Wat vliegt de tijd voorbij….

Wat leuk dat je de moeite neemt om mijn eerste blog te lezen. Er zullen er zeker nog 3 volgen in 2014. Mijn naam is Mariëlle en ik ben eigenaar van HIP Weddingevents.

In de aanloop naar de mooiste dag van je leven kan de tijd schaars zijn. Dagen, weken en maanden vliegen voorbij. 90% van het slagen van je mooiste dag zit namelijk in de voorbereiding. Laatst heb ik die ervaring gehad met een prachtig stel uit Amsterdam. Ik was hun klankbord tijdens deze periode. Samen brainstormen over locaties, indeling van hun dag en ga zo maar door. Daarna gingen ze als aanstaand bruidspaar op pad om leveranciers te bezoeken en te selecteren. Met de selectie kwamen ze weer terug om de volgende stappen te bespreken. Naar mate de dag dichterbij kwam werd het detail niveau steeds groter. Het was een heerlijke samen werking in de aanloop naar hun mooiste dag.

In de laatste week voor het huwelijk en op de mooiste dag zelf is mijn samenwerking verlegd naar de ceremoniemeester. Het aanstaande paar kon in alle rust naar hun dag toeleven. Ik heb samen met de ceremoniemeester gezorgd voor een onbezorgd huwelijk. De ceremoniemeester voor de schermen en ik erachter, zoals het hoort. Uiteraard hield ik als professional de regie langs een zeer gedetailleerd draaiboek. De ceremoniemeester kon doen wat er van hem werd verwacht en het bruidspaar straalde de hele dag. De dag vloog voorbij, maar wel perfect tot in de details.

Tips na het huwelijksaanzoek

–          Zet voor jezelf de grote lijnen uit (datum, binnen of buitenland etc.) en kijk of jullie hetzelfde idee hebben bij jullie grote dag.

–          Probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen over leveranciers zoals locatie, catering, trouwvervoer, bloemisten, bruidsfotografie, bruidskleding en entertainment.

–          Voor originele tips over locaties en leveranciers, schakel een professional in zoals een weddingplanner. Na een adviesgesprek van 1,5 uur kunnen jullie weer samen aan de slag en op pad om zelf jullie mening te vormen.

Tips tijdens de voorbereidingen

–          Geniet van de voorbereidingen! Maak er samen al een feest van.

–          Ga vooral samen op pad, spreek af op diverse locaties, ontmoet de leveranciers persoonlijk, proef diverse bruidstaarten en luister naar diverse zangers, DJ’s, bands enz. Jullie eerste indruk zegt meestal genoeg en het is belangrijk dat er een ‘klik’ is tussen de aanbieder en jullie als bruidspaar. En zeg nu zelf, hoe leuk is het om in de watten gelegd te worden.

–          Hou vast aan wat jullie belangrijk vinden maar ook of het past bij jullie gasten.

–          Maak foto’s en aantekeningen zodat je niets vergeet en weet hoe het eruit ziet.

Tips voor jullie grote dag 

–          Blijfrelaxed en bovenal geniet (dit zie je later terug op de foto’s)

–          Als de voorbereidingen goed zijn kan het op de dag zelf (bijna) niet meer mis gaan

–          Laat het werk aan professionals over als locatiemanager, weddingplanner, cateraar etc.

–          Geef je ceremoniemeester alleen de mooie taken. Vaak is dat een goede vriend(in),  broer of zus. Hem of haar wil jij ook gast laten zijn.

–          Keep calm, and say I do!


Tot de volgende blog. Dan een tipje van de sluier van mijn eigen geplande huwelijk in 2014…

Mariëlle

HIP Wedding events

www.hip-weddingevents.nl

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: