Kasteel De Schaffelaar heropend na metamorfose

Kasteel de Schaffelaar heeft deze zomer van binnen een metamorfose ondergaan. Afgelopen zaterdag werd dit gevierd met een feestelijke heropening. Naast de nieuwe look- een warme, lichte en luxe uitstraling- zijn er ook twee nieuwe ruimtes bijgekomen.

Opening-29-augustus (1)Dit weekend is kasteel de Schaffelaar heropend, na een flinke restyling. Er is gekozen om te werken met lichte kleuren, en de gordijnen werden naar voren gehaald, waardoor er veel meer licht de zalen binnenkomt. De karakteristieke elementen, zoals de haarden, hoge houten deuren, de kroonluchters en de sterrenhemel in de Baron van Nagellzaal zijn behouden gebleven.

Warme uitstraling

De combinatie van neutrale kleuren en veel natuurlijke materialen zoals fluweel, linnen en juten geeft het interieur een warme uitstraling. Eyecatchers in het kasteel zijn de schilderijen op fluweel van Mint Faas. Haar kasteelvrouwen in een modern jasje symboliseren de verbinden tussen heden en verleden.

Nieuwe ruimtes

Behalve de nieuwe look zijn er ook twee ruimtes bijgekomen. In de oostvleugel van het kasteel is nu een stijlvolle wijnkamer te vinden, waar bijvoorbeeld een wijnproeverij te organiseren is. In de ruimte staan een hoge kast vol met flessen wijn en een donker houten bar. De aangrenzende ruimte, met mooie eikenvloer, is eveneens nieuw. Ook de kasteelkelder kreeg een volledig nieuwe look. Hier is Delfts Blauw het thema. Dat komt terug in bijvoorbeeld bordjes, kussens en stoelhoezen.

Kasteel De Schaffelaar heeft acht ruimtes, die apart of in combinatie te huur zijn. Er kan bij mooi weer ook gebruik worden gemaakt van het bordes, de kasteeltuin en het omliggende landgoed.

IMG_3184-1024x682 Kasteel-Schaffelaar_aug2015_kelder-2

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: