswolde (Groningen) “Een droom van een trouwlocatie is binnen het bereik van iedereen. De locatie is uniek, ruimtelijk en sfeervol voor een onvergetelijke dag en avond. Gelegen aan het Zuidlaardermeer, met een groot terras aan het water en met een geweldig panoramisch uitzicht over het gehele meer”.

 Beachclub The Sunset, Hollum (Ameland, Friesland) “Op het uiterste westpuntje van Ameland staat Beachclub The Sunset, veruit de meest populaire en officiële trouwlocatie van Ameland! Jullie eigen privéstrand waar jullie met je gasten rond het kampvuur genieten van het weidse uitzicht met aan de horizon Terschelling en de mooiste zonsondergang van Nederland”.

 Ermerstrand, Erm (Drenthe) “Dankzij de prachtige ligging van ons park en onze uitgebreide faciliteiten, wordt uw bruiloft bij ons een dag om nooit te vergeten. Wij denken graag met u mee over uw receptie en feest, maar kunnen ook de hele organisatie uit handen nemen. Zo hoeft u alleen maar te genieten”.

 KaapFlevo, Zeewolde (Flevoland) “Trouwen in de Kaap, op het strand! Wie zijn huwelijk viert, wil terugkijken op een overgetelijk feest. Bij KaapFlevo denken we daar graag over mee. Voor bruidsparen die kiezen voor een klassiek huwelijksfeest, organiseren wij een Gala Wedding”.

 Woest, Callantsoog (Noord Holland) “WOEST in Callantsoog en Paal Zes in Julianadorp bieden u alle mogelijkheden om uw huwelijksvoltrekking, receptie en feest tot een overgetelijke belevenis te maken. Op het terras kunt in het in bijzijn van uw familie en vrienden het ja-woord geven. Bij slecht weer hebben we de uitwijkmogelijkheid naar de exclusieve ruimte”.

 Beachclub SAND, Hoek van Holland (Zuid Holland) “Midden in de natuur, rust, strand, zee, duinen, water, schepen over de Nieuwe Waterweg. ’s Avonds duizenden lichtjes aan de overkant van het water. Een schitterend romantisch decor voor uw lunch, borrel of diner. Ook voor uw huwelijksdag of de ontvangst van zakelijke gasten kijkt het gastvrije team uit naar uw komst”.

 Brooklyn Beach, Domburg (Zeeland) “Het sfeervolle en karakteristiek vormgegeven Brooklyn Beach, gelegen op het strand net buiten Domburg, mag zich met recht een unieke trouwlocatie noemen”

Bekijk meer strandpaviljoens op Toptrouwlocaties.nl »

Auteur: Angelique Aalders

Meer van Locatie adviseurs

Reacties
één reactie op “Wedding at the beach | de strandtentenroute”

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: