Tips van het Team van Covers Couture

In het historische hart van Utrecht vind je Covers Couture & Bruidsmode. Ze hebben de grootste collectie bruidsmode van Nederland. Met alle internationale topmerken trouwjurken  zoals  Cymbeline & Jesus Peiro in huis, van klassiek tot modern en alles daar tussenin, in alle maten. Covers Couture & Bruidsmode is premium dealer van absolute topmerken trouwjurken als Pronovias en Blue by Enzoani. Maar ook de pareltjes van nieuwe designers vind je in de collectie.

Covers Couture & Bruidsmode levert ouderwetse service in een ongehaaste, gemoedelijke sfeer.

 

Dat begint bij de stylistes, die alle tijd voor je nemen, goed luisteren naar je wensen, aanvoelen welke stijl bij je past en je deskundig adviseren. Vervolgens maak je kennis met onze coupeuses die ervoor zorgen dat je trouwjurk precies goed valt. Covers Couture & Bruidsmode heeft een eigen atelier. Dat biedt veel voordelen. Ze houden alles in eigen hand, de coupeuses kunnen een model afstemmen op jouw specifieke wensen en ze kunnen tot op het laatste moment aanpassingen maken. Ook de bruidegom en de moeder van de bruid kunnen slagen bij Covers Couture & Bruidsmode. Ze zorgen ervoor dat trouwpak en trouwjurk perfect op elkaar zijn afgestemd. En bieden de moeders de gelegenheid zich te trakteren op perfecte, op maat gemaakte bruidsmoedermode. De juiste bruidsmodeaccessoires maken je outfit helemaal af. Van schoenen tot sieraden, Covers Couture heeft het allemaal in huis.
 
Aan Alexandra Covers & Delia van Dijk vroeg ik wat hun tips zijn voor aanstaande bruiden en moeders van de bruid die op zoek zijn naar droomjurk.

 

Tips in de speurtocht naar de bruidsjurk van je dromen?!

 • Plan een afspraak om er zeker van te zijn dat er tijd en ruimte voor je gereserveerd word. Zo kun je in alle rust passen en uiteindelijk je droomjapon kiezen.
 • Als je een budget in gedachten hebt is het handig om dat van tevoren te bespreken met diegene die je helpt in de bruidsmodezaak. Wij gaan daar discreet mee om en het voorkomt teleurstellingen achteraf.
 • Het uitzoeken van de perfecte japon is een hoogtepunt in je leven en daar wil je graag de mensen bij hebben die belangrijk voor je zijn. Wees daarom zorgvuldig in je keuze.
 • Heb je al een fantastische jurk in bijvoorbeeld de bladen gevonden. Geef dat van tevoren even door zo kunnen wij zorgen dat de bewuste japon voor je klaar hangt.
 • Om te voorkomen dat je ondergesneeuwd raakt met goedbedoelde adviezen, raden wij je aan om niet meer dan vier mensen mee te nemen.
 • Uiteindelijk is jouw keuze doorslaggevend, neem eventueel die ene vriendin mee naar een doorpas afspraak , als diegene niet mee kon naar de eerste Pas sessie.
 • Wij adviseren je zes tot acht maanden voor je huwelijksdatum langs te komen om te kijken en te kiezen.
 • Soms moet een japon speciaal voor jou gemaakt worden. Hierdoor lopen de levertijden op van twee tot vijf maanden. Neem rustig de tijd voor een weloverwogen keuze.
 • Laat je goed adviseren door de stylistes van de bruidsmodezaak. Zij hebben veel ervaring in het vinden van de juiste pasvorm voor jou. Op het moment dat jij die speciale japon aantrekt straal je automatisch en voel je dat van binnenuit.
 • Het is verstandig om bij de aankoop van jouw ‘droomjapon’het plaatje compleet te maken met de juiste bijpassende accessoires. Accessoires zijn niet altijd bij te bestellen, zo voorkom je later teleurstellingen
 • Let op bij het door passen en afspelden van jouw japon dat je je schoenen bij je hebt, de hak hoogte van je schoen is bepalend voor het afspelden van de lengte.Voor de outfit van de Bruidegom raden wij aan om daar te gaan kijken waar ook de bruid haar japon heeft gekocht. Zij weten als geen ander hoe de bruid eruitziet en zo voor de perfecte match kunnen zorgen.
 •  Bij de laatste pas is het fijn om iemand mee te nemen die jouw ook aankleed tijdens je huwelijksdag. Zo heb je alvast een generale en kan de styliste nog wat praktische tips geven.

Tips voor de outfit van de moeder van de bruid en bruidegom

 • Het is fijn dat de moeder van de bruid en de moeder van de bruidegom  de kleur van de kleding op elkaar afstemmen,
 • Houdt rekening met de seizoenen, voor kleur en materiaalkeuze.
 • Kleding overdag is vaak formeler, voor de avond mag het allemaal toegankelijker zijn.
 • Let erop dat je kleding perfect zit, als deze bij een gerenommeerde zaak is gekocht hebben deze vaak een eigen atelier aan huis.
 • Wat is de dresscode ? Overweeg of  u wel of geen hoed wilt, of u in het lang gaat of in het kort, bespreek dit met het bruidspaar.
 • Zorg dat de tas en de schoen goed met  elkaar matchen. Dit geldt ook voor de sieraden, keuze maken voor goud of bijvoorbeeld zilver.
 • De outfit maak je af met een mooie, goede kleur panty.
 • Wacht niet tot het laatste moment om een pakje te kopen, vaak moet het pakje worden besteld en dat kan zo een aantal weken duren.
 • Tot slot: laat u goed adviseren door goede stylistes.

 

Succes met de zoektocht naar de mooiste en stijlvolste bruidsjurk en een fantastische outfit voor de moeders.

 

groetjes

Wiesje Hallewas

Wedding & Planning

 

Meer van Wiesje

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: