Landgoed Waterland is trouwlocatie van het jaar

Landgoed Waterland is de meest populaire trouwlocatie van Nederland. Het landgoed in Velsen-Zuid kreeg het afgelopen jaar de meeste aanvragen via Toptrouwlocaties. Landgoed Waterland wordt hiermee onderscheiden met de Toptrouwlocatie Award 2015, een prijs die jaarlijks rondom Valentijnsdag wordt uitgereikt door Toptrouwlocaties.nl. In totaal zijn er 15.529 informatieaanvragen gedaan op Toptrouwlocaties.nl en 650 locaties maakten kans op de titel ‘trouwlocatie van het jaar 2015’.

 

1. Landgoed Waterland in Velsen-Zuid

Landgoed Waterland
In Velsen-Zuid, op vijftien minuten rijden van Amsterdam ligt de lommerrijke buitenplaats Landgoed Waterland, waar romantiek de boventoon voert. Het monumentale achttiende eeuws landhuis en de Engelse landschapstuin met haar schitterende waterpartijen bieden genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijk feest.

Saskia Post, mede-eigenaar van de populaire trouwlocatie, is blij verrast met de titel van populairste trouwlocatie. “Dit is een geweldige beloning na alle inzet van het hele Post Verkade Groep team”. Een jaar geleden moest ze nog één locatie voor zich dulden. Reden voor het succes van de trouwlocatie is volgens Post het besloten en huiselijke karakter van Landgoed Waterland. “Je gezelschap bepaalt de sfeer op je huwelijk, dus het is belangrijk dat alle gasten zich op de locatie thuisvoelen. Bij Landgoed Waterland krijg je het gevoel dat het jouw huis is, voor een dag.”

  “Je gezelschap bepaalt de sfeer op je huwelijk, dus het is belangrijk dat alle gasten zich op de locatie thuisvoelen. Bij Landgoed Waterland krijg je het gevoel dat het jouw huis is, voor een dag.”

Onderstaande locaties maken de Top 5 van meest populaire locaties compleet:                   

2. Het Heerenhuys in Rotterdam

 

 

3. Kasteel Montfoort

4. Finley Het Witte Huis

 

 

5. Kasteel de Hooge Vuursche

 Romantische setting in trek

De meeste bruidsparen kiezen voor een romantische setting om elkaar het ja-woord te geven, zo blijkt uit het Nationaal Trouwonderzoek*. Tachtig procent van de bruidsparen trouwt dan ook buiten het gemeentehuis en zoekt hiervoor een bijzondere locatie. Daarbij zijn de kastelen, land- en herenhuizen het populairst: bijna één op de drie bruidsparen kiest hiervoor.

De meeste bruidsparen beginnen al vroeg met oriënteren op de trouwlocatie. Het gemiddelde stel begint daar 9,5 maand voor de huwelijksdag mee, en bezoekt 3,7 locaties voordat zij de definitieve keuze hebben gemaakt.

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: