Bunnik eerste gemeente met ‘eigen’ babsen

De Bunnikse trouwlocaties De Landgoederij en Kasteel Cammingha hebben samen met de gemeente Bunnik een unicum in trouwland. Deze locaties gaan werken met ‘eigen’ ‘babsen’ (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) die uitsluitend huwelijken voltrekken in deze locaties. De gemeente Bunnik is hiermee, zover bekend, de eerste in Nederland, en vormt hiermee een contrast met de gemeente Utrecht.

 

Utrecht weert externe trouwambtenaar” berichtte het AD 25 juni, juist een dag nadat Esther Herber en Jeannette van den Ingh-van Wijk door de rechtbank waren beëdigd tot ‘babs’. Uitsluitend met als doel om huwelijken te voltrekken in de Bunnikse trouwlocaties De Landgoederij en Kasteel Cammingha. Beide locaties zijn onderdeel van Brothers Horeca Groep (BHG), een gerenommeerde horecaorganisatie uit Bunnik.

 

Voor zover we hebben kunnen nagaan is de gemeente Bunnik de eerste gemeente waar trouwlocaties over ‘eigen’ babsen kunnen beschikken. De babsen worden door de trouwlocatie betaald. De gemeente benoemt de (onbezoldigde) babsen om uitsluitend huwelijken te voltrekken in de trouwlocaties van BHG op tijden die door BHG worden opengesteld” aldus de gemeente Bunnik.

Patrick van den Brink, bedrijfsleider van de locaties, geeft aan blij te zijn met dit initiatief van de gemeente.

“Bruidsparen willen meer dan ooit een persoonlijke ceremonie. Bij ons kunnen zij nu kiezen voor een ambtenaar van de gemeente of een van onze eigen ‘babsen’.

Wij onderscheiden ons hiermee van andere trouwlocaties in de regio en bruidsparen waarderen dit. Net als het feit dat je bij ons ook op zondag kunt trouwen.”

Ook de ‘babsen’ zijn enthousiast. Beide dames, actief in het Utrechtse zakenleven, kijken uit naar de huwelijksvoltrekkingen. Esther Herber:

“Trouwambtenaar worden is altijd mijn grote droom geweest”

Samen met het bruidspaar zorg ik voor een mooie, bijzondere maar vooral persoonlijke gebeurtenis en dat is geweldig om te mogen doen.” Ook Jeannette van den Ingh-van Wijk deelt dit gevoel: “Het is een prachtig idee om als “vaste” ambtenaar van de burgerlijke stand bij BHG mee te mogen werken aan dit fantastische initiatief. Niet in de laatste plaats door de prachtige locaties. Samenwerken met het bruidspaar om van “hun” plechtigheid iets onvergetelijks te maken. Ik hoop op unieke, persoonlijke en intieme huwelijksceremonies”.

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: