Trouwlocatietips: de industriële locatieroute

Grote stalen buizen, afgebladderde verf op de muren, verlaten fabrieksmotoren of met graffiti bespoten wrakken. Een romantisch huwelijk hoeft niet per definitie gepaard te gaan met rode pluche en maagdelijk witte muren. Juist de tegenstelling tussen pure, bijna zoetsappige, liefde  en de ruige en stoere omgeving van een industriële locatie maakt jullie bruiloft uniek! We nemen jullie graag langs een aantal robuuste industriële Toptrouwlocaties. Een totaaloverzicht van industriële locaties is te vinden op Toptrouwlocaties.nl.

Het Centraal Ketelhuis, Amersfoort
Een industrieel pareltje op het terrein Wagenwerkplaats van Amersfoort. De gemetselde muren met gietijzeren boogvensters geven het pand een karakteristieke uitstraling. Deze locatie is beschikbaar vanaf 1 april 2014. Uiteraard is het nu al mogelijk om een bezichtiging in te plannen.

 

 

Explore, Muiden
Deze sfeervolle unieke locatie gevestigd in een voormalige kruitfabriek in de historische vestingstad Muiden biedt alles wat een bijzondere bruiloft vraagt. Het pand heeft verschillende bijzondere vertrekken en de authenticiteit is goed zichtbaar, onder andere aan de prachtige hoge boogramen, de lichtinval, het geheel is ruimtelijk, industrieel en toch heel intiem. Bezoek deze locatie tijdens de Open Toptrouwlocatie Route op 9 februari 2014. 

 

 

Loods3, Den Haag
Loods 3 is wat je noemt een unieke officiële trouwlocatie. De locatie is enerzijds industrieel en rauw, anderzijds is de locatie zeer intiem en hip en goed naar eigen wens in te delen. Ceremonie, receptie, diner en feest kunnen allemaal perfect in Loods 3 plaatsvinden.

 

 

 

WesterLiefde, Amsterdam
De WesterLiefde maakt deel uit van een verzameling industriële en monumentale gebouwen op het terrein van de Westergasfabriek. Samen met het WestergasTerras, de WesterUnie en de locaties van de Westergasfabriek, zoals het Machinegebouw en het Transformatorhuis, zijn de locatieverhuur mogelijkheden van de WesterLiefde onbegrensd. Bezoek deze locatie tijdens de Open Toptrouwlocatie Route op 9 februari 2014. 

 

 

Lokaal 55, Sneek
Lokaal 55 in Sneek is gevestigd in een industrieel pand uit 1931 en aan het water gelegen. Het interieur is een mix van hedendaags en retro en is een perfecte locatie om te trouwen. Bezoek deze locatie tijdens de Open Toptrouwlocatie Route op 9 februari 2014. 

 

 

 

Een robuust trouwthema gecombineerd met chique accenten of maagdelijk wit zorgt voor verrassende effecten en schitterende foto’s.

Stoere trouwthema’s
Binnen een industriële locatie kan je -bijna-  alle kanten op. Combineer het industriële juist met heel erg klassiek ‘Classic Robust’  of ‘Industrial Chic’ bijvoorbeeld. Kroonluchters, glanzende zilveren kandelaars, ronde chique gedekte banquetingtafels en een trouwjurk met een héle lange sleep. Of denk bijvoorbeeld aan deze industriële kroonluchters. Ook veel kleur doet het goed in een industriële locatie, een regenboogthema of Festival thema zal dan ook zeker niet misstaan. Of kies voor ‘Industrial White’, waarbij je alle overige aankleding in het wit verzorgd (of laat verzorgen). Een schitterende entourage voor jullie bruiloft is hiermee gegarandeerd!

Tips om mee te nemen naar jullie locatiebezoek
Een industriële locatie, of dit nu een officiële trouwlocatie is of dat ze minder gewend zijn aan het hosten van een belangrijke happening als jullie bruiloft, vraagt ook om wat extra punten van aandacht. Hierbij een paar punten waar jullie tijdens jullie bezoek extra op moeten letten.
– Misschien niet het meest romantisch om mee te beginnen… maar let tijdens jullie locatiebezoek extra op de ‘kleine’ kamers, een ruige locatie heeft nog wel een bepaalde charme, maar de toiletten moeten wel fris en schoon zijn.
– Grote, industriële ruimtes zijn lastiger te verwarmen. Vraag goed na hoe dat geregeld is.
– Hoe zit dat met de catering? Is er een eigen keuken aanwezig of moeten ruimtes worden afgeschermd waar de cateraar een keuken (en afzetruimte) kan creëren.
– Het is verstandig om -met name- bij ‘kale’ industriële ruimtes een professionele weddingplanner en wedding stylist in te schakelen. Zij weten precies hoeveel aankleding, meubilair en eventuele extra voorzieningen (zoals complete garderobes) geregeld moeten worden en nemen de coördinatie volledig uit handen.
– Is er een afzonderlijke ruimte waar jullie je even terug kunnen trekken?
– Is er een afgesloten ruimte/kleedruimte voor de trouwambtenaar?

Auteur: Angelique Aalders
Hoofdfoto (uitgelichte afbeelding): Heather Elizabeth Photography
Industriele kroonluchter: Carolina Fontoura Alzaga
Meer inspiratie voor een ‘Industrial Wedding’ vind je op Pinterest.

 

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: