Je bruiloft als je eigen persoonlijke mini festival

Nederland is koploper in Europa als het gaat om het organiseren van festivals; er worden er inmiddels zo’n 800 per jaar georganiseerd. Het is dan ook niet verrassend dat de nieuwste Engelse trend van de festivalbruiloft ook in ons land zeer snel aan populariteit wint. “Je hebt het dan over een bruiloft in een ongedwongen sfeer, compleet met een uitnodiging in de vorm van een entreebewijs, een mand met teenslippers, vrolijk gekleurde lampionnen, rollende keukens en als hart van het festivalbruiloftterrein een prachtige witte bedoeïenentent’, schetst Rianne Stork, directeur van FestivalBruiloft.

Feestelijk en ongedwongen
Waar de een houdt van een traditionele bruiloft, houdt een ander weer van een meer ongedwongen sfeer. “Je wilt altijd dat de sfeer van een bruiloft naadloos past bij het stel dat gaat trouwen”, zegt Rianne Stork. “Nederland is koploper als het gaat om het aantal festivals dat in het land wordt gehouden. Notoire festivalgangers vinden het dan ook ontzettend leuk om hun bruiloft in een dergelijke heel persoonlijke sfeer te organiseren.”

Kies de locatie die bij je past
Festivalbruiloft.nl biedt een groot aantal locaties waar een festivalbruiloft kan worden gehouden. In een chique of juist een lossere sfeer. Dichtbij huis of helemaal aan de andere kant van het land. “Een ceremonie in een boomgaard, dineren naast de lammetjes, dansen met de voeten in het zand onder een sterrenhemel en daarna misschien overnachten met alle gasten op de locatie”, schetst Stork. “Als een stel zelf een bijzondere locatie in gedachten heeft, dan kunnen we ook daar hun festivalbruiloft organiseren.”

Eindeloos variëren
Ieder festival is weer anders en heeft zijn eigen styling en identiteit. Dat geldt ook voor een festivalbruiloft; de mogelijkheden zijn eindeloos. De voorpret kan al beginnen bij de uitnodiging – een ‘ticket’ als entreebewijs voor het festivalterrein. Of een speciaal polsbandje waarmee je toegang krijgt tot het huwelijk. Eenmaal op het terrein zullen de typische festivalbordjes wijzen waar er bijvoorbeeld gegeten, gedronken, getrouwd of gelounged kan worden. Lampionnen, vintage vlaggenlijnen, bistrotafeltjes en zitzakken maken de sfeer helemaal af. Als de hakken inmiddels knellen bij het dansen, biedt een mand met teenslippers soelaas. Wil je een festivalbruiloft in Ibiza stijl of spreekt vintage je meer aan? Aan jou de keuze.

Rollende keukens
Een festival associeer je niet direct met gesteven linnen en zilveren bestek, maar wel met rollende keukens of de zogeheten foodtrucks: er is o.a. keuze uit pizza’s, pasta’s, curries of bijvoorbeeld zoetigheden. “Sommige bruidsparen willen toch liever aan grote lange tafels dineren”, vertelt Stork. “Dat kan ook op een festivalbruiloft. Dan kun je denken aan diners geserveerd op prachtige grote schalen: mediterraan, vlees en vis van de barbecue of tapas.” De koffie wordt geserveerd vanuit een Volkswagen oldtimer. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden. “De kwaliteit is uiteraard bruiloftwaardig, laat daar geen misverstand over bestaan”, zegt Stork.

Muziek en dansen
Op een festivalbruiloft kan muziek uiteraard niet ontbreken. Of je nu een swingende saxofonist wilt, een rustige jazzband of een stampende DJ-auto, de zogeheten Gielmobiel, alles kan uiteraard. En wat ook een typisch festivalelement is, is de ‘silent disco’ natuurlijk.

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: