Een exclusieve trouwdag in authentieke én moderne sferen: Kasteel Montfoort

Modern, sfeervol, huiselijk en warm. Van de bijzondere ambiance van Kasteel Montfoort tot de klassieke entourage van de oude trouwkapel De Commanderije. Van de authentieke omgeving van het Oude Stadhuis tot de zonnige binnentuin van Restaurant de Gouden Leeuw. In het oude, rustieke vestingstadje Montfoort vinden we een viertal bijzondere trouwlocaties. Met een bourgondische instelling en het motto “alles is mogelijk” maken de vier Montfoortse locaties van kasteelheer Geke Ekelschot  elke trouwdag tot een ware, sprookjesachtige beleving.

‘Modern in Oud’: Kasteel Montfoort
Een kasteel zoals elk bruidspaar deze voor ogen heeft: compleet met toegangspoort en door grachten omgeven. Kasteel Montfoort is naast haar authentieke en karakteristieke uitstraling bovenal een moderne en sfeervolle omgeving voor een trouwceremonie, diner, receptie en trouwfeest. In de Poorterzaal wordt elke trouwdag een sprookje. De prachtige zaal leent zich uitstekend voor een besloten diner tot 70 personen (30 personen in blokopstelling), maar is ook voor een borrel of het feest na de huwelijksvoltrekking bijzonder geschikt. De Oranjerie, waar het voormalige dakterras van het kasteel gevestigd was maar middels een overkapping in 1998 is getransformeerd tot multifunctionele ruimte, is uitermate geschikt voor spectaculaire trouwfeesten. De kleurrijke gelagkamer biedt een mooie entourage voor een trouwfeest of diner, met aangrenzend Kruittorentje voor privédiners tot maximaal 12 personen of Wapenkamer voor 8 personen. In de gezellige en intieme wijnkelder kunnen de bruiloftsgasten worden vermaakt met een wijn- of chocoladeproeverij, of kan de bruidegom  (of bruid) in spe een bijzonder huwelijksaanzoek doen.

“Nee komt niet in onze vocabulaire voor. Alles is bespreekbaar”

Persoonlijk, betrokken en flexibel: Restaurant De Gouden Leeuw
Restaurant de Gouden Leeuw, de tweede locatie onder beheer van Ekelschot, biedt met haar warme kleuren en flexibele opstelling oneindige mogelijkheden voor de trouwdag. Van een ceremonie in de binnentuin tot een feest tot 250 personen in de diverse zalen. Ook voor kleinere gezelschappen is deze locatie uitermate geschikt: middels flexibele wanden is eenvoudig een intieme ambiance te creëren.

Monumentaal en authentiek: Het Oude Stadhuis
Een exclusieve trouwceremonie in de Burgermeesterkamer op de eerste etage en een gezellige receptie op de begane grond. Restaurant en Stadscafé ‘Het Oude Stadhuis’, een bijzonder pand dat dateert uit 1373, is in 1965 volledig gerestaureerd en in de authentieke staat teruggebracht. Het monumentale pand biedt diverse gezellige ruimtes om de gehele trouwdag te vieren. Een burgerlijke ceremonie in het Oude Stadhuis en een kerkelijke ceremonie of spetterende feestavond op korte loopafstand in de Commanderije: (bijna) alles is mogelijk.

“Maak de trouwdag compleet met een boottocht over Oudewater of een bezoek aan de molen van Montfoort.”

Unieke trouwkapel: De Commanderije
Naast bovengenoemde zalen en locaties beschikt Kasteel Montfoort, op slechts 2 minuten loopafstand, over de voormalig kapel de Commanderije van St. Jan. Deze unieke trouwkapel is een authentiek en sfeervolle ruimte voor grotere gezelschappen tot 180 personen. Ideaal voor de voltrekking van een huwelijk, maar ook een groot feest of diner behoren tot de mogelijkheden. Zowel de kapel als de kloostergang zijn flexibel inzetbaar.

Trouwlocatietip: “Ga altijd proefdineren bij de trouwlocatie waar uw keuze op gevallen is. Niet alleen is het belangrijk dat de kwaliteit van het diner naar wens is, maar alleen op die manier is het mogelijk om de locatie écht te beleven.”

Bourgondisch karakter
De bourgondische instelling van deze trouwlocatie is niet opmerkelijk: de locatie ademt horecagevoel. “Buiten het feit dat ons restaurant en chefkok Michael Verkleij uitstekende kwaliteit bieden, komt ons bourgondische karakter ook tot uiting in de sluitingstijd.  Ons licht gaat niet direct aan om half één als de gasten nog volop in feeststemming zijn. Al wordt het half twee of twee uur. We gaan met onze gasten en partijen om zoals we dat zelf ook graag zouden willen ervaren. In onze arrangementen zitten ook buitenlands gedistilleerde dranken.  Als iemand een wiskey wil bestellen, dan moet dat gewoon kunnen.”

Buiten trouwen
Ook buiten trouwen is bij de locaties in Montfoort mogelijk. In de binnentuin van Restaurant de Gouden Leeuw worden regelmatig huwelijken gesloten. Op aanvraag is het ook mogelijk om in de (openbare) kasteeltuin -dat ruimte biedt aan 250 personen-  van Kasteel Montfoort te trouwen.

“Veel combinaties zijn mogelijk: trouwen in het kasteel en een feest in de Oude Stadhuis, of een mooie ceremonie in de kapel en dineren in Restaurant de Gouden Leeuw. Ervaar onze locaties en stel uw trouwdag naar wens samen.”

Best Wedding Deals
Het professionele en ervaren team van Kasteel Montfoort heeft al vele  droombruiloften op hun naam staan. Met de Best Wedding Deal wordt een unieke trouwdag nog aantrekkelijker. Op maandag, dinsdag of woensdag profiteren bruidsparen van een mooie prijs, het gehele jaar door (met uitzondering van de woensdag voor Hemelvaartsdag). Lees meer over deze Best Wedding Deal »

“Ook in de avond trouwen is mogelijk op onze locaties. Na het diner trouwt u in het bijzijn van al uw vrienden, collega’s en kennissen om vervolgens met hen het grootse feest voort te zetten.”

Bekijk deze locaties op Toptrouwlocaties.nl »

Auteur: Angelique Aalders
Fotocredits: Flitsend Fotografie

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: