Fashionista’s opgelet: de ‘orchid inspired (wedding) dress’

De fashionable ‘out of the box’ bruid gaat niet voor een mouwloze ivoorwitte A-lijn trouwjurk of een prinsessen-baljurk. Nee, die kiest voor een uniek exemplaar: voor échte haute couture. Jan Taminiau, befaamd modeontwerper, presenteerde gisteren zijn nieuwe collectie met twee bijzondere exemplaren die de ‘fashionista bride’ niet zou misstaan. Prachtige vormen, fragiele nerfpatronen en bijzondere kleuren. Tijdens de Paris Haute Couture show, gisteren -20 januari- verraste Taminiau menigeen met twee volledig op de orchidee geïnspireerde japonnen. Taminiau heeft hierbij de ‘hulp’ ingeschakeld van Nederlandse kwekers van potorchideeën die onder de noemer ‘Art of Life’ de ontwerper ondersteund hebben en hem hebben ondergedompeld in de ‘zee van Orchideeen’. “Ik wilde ontdekken wat de orchidee allemaal te bieden heeft en me laten leiden door de kleuren van de orchidee, de aderachtige structuren en het degrading van de tinten. De orchidee heeft me niet alleen geïnspireerd, maar ook verrast. Orchideeën zijn net zo fascinerend als de vrouwen die mijn studio binnen komen lopen”, aldus Jan Taminiau.  

Links: geïnspireerd door de Phalaenopsis Orchidee
Rechts: geïnspireerd door de Vanda Orchidee

“Het is net als bij mensen: wat leeft, wordt mooier.” – Jan Taminiau over de schoonheid van de orchidee als levende accessoire

De koningin van de bruidsjurken?
Deze jurken symboliseren de status die de orchidee heeft in het plantenrijk. Naast “Koningin van de Planten”, wordt de orchidee ook gezien als het perfecte levende accessoire voor thuis en in de modewereld. Eén van de jurken is geïnspireerd op de Phalaenopsis, een orchidee die deze naam te danken heeft aan het Griekse ‘Phalaina’ (nachtvlinder) en ‘opsis’ (lijkend op). Het verhaal gaat dat Nederlandse botanicus Dr. C.L. Blume tijdens één van zijn tochten op Java een groep vlinders vrijwel bewegingsloos zag dwarrelen bij een boom. Dit bleken Phalaenopsis orchideeën te zijn. Ook de Vanda Orchidee wist Jan Taminiau te inspireren. De Vanda is een bijzondere orchidee die geen potgrond nodig heeft, en daardoor lijkt te zweven. De Nederlandse kwekers zijn vereerd dat de orchidee Jan zo wist te inspireren: “Wij zijn ontzettend trots en vereerd dat Jan Taminiau niet alleen de direct zichtbare, maar ook de verborgen schoonheid van de orchideeën zo heeft weten te onderzoeken, ontdekken en onthullen. De stukken uit de collectie waar deze schoonheid in terugkomt, zijn complimenten voor zowel de plant, als voor ons.”

Met deze bruidsjurk kan natuurlijk de orchidee in de wedding styling ook niet achterblijven. Kies voor de orchidee als bloem voor het bruidsboeket, de centerpieces en mooi gedrapeerd over de bruidstaart.

Jan Taminiau
Jan Taminiau
staat bekend om zijn liefde voor traditionele productietechnieken en antieke materialen. Hij produceert ook zijn eigen stoffen. Zijn werk heeft een verfijnde conceptuele ondertoon, maar verliest nooit het zicht van de elegante, vrouwelijke en draagbare vorm.

Alle stukken zijn op bestelling verkrijgbaar via de website van JANTAMINIAU.

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: