Acht extreme trouwlocaties voor de échte ‘daredevil’ bruidsparen

Sommige bruidsparen zijn vastbesloten om een huwelijksceremonie zo onvergetelijk mogelijk te maken, dat ze deze laten plaatsvinden op wel heel bijzondere, bijna extreme locaties. Geen decadente hotels of rustieke landhuizen met romantische wijngaarden en sfeervol ingerichte feestzalen. Nee, een ceremonie in een kapel gemaakt van ijs, of met krokodillen als ‘special guests’. We zetten acht extreme trouwlocaties voor jullie op een rijtje. Voor de meer -down to earth-  bruidsparen, zetten we er een aantal Toptrouwlocatie alternatieven bij.

1.       Icehotel, Zweden
Een nieuwe betekenis aan een witte bruiloft geeft het Icehotel in het afgelegen Zweedse Lapland. Het hotel is, zoals de naam al doet vermoeden, opgebouwd uit sneeuw en ijs. De kapel heeft een altaar van ijs, maar de zuilen en stoelen zijn bedekt met rendierhuid. Ook de kamers zijn verwonderlijk en perfect voor een unieke huwelijksnacht. Alleen beschikbaar van december tot en met april.

Toptrouwlocatie alternatief: Kies een Kapel in Nederland en zorg voor bijzonder veel ijssculpturen en ijsglazen als decoratie.

2.       Trang Underwater Wedding, Thailand
 

Niet trouwen áán zee, maar trouwen ín zee. Het klinkt als een scene uit ‘De Kleine Zeemeermin’, maar toch is het echt mogelijk. Al 18 jaar trowuen jaarlijks vele verloofde duikende koppels op Valentijnsdag tijdens een ceremonie in de zee, nadat zij traditioneel gefeest hebben op het strand. Foto: True Photography

Toptrouwlocatie alternatief: kies bijvoorbeeld voor een huwelijksplechtigheid óp het water.

3.       De top van de Mount Everest, Nepal
Een Nepalees paar trouwde als eerste paar ter wereld op de hoogste berg ter wereld. De ceremonie duurde slechts tien minuten en de bruid en bruidegom konden het jawoord enkel uitspreken door kort hun zuurstofmaskers af te nemen.

Dus of dit nu romantisch is? Het is in elk geval gedurfd!

Toptrouwlocatie alternatief: bergen zijn in Nederland niet te bekennen, maar trouwen bovenop een heuvel kan natuurlijk wel..

4.       Point Imperial , Grand Canyon , USA
Kiezen jullie voor een intieme ceremonie, dan is het maken van een tocht naar het hoogste uitkijkpunt in het Grand Canuon National Park met uw gasten wellicht een optie. Het adembenemende uitzicht maken deze trouwlocatie, die de nodige vergunningen vereist, tot een populaire keuze. Slechts tien mensen passen op het 8.800 meter hoge Point Imperial uitkijkpunt, maar op de nabijgelegen picknickplaats is nog eens ruimte voor tien extra personen.

Toptrouwlocatie alternatief: Level Eleven, Amsterdam – trouwen op 55 meter hoogte met 360 graden uitzicht over Amsterdam

5.       Death Valley , Nevada , Verenigde Staten

De grote wens om in een woestijn te trouwen? Ga dan naar het extreem warme Death Valley in de Verenigde Staten. Vanwege de extreme hitte in de zomermaanden is het alleen mogelijk om te trouwen tussen oktober en maart, maar de grimmige landschappen vormen een prachtig decor. Het spookstadje Ryoliet zorgt voor bijzondere trouwfoto’s met een griezelig randje. Sluit de bruiloft in uitbundige stijl af in Las Vegas. Fotocredit: Jason Tablante, bruidspaar Gopez-Gangoso.

Toptrouwlocatie alternatief: minder warm, maar wel met de voeten in het zand: De Soester Duinen

6.       Haunted Castle Tutbury tijdens middernacht, Staffordshire UK
 

De middeleeuwse ruïne van Tutbury Kasteel wordt beschouwd als één van de meest spookachtige kastelen in het Verenigd Koninkrijk en normaal hét trefpunt voor ghosthunters, spookwandelingen en griezelige gebeurtenissen. Foto: Avant Photography.

Als je dapper genoeg kun je er ook in het holst van de nacht trouwen.

Toptrouwlocatie alternatief, geen spookachtig kasteel, maar sprookjesachtige kastelen.

7.       Shark tank, Atlantis Marine World, New York
Hij is al eerder in dit rijtje voorgekomen… trouwen onder water. Maar nu niet in zee… Nee, een paar duikliefhebbers hadden hun eigen unieke versie van een onderwater bruiloft. In 2010 gaven zij onder het toeziend oog van 75 genodigden elkaar het jawoord omgeven door haaien, in het New York Atlantis Marine World.

Toptrouwlocatie alternatief: Trouwen tussen de verstilde onderwaterwereld van het beroemde Aquarium van Artis, Natura Artis Magistra

8.       Le Bonheur Crocodile Farm, Western Cape , Zuid-Afrika
Een geweldige manier om ongewenste gasten af te schrikken… trouwen met krokodillen als special guests. Natuurlijk blijven de bijtgrage krokodillen op veilige afstand, terwijl het huwelijk plaatsvindt.

Toptrouwlocatie alternatief: de krokodilachtigen(dwergkaaimannen) van Ouwehands Dierenpark Rhenen, zullen geen getuigen zijn van de huwelijksvoltrekking, maar als bruidspaar kan je wellicht wel een bezoekje brengen aan deze -toch wel- angstaanjagende dieren.

Auteur: Angelique Aalders
Bron: Blog.Chillisauce.co.uk; artikel ‘The 30 most extreme places to get married’

 

 

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: