Hoe voorkom je verveelde kinderen op een bruiloft?

Bijgewerkt 25-11-2016

Terwijl volwassenen enorm genieten van het bruidspaar, de romantiek, de mooie omgeving en gesprekken met familieleden en vrienden, kan een vrolijke huwelijksdag voor kinderen nogal lang en vermoeiend zijn.

Om verveelde, chagrijnige en huilerige kinderen (en daarmee ook gespannen ouders) te voorkomen doe je er dus goed aan om op deze speciale dag ook plezier voor de kleintjes te regelen. Met een aantal zorgvuldig, maar redelijk eenvoudig, geplande kindvriendelijke activiteiten maak je het plezier voor ouders én kinderen. Een aantal tips voor leuke activiteiten.

Organiseer een bruiloft- speurtocht
De beste manier om verveling te voorkomen tijdens een receptie is om kinderen iets actiefs te laten doen. Geef ze een opdracht mee, Maak bijvoorbeeld een ‘I-spy’ speurtocht met een bruiloft-thema. Geef de kinderen een checklist: een witte jurk, een heerlijk dessert, een bruidsboeket, etcetera. Maak het extra leuk door een goedkope wegwerpcamera te geven zodat de kinderen de ‘gevonden’ items kunnen vastleggen. Haal de kleine fotograaf in ze naar boven!

i spyispy

Kinderpakketjes
Pak voor elk kind een pakketje in die bestaat uit bellenblaas, glowsticks, kleurboeken en –potloden, krijt, puzzels, snacks en nog veel meer. Een gemakkelijke manier om kinderen bezig te houden, bijvoorbeeld aan de dinertafel of tijdens een receptie.

tekenentekenen1

Kid’s corner
Richt een speciaal hoekje of een volledige tent in met kinderboeken en films: een plek waar kinderen tijdens een receptie of het (avond)feest kunnen ontspannen. Voorzien van zitzakken, comfortabele kussens, dekens en misschien zelfs bakken popcorn.

kids corner

Een cupcake- versiertafel
In afwachting op het aansnijden van de taart kan je de kindere bezig houden door een tafel in te richten aar kinderen koekjes of cupcakes kunnen versieren. Wat heb je nodig? Onversierde cupcakes of koekjes, hagelslag, icing of marsepein, vormpjes en natuurlijk ook schorten om de mooie kleding te beschermen.

cupcakecupcakes

Een kinderactiviteitencentrum
Sportief of creatief? Richt een hoe ik met (bord)spelletjes, stickers en knutselmaterialen. Een uitstekende manier om de kinderen de mogelijkheid te geven hun creatieve energie te benutten. Maar ook kan je leuke kindvriendelijke sporten voorbereiden, zoals croquet of baseball.  Ook leuk: laat de kinderen samen een XL kleurplaat inkleuren die het bruidspaar vervolgens als herinnering meekrijgt.

knutselenspelletjesknutselen1

Een Photobooth
Een photobooth is sowieso al een groeiende trend op bruiloften, maar met name favoriet bij de kleine gasten! Leuk voor alle leeftijden! Leg de kinderen open een plezierige en funky manier vast. Zorg dat er een enorme voorraad is aan eigenzinnige rekwisieten zoals boa’s, gekke hoeden, valse snorren en oversized zonnebrillen.

Een bruiloft-activiteitenboek
Maak een gepersonaliseerd activiteitenboekje met daarin puzzels, kleurplaten, zoekplaten, etc, allemaal gericht op het bruidspaar en de bruiloft.

kleurplaatkleurplaat1

Bron: WeddingPartyApp.com

Fotografie:
Kids Table: Krystin Hogan Photography
Activiteitenkoffer: Brides.com
Kid’s tent:  Erica Beckman van Clean Plate Pictures
Cupcakes versieren: Nicole Albertson Photography
Photobooth: Shay Chic Photography
Potloden: Etsy.com

 Meer inspiratie op Pinterest. 

Meer van Locatie adviseurs

Reacties
één reactie op “Hoe voorkom je verveelde kinderen op een bruiloft?”
  1. Chris schreef:

    Hierbij wil ik nog een heel belangrijke tip meegeven:

    Als je kind oud genoeg is om te beseffen wat een bruiloft is, vraag dan eventueel aan het kind zelf ook of hij wel of niet wil komen. Maak een kind bewust van de serieusheid van een bruiloftsceremonie en dat het misschien op dit moment niet in zijn straatje past (maar voel dit zelf aan).

    Beslis dit als ouder en kind samen!

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: