De 5 no-go’s bij het kiezen van de bruiloftkleur

Hoe kies je nu de juiste kleur voor de bruiloft? En hoe voorkom je dat je de verkeerde kleur kiest? Mening bruidspaar is er al snel in de organisatie mee bezig: wat wordt ons kleurthema? Gaan we voor romantisch magenta, passievol rood, een vrolijke regenboog of strak zwart-wit? Om te komen tot het perfecte kleurenpalet voor jullie bruiloft heeft The Perfect Pallette een aantal No-Go’s opgesteld bij de keuze van de ‘wedding color’. Zitten jullie nog midden in de kleurkeuze? Neem dan onderstaande tips goed door.

1.       Het negeren van de kleuren op locatie.

Een zaal met rood fluweel en een gouden tapijt matcht niet zo goed met een kleurschema van lime groen met fuchsia. Kijk goed naar de kleuren op jullie Toptrouwlocatie en stem daar jullie kleur op af. Je hoeft niet direct dé kleur van je locatie te kiezen, zolang het maar met elkaar in harmonie is. De gouden tip is om de kleuren pas te bepalen als de locatie gekozen is. Of kies een locatie waarin veel kleur ontbreekt, zodat je helemaal zelf de controle hebt.

2.       Geen kleurencheck uitvoeren bij bloemist en decoratie

Loop tijdens Koningsdag of willekeurige Nederlandse voetbalwedstrijd maar eens rond en je ziet al tientallen verschillende tinten oranje. Een kleur is vaak subjectief en aan interpretatie onderhevig. Alleen bruidsjurken hebben al meerdere tinten wit! Bedenk dus ook dat wanneer je een ‘moeilijke’ kleur als koraal kiest, dat een bloemist ook kan aankomen met babyroze bloemen. Zorg dus dat je hier de macht over hebt. Bestel een proefpakket van de gekleurde ballonnen en zorg dat je een voorbeeldboeket te zien krijgt, zodat je van tevoren al kunt ingrijpen als de kleur niet klopt.

3.       Te lang wachten met het beslissen van de kleur

Het kiezen van de kleur is één van de leukste, maar ook één van de moeilijkste beslissingen. De kleuren zetten de volledige toon voor de look & feel van de dag. Wacht je echter te lang met beslissen, dan maak je het jezelf een stuk moeilijker. Hoe vroeger je bepaalt, hoe langer je de tijd hebt om de juiste kleur linten, ballonnen, bloemen, schoenen en andere accessoires te vinden voor de finishing touches.

Geef jezelf een deadline voor wanneer de kleur definitief bepaald moet zijn.

4.       Het belang van contrast negeren

Varieer ook in (tinten) kleuren. Als zowel de bruidsmeisjes in zachtroze gestoken zijn, alle boeketten deze kleur hebben en ook de volledige decoratie in deze tint is, dan gaat de sfeer al snel wat pit missen. Probeer – in hetzelfde kleurenpalet-  wat variatie en contrast toe te passen. Kies je bijvoorbeeld voor een dieppaars thema, zorg dan bijvoorbeeld voor wat afwisseling in combinatie met lila en wit.

5.       Het selecteren van onflatterende kleuren voor de jurken van de bruidsmeisjes

Wil je voor alle bruidsmeiden dezelfde jurk? Besef dan dat niet elke kleur bij elk huidtype past. Houd bij het kiezen van de jurken van de bruidsmeisjes rekening met de verschillende huidtinten en lichaamsvormen. Dit geldt zowel voor de pasvorm als voor de kleur. Wanneer je met de meiden gaat shoppen, kies dan een palet van kleuren waar ze uit kunnen kiezen en kies de kleur (of kleuren) waar de meeste (bij voorkeur alle!) meiden zich prettig in voelen.

Hoe moet het dan wel? Een aantal tips om te komen tot de perfecte kleur:

  1. Laat je inspireren door de locatie
  2. Laat je inspireren door het seizoen
  3. Ga op onderzoek uit. Zoek op Internet naar afbeeldingen van moodboards van bruiloftstyling in diverse kleuren
  4. Vergelijk kleuren. Ga naar de bouwmarkt en haal daar een aantal kleurschema’s op bij de verfafdeling. Wordt de gekozen blauwe kleur ‘navy blue’, ‘royal blue’ of ‘baby blue’?
  5. Kies de basiskleur en de kleuren die daarbij passen (voor de variatie)
  6. Bepaal de sfeer (hip, romantisch) en bedenk of de gekozen basiskleur hiermee matcht
  7. Denk na over het grotere plaatje (bijvoorbeeld de bruidsmeisjes en een dresscode voor de gasten). En is de kleur een goede keuze voor alle aspecten op de dag (vooral wanneer je meerdere locaties hebt).
  8. Denk nu na over hoe je de kleur gaat toepassen. Tot in de detail met gekleurde servetten, de centerpieces op de dinertafels, etc.
  9. Ga nu op zoek naar de gekleurde items die je nodig hebt. Zijn de ballonnen leverbaar in de gewenste kleur? Is jouw favoriete bloem in dit seizoen wel leverbaar in de gewenste kleur?

Bron: ThePerfectPalette.com

Auteur: Angelique Aalders

 

 

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: