Maak jullie ceremonie uniek & persoonlijk

Een persoonlijke trouwceremonie met je eigen ceremoniespreker!

In deze blog willen we je graag laten kennismaken met de zelfstandig trouwambtenaar. Deze bijdrage is geschreven door Pauline Krom, de eerste zelfstandige trouwambtenaar van Nederland.

Vroeger

Vroeger had je geen keus als je ging trouwen en moest je afwachten welke gemeente-ambtenaar je kreeg toegewezen. Kort voor de trouwdag was er een korte afspraak op het gemeentehuis en op basis daarvan kwam de huwelijksvoltrekking tot stand.

Als je geluk had een aardig verhaal dat over het bruidspaar ging; met pech een onpersoonlijk verhaal over de historie van het oude gemeentehuis en clichés over elkaars rots in de branding zijn. Zulke trouwambtenaren zijn er nog steeds.

Sommige bruidsparen denken dat zo’n huwelijksvoltrekking iets is waar je doorheen moet en proberen hun trouwdag daarna leuk te maken. Maar je kunt heel goed de ceremonie tot warm kloppend hart van je trouwdag maken!

Zelf een trouwambtenaar kiezen

Bruidsfotograafnl-1-2Sinds 2005 hoef je niet af te wachten welke ambtenaar toegewezen wordt, maar kunnen jullie ervoor om kiezen om zelf op zoek te gaan naar een zelfstandig trouwambtenaar of ceremoniespreker, waar jullie zóveel vertrouwen in hebben dat die jullie ceremonie mag gaan vormgeven. Tegenwoordig mogen zelfstandige trouwambtenaren in de meeste gemeentes jullie huwelijk officieel voltrekken.
Wij vroegen Pauline hoe ze dat aanpakt. “We beginnen natuurlijk met kennis maken (soms al meer dan een jaar voor de trouwdag). Ik luister naar de wensen en ideeën van jullie als bruidspaar, vertel wat mijn aanpak is en met elkaar kijken we of we denken tot een passende, persoonlijke ceremonie te kunnen komen.”

Uitgebreid gesprek

Pauline komt kort voor de trouwdag naar jullie voor een uitgebreid gesprek. Ze staat stil bij jullie verbinding en de verbinding met de mensen om jullie heen. Gevoelige onderwerpen gaat ze niet uit de weg. Als ze een plaatsje in de ceremonie verdienen, bespreekt ze met jullie op welke manier dat het beste past.

Pauline onderzoekt het verhaal van jullie relatie en waar mogelijk stelt ze vragen om een laagje dieper uit te komen. Soms ontdekt Pauline een rode draad in jullie verhaal, waarvan jullie je nog niet bewust waren. “Zo’n ceremonie is als het ware een dans tussen luchtigheid en diepgang. Je wilt dat het echt over jullie gaat en dat mensen geraakt worden. Aan de andere kant mag het niet té zwaar worden en is het heerlijk als er ook gelachen wordt.”

Sfeer, rust en vertrouwen413193_412459938821448_366392357_o

Pauline zorgt dat ze niet teveel huwelijken aanneemt, zodat ze veel tijd en aandacht voor jullie heeft en zorgvuldig met jullie verhaal kan omgaan. In alle rust kan jullie ceremonie op een ontspannen manier plaatsvinden, met ruimte voor emotie, humor en alles wat er verder voorbij komt. Pauline hoort regelmatig van bruidsparen dat ze de ceremonie als het meest bijzondere en waardevolle onderdeel van hun trouwdag hebben ervaren!

 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jullie ceremonie. Neem contact op met Pauline via www.paulinekrom.nl

Fotocredits: Bruidsfotograaf.nl en studiotwisk.nl / omslagfoto: Anouschka Rokebrand

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: