Tips voor het aanzoek: niet voor vrouwen

shutterstock_302626634 3

“Trouwen is niet alleen voor vrouwen”, aldus aanstaande bruidegom Daniël. Hij vroeg zijn vriendin Jacqueline onlangs ten huwelijk, op een regenachtige avond op het strand van Noordwijk. Zij antwoordde met een volmondig ‘ja!’ en inmiddels zitten zij midden in de voorbereidingen. Omdat Daniël vindt dat trouwen teveel een ‘vrouwending’ is geworden, deelt hij zijn ervaringen in deze blog als Groom to be. Deze keer: tips voor het aanzoek!

‘Hoe pak ik het aanzoek aan?’ Ik zie mijzelf de vraag nog intikken in Google, inmiddels een paar maanden geleden. Op internet zijn álle antwoorden te vinden, dus vast ook wel hoe ik mijn vriendin ten huwelijk moet vragen. Noem me naïef, maar het was mijn eerste kennismaking met een bijzonder fenomeen: trouwen is voor vrouwen.

Vergelijk voor de grap eens het aantal zoekresultaten op Google van de termen ‘tips aanzoek’ of ‘tips verlovingsring’ met de zoekterm ‘tips trouwjurk’. En dan gaat van de gevonden artikelen in de eerste categorie ook nog een aanzienlijk deel over mislukte aanzoeken. Moet dat ons inspiratie geven?

Toch is het vreemd, want wij mannen moeten wel de eerste stap nemen. “Het enige wat de man moet doen in zijn leven is een ring kopen en een origineel aanzoek doen”, hoorde ik een vrouwelijke collega laatst zeggen tijdens de lunch. We moeten een ring kopen (‘Een maandsalaris is normaal!’), de vader om haar hand vragen en een origineel aanzoek doen. Maar niemand die ons mannen met dat alles kan helpen. Voor ons geen magazines, inspiratieboeken of aanzoekplanners.Inspiratie verzameling1

Natuurlijk zijn op internet wel wat babbelboxen en zelfhulpfora te vinden die mannen tips geven voor een romantisch aanzoek. Maar allemaal overduidelijk geschreven door een vrouw. ‘Zwijmelen gegarandeerd’, staat dan onder de titel ’10 romantische tips voor een aanzoek’. Mannen ‘zwijmelen’ niet, dat weet elke man. En er staan tips als ‘zet een toepasselijke cd op (Michael Bublé)’, of ‘Huur een romantische trouwfilm’. Blegh!

Daarom geef ik in mijn eerste blog wat tips waar mannen wél wat mee kunnen.

Tip 1. Begin met de ring

Kijk wat rond op websites, wat jij mooi vindt en of het lijkt op wat zij normaal draagt. Als je dat niet weet dan weet je aanstaande schoonmoeder het wel. Zij kan je ook helpen met de ringmaat – “Wat zeg je, de ringmaat?” – Ja, dat lees je goed, ringen hebben ook maten. Er doen allerlei tips de ronde over hoe je achter die maat kan komen. Variërend van de ring op papier leggen en met potlood aan beide kanten de omtrek tekenen, tot in haar slaap een meetlint om haar vinger wikkelen. Zelf heb ik met een liniaal de doorsnede van een van haar ringen gemeten, en dat ging wonder boven wonder in één keer goed. Let dan wel op dat je de goede ring opmeet (die ze om haar ringvinger draagt). Het is in ieder geval handig om de ring snel te regelen, want het kan soms wel een maand duren voor je hem kan afhalen.

Tip 2. Laat geen sporen achter

In jouw huis bestaat geen geheim laatje, vakje of hoekje waar je een bon of ring kan verstoppen. De zoekgeschiedenis van je internetbrowser is niet geheim. Maak geen foto’s van ringen, vraag geen tips in whatsappjes, vernietig al het bewijsmateriaal. Bewaar niets, behalve in dat ene geheime hoekje van je hoofd waar ze nog niet is binnengedrongen.

Tip 3. Vraag om haar hand

Noem het ouderwets, maar het gezicht van je schoonvader als je om zijn dochters hand vraagt is een van de mooiste momenten voorafgaand aan het aanzoek. Geef hem een mooie sigaar, een goede fles whisky, of wat je schoonvader ook maar kan waarderen.

Tip 4. Volg je gevoel

Is een vuurwerkshow of een met rozenblaadjes bezaaid bed echt ‘jouw ding’? Mooi! Gaat je hart sneller kloppen bij het idee dat je een hartvormige graancirkel in de tuin maait? Prachtig! Maar als je dat niet hebt, doe dat soort dingen dan vooral niet. Kies een locatie waar jij je op je gemak voelt.

Tip 5. Generale repetitiepicsor

Even voor de spiegel staan, één knie gebogen, doosje uit de binnenzak halen… Voelt dat lekker? Wat ga je zeggen?

Tip 6. Pics or it didn’t happen

Zij zal er niet aan denken met haar betraande wangen, uitgelopen make-up en die glimmende knots van een diamant om haar vinger, maar er komt een dag dat je een foto wil laten zien van het aanzoek.

Tip 7. Laat je niet gek maken door alle tips

Een verlovingsring hoeft geen dag-, week-, maand- of jaarsalaris te kosten. Originaliteit is leuk, maar als je dat niet hebt, zorg dan dat het gebaar in ieder geval lief is. Vermijd hoogwerkers.

Daniël (29) werkte enkele jaren als journalist bij dagbladen als De Gooi- en Eemlander en het Noordhollands Dagblad en is nu hoofdredacteur bij High Profile Locaties. Samen met zijn verloofde Jacqueline (29) woont hij in Amsterdam, waar zij in mei 2016 elkaar het ja-woord zullen geven.

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: