Kunst of kitch? Trouwen in een museum: uniek en origineel

Trouwen tussen de meest bijzondere schilderijen of beeldhouwwerken, waar vol overgave en met liefde aan gewerkt is. Of het nu gaat om antiek of juist heel modern, een museum of gallerij biedt een wel heel bijzondere en unieke entourage voor het jawoord.  Misschien hebben jullie wel een heel speciale herinnering aan een bepaald kunstwerk, was jullie eerste ‘date’ in het museum en hebben jullie een gedeelde passie voor een kunstvorm. Een museum een stoffig imago? Welnee!  Graag stellen we een aantal musea aan jullie voor, die ook nog eens officieel benoemd zijn tot trouwlocatie.

Beeld en Geluid
Een tentoonstelling als decor of toch de volledig uitgeruste theaterzalen? Beeld en Geluid in Hilversum is sinds juni 2013 toegevoegd aan de lijst van officiële trouwlocaties. Helemaal interessant voor de échte radio en televisie- liefhebbende bruidsparen. Bij Beeld en Geluid trouwen jullie origineel en uniek, op hét Media Park van Nederland.

Fotocredits: Patrick Ouwerkerk, FotograafPatrick.nl

 

 

 

 

 

 

Karel 1 / Van Abbemuseum 
Trouwen in een inspirerende omgeving, in een opvallend gebouw met een brede collectie van hedendaagse kunst. Midden in het centrum van Eindhoven, gelegen aan de rivier de Dommel en omringd door de unieke architectuur van het Van Abbemuseum heeft Karel 1 alles te bieden om voor u een onvergetelijke bruiloft te verzorgen. Door de grote raampartijen heeft u een spectaculair uitzicht over de Dommel en het Van Abbemuseum. De locatie is modern en ruimtelijk en als de avond valt krijgt het café een intieme sfeer met een prachtig vergezicht!  

 

Het Scheepvaartmuseum 
Jullie gasten ontvangen op het VOC-schip Amsterdam, elkaar het ja-woord geven in één van de prachtige Heldenkamers en een exclusief feest op het Open Pleyn? Het kan allemaal in s Lands Zeemagazijn.Drie ruimtelijke Kamers, samen De Heldenhoek, hebben uitzicht op het water en zijn ideaal voor bijvoorbeeld uw officiële ceremonie. Het Scheepvaartmuseum heeft daarnaast twee bijzondere locaties op het water. Het historische stoomschip Christiaan Brunings en de replica van het VOC-schip Amsterdam zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring. 

 

Museum de Cruquius 
De hele entourage van Museum de Cruquius, gelegen aan het Haarlemmermeer, ademt de sfeer van het industriële tijdperk. De Waterschapszaal, de grote machine, de tuin, allemaal aspecten die ervoor zorgen dat dit dé locatie is voor uw perfecte huwelijksdag. De huwelijksvoltrekking vindt in de Waterschapszaal plaats. Deze zaal biedt aan maximaal 110 gasten een zitplaats. Een fotoreportage in en om het stoomgemaal zorgt voor prachtige herinneringen.

 

 

Nederland Openluchtmuseum 
Authentieke huizen, boerderijen, bedrijven en hun inwoners bieden een uniek decor voor een origineel huwelijksfeest. Het Openluchtmuseum ligt in een prachtige bosrijke omgeving en ademt de sfeer van vroeger nog volop uit. In de Herenkamer of het intieme Zeeuwse Kerkje zal de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente van Arnhem uw huwelijk voltrekken. Ook de geestelijke is welkom in het kerkje om het huwelijk te sluiten. De vele gezichten van het idyllische museumpark, een ritje in de trouwtram of met paard en wagen zijn uitermate geschikt om een unieke, romantische huwelijksreportage te maken.

 

Dit is slechts een greep uit het aanbod van Toptrouwlocaties.nl. Bekijk hier meer trouw- en feestlocaties bij musea en galeries.

Waar je op moet letten wanneer je een museum als Toptrouwlocatie boekt
De hoofdactiviteit van een museum, kortweg ‘het bewaren, tentoonstellen, restaureren en uitbreiden van de collectie’, betekent dat de kunst en het behoud daarvan alsmede de toegankelijkheid voor publiek altijd de primaire taak zal zijn van de locatie. Als bruidspaar moet je hier ook rekening mee houden. Neem deze punten mee bij jullie overweging of locatiebezoek.

Openingstijden
Het museumpubliek mag (in veel gevallen) geen last ondervinden van evenementen en bruiloften. Vaak zijn er beperkingen aan de tijden waarom bruiloften mogen plaatsvinden. Hetzelfde geldt voor avondopenstellingen, waar vaak een strengere beperking op staat.

Decoratie
Waarom de hele locatie volhangen met ballonnen, pompoms, lampionnen of andere decoratiematerialen als de locatie al haar eigen karakteristieke elementen heeft. Fleur het geheel op met bloemwerk en je bent al een heel eind. Vaak mag je in musea ook niet al te veel extra decoratie aanbrengen.

Fotografie
Vraag goed na wat wel en niet mag. Mogen bepaalde werken meegenomen worden in de reportage of juist niet? Voorkom teleurstellingen en bespreek dit vooraf. Mooi bijkomend voordeel van een museum is dat jullie direct al een mooie (binnen)locatie hebben voor de reportage!  En jullie gasten kunnen jullie tijdens de reportage vermaken met een rondleiding door het museum.

Roken, een drankje en een hapje
Denk erom dat er in museale ruimtes vaak beperkingen zijn voor een drankje en een hapje. Het aansnijden van de taart en een glas champagne heffen in de ruimte waar zeer kostbare kunstwerken tentoongesteld worden, is dan ook vaak niet toegestaan (hoe graag je dit ook zou willen). Ook wordt er bepaald gedrag van de gasten verwacht. Lallende, dronken bruiloftgasten op de gangen van het museum worden niet in dank afgenomen.

Kortom: vraag goed naar alle voorwaarden en wat wel en niet is toegestaan, om een onvergetelijke en onbezorgde huwelijksdag voor iedereen te bezorgen.

Auteur: Angelique Aalders
Hoofdfoto: Het Grachtenhuis, Amsterdam 

 

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: