Meer dan 700 bruidsparen bezoeken 215 locaties tijdens zomereditie van de Open Toptrouwlocatie Route

Nieuw aan de Open Toptrouwlocatie Route is de Summer Night editie die woensdag 2 juli voor het eerst gehouden werd door het hele land. Trouwlocaties konden rekenen op maar liefst 700 bruidsparen die graag vrijblijvend een kijkje wilden nemen om hun droomlocatie voor de Grote Dag te vinden.

Het nationale evenement is wederom, en alweer voor de vijfde keer, warm onthaald door zowel locaties als bruidsparen.

Uit het Nationaal Trouwonderzoek* blijkt dat één op de acht bruidsparen veel stress ondervindt bij het zoeken naar de perfecte trouwlocatie. Het schijnt een enorme opgaaf te zijn om de ideale trouw- en feestlocatie voor de Grote Dag te vinden. Wordt het een markant landhuis, een hippe strandpaviljoen of juist een authentiek kasteel? Het grootste gedeelte van het budget gaat op aan de trouwlocatie, het is dan ook logisch dat hier veel voorbereidingstijd in gaat zitten.

Drie keer per jaar een Open Toptrouwlocatie Route
Juist om die tijd wat in te korten en de zoektocht voor tienduizenden bruidsparen te vereenvoudigen organiseert Toptrouwlocaties jaarlijks drie Open Toptrouwlocatie Routes: een in de winter, een in de zomer en een in het najaar. Een ‘open dag’ bij een diversiteit aan toptrouwlocaties, verspreid door het land. Zo kunnen bruidsparen op hun gemak, zonder afspraak en bij verschillende locaties naar hartenlust rondkijken en de sfeer proeven.

Bruidegom Joost en bruid Martine: “We bezoeken drie locaties tijdens deze route en vinden het een fijne gelegenheid om overal binnen te kijken. Dat maakt de zoektocht een stuk makkelijker.”

Strandrestaurant Zout, Zandvoort
Van 17.00 tot 22.00 uur werden de deelnemende trouwlocaties door vele bruidsparen bezocht: niet alleen door de aangemelde bruidsparen, ook andere geïnteresseerden of stellen die de locatie al geboekt hadden, kwamen een kijkje nemen om zo nog meer gevoel te krijgen bij ‘de plek waar het zal gebeuren’. Bij Strandrestaurant Zout in Zandvoort had mede-eigenaar Koen Schippers één van zijn drie locaties, ZLB, opengesteld voor geïnteresseerden. Schippers: “Ik vind het altijd leuk om bruidsparen te verwelkomen en de Route helpt erbij om mensen op een bepaald moment te kunnen ontvangen.”


Goede voorbereiding

Arjen en Linda, een aanstaand bruidspaar dat van de gelegenheid gebruik maakte om Zout te bezoeken is enthousiast over de ontvangst: “Het is prettig dat je ook daadwerkelijk een persoon tegenover je hebt die iets meer kan vertellen. Als we op de bonnefooi een bezoek brengen aan een locatie is het altijd maar de vraag of de aanwezigen ons ook informatie kunnen geven over een bruiloft in die locatie.

De Open Toptrouwlocatie Route zorgt ervoor dat locaties klaarstaan voor stellen, ze creëren al een trouwsfeer.”

Orangerie Elswout, Overveen
Ook het markante en landelijk gelegen Orangerie Elswout in Overveen trok veel aandacht bij aanstaande bruidsparen: maar liefst 30 bruidsparen hadden zich voorafgaand aan de route al aangemeld en daar kwamen nog meer geïnteresseerden bij. De uitnodigende beats van de DJ en saxofonist, tezamen met de opvallende ballonnen bij de oprijlaan gaven een mooi contrast in het zo groene en rustgevende gebied, dat dicht bij de randstad ligt. De orangerie heeft weinig extra styling nodig en toch gaven de details die mede-eigenaar Hans Baar had toegevoegd, zoals een gedekte dinertafel, een aangeklede ceremoniezaal en een sprankelende DJ booth de locatie de finishing touch om een goed gevisualiseerd beeld te krijgen van een bruiloft in Elswout. Baar: “Elswout is romantiek, deep into the green. Het is dus ook belangrijk dat aanstaande bruidsparen een kijkje komen nemen, de sfeer proeven. Ze zouden het moeten ervaren: het licht, de natuur, het buitengevoel en de stijlvolle inrichting. We vinden de Open Toptrouwlocatie Route een fijn middel, ook omdat we er mensen mee bereiken die we normaal niet zouden bereiken, stellen die verder weg wonen.”

Bruidegom Tan: “Via een collega zijn we terecht gekomen bij Orangerie Elswout, hij trouwde hier 1,5 jaar geleden en ik was onder de indruk van de locatie. Zijn aanstaande vrouw, Marije: “Ik was er toen helaas niet bij, maar ben nu blij verrast. We willen onze gasten in de watten leggen en daar lijkt deze locatie goed bij te passen.”

“Ook bekijken we nog twee andere locaties, vooral omdat het makkelijk en vrijblijvend is, dankzij deze route.”

Succes van Open Toptrouwlocatie Route
De Open Toptrouwlocatie Route is vooral succesvol te noemen vanwege de inzet van alle deelnemende locaties: zij openen hun deuren, kleden de locatie aan en geven alle bruidsparen een warm welkom. Sommige trouwlocaties gaan zelfs zo ver dat zij de trouwceremonie in scène zetten, speciaal trouwvervoer regelen of iedereen champagne en wedding cakes aanbieden. Locatieadviseur Marja de Hoon van Toptrouwlocaties.nl: “Dankzij de effort van de deelnemende locaties kunnen bruidsparen ook werkelijk het gevoel krijgen ‘hier willen wij trouwen’. Een gezamenlijke inspanning van Toptrouwlocaties.nl en de vele trouwlocaties zorgt ervoor dat bruidsparen een goede indruk krijgen van wat het Nederlandse trouwlocatielandschap te bieden heeft.”

Gratis Ritual cadeaupakket en kans op het winnen van de huwelijksdag
Alle aangemelde bruidsparen die n.a.v. hun bezoek aan de Open Toptrouwlocatie Route hun definitief geboekte locatie doorgeven via de website Toptrouwlocaties.nl, ontvangen een Rituals cadeaupakket t.w.v. € 48,50. Daarnaast maken zij kans hun huwelijksdag terug te winnen t.w.v. maximaal € 10.000,-.

Open Toptrouwlocatie Route september 2014
De Route in september vindt dit jaar plaats op zondag de 28e van 12:00 tot 17:00 uur.

* Het Nationaal Trouwonderzoek is dit jaar in opdracht van Toptrouwlocaties.nl uitgevoerd bij 513 bruidsparen door het onafhankelijke onderzoeksbureau effectmeting.nl.

Fotocredits: Barbara van Baarsel

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: