Massive Weddings: échte liefde of statement?

Bruiloften worden steeds persoonlijker. De trend -of eigenlijk ontwikkeling- is dat bruidsparen steeds meer hun eigen persoonlijkheden in hún dag laten weerspiegelen. Traditionele gebruiken worden losgelaten en eigen, creatieve, gebruiken komen er voor in de plaats. Ook exclusiviteit is een ‘important issue’. Op júllie dag wil je toch ook echt geen andere bruid tegenkomen, toch? En toch vliegen de massale bruiloften ons om de oren. We hebben een drietal bijzondere, massale bruiloften die alleen al in de korte duur van het jaar 2014 hebben plaats gevonden voor jullie uitgelicht.

138 Valentijnsparen
Gisteren, op de internationale dag van de liefde, vond een massale bruiloft plaats in Kuala Lumpur. Ondanks grote tegenstand van de Maleisische Islamitische Autoriteiten, die de massale bruiloft een ‘bedreiging voor de islamitische waarden’ noemde, verklaarden 138 paren elk de liefde tijdens een speciale Valentijnsceremonie. Bron & Foto: AFP

2.500 bruidsparen
Massaler dan massaal. Eerder deze week gaven maar liefst 2.500 bruidsparen elkaar het jawoord tijdens een massabruiloft in Zuid-Korea. (Bron: RTL Nieuws, AFP). Een internationaal, religieus gezelschap (volgens critici een sekte) uit maar liefst 52 landen kwamen bijeen in de Verenigingskerk in Gapyeong. Het trieste verhaal achter deze ogenschijnlijk ‘romantische’ massabruiloft is dat de koppels elkaar -naar verluidt- nauwelijks kennen. In de Verenigingskerk vinden regelmatig massabruiloften plaats.

Massale bruiloft als statement
Iets minder koppels, maar niet minder bijzonder, trouwden onlangs tijdens de live uitzending van de Grammy Awards in Los Angeles. De huwelijksceremonie van 34 stellen vond plaats tijdens een optreden van Macklemore & Ryan Lews met hun nummer Same Love. Dit nummer was niet opmerkelijk gekozen, want de kersverse echtelieden zijn onder andere homostellen en koppels van verschillende leeftijden en etnische achtergronden. Same Love wordt in de VS gezien als een soort strijdlief voor het homohuwelijk. Ryan Lewis ziet de massabruiloft als “een ultieme boodschap van gelijkheid, dat alle stellen hetzelfde mogen doen.” Bron: RTL Nieuws. Fotocredits: Matt Sayles/Invision/AP, Foxnews.com.

Houden jullie toch meer van een persoonlijke bruiloft en zijn jullie op zoek naar een exclusieve Toptrouwlocatie? Kijk dan voor ‘exclusief huurbare’ locaties op Toptrouwlocaties.nl.

Auteur: Angelique Aalders

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: