Locaties: waar let jij op?

 

shutterstock_302626634 3

“Trouwen is niet alleen voor vrouwen”, meent aanstaande bruidegom Daniël. Hij vroeg zijn vriendin Jacqueline dit jaar ten huwelijk, op een regenachtige avond op het strand van Noordwijk. Zij antwoordde met een volmondig ‘ja!’ en inmiddels zitten zij midden in de voorbereidingen. Omdat Daniël vindt dat trouwen teveel een ‘vrouwending’ is geworden, deelt hij zijn ervaringen in deze blog als Groom to be. Deze keer: waar let jij op bij de trouwlocatie?

Beste aanstaande bruidegom,

Al gauw nadat je die verlovingsring om haar vinger hebt geschoven, beginnen de voorbereidingen voor het huwelijk. De datum, de jurk, de fotograaf, maar vooral: de trouwlocatie.

Op dit punt is het goed om het te hebben over stereotypes – jeweetwel, clichés als mannen zijn van Mars en vrouwen van Venus. In het dagelijks leven merk je daar misschien weinig van, maar als het over het huwelijk gaat dan gelden er andere regels.

De kans is aanwezig dat jij niet zoveel op hebt met bruidsboeketten, witte linten, lopers, frutsels. Aan de andere kant heeft zij misschien weinig kaas gegeten van trouwauto’s. Waarschijnlijk hebben jullie de taken verdeeld, zodat jullie allebei doen waar je goed in bent. Maar over één ding moeten jullie samen beslissen: de trouwlocatie. Hoe pak je dat aan en waar moet jij als man op letten?

 

 1. Verwachtingen
  Het eerste waar je rekening mee moet houden, is dat jij en je toekomstige levensgezellin misschien niet precies dezelfde verwachtingen van de bruiloft hebben. Gemiddeld genomen zie jij bij het woord huwelijk jezelf feesten met je vrienden, terwijl je vrouw zichzelf in een witte jurk over een lange loper ziet flaneren. Waar jij denkt aan bier en bitterballen, denkt zij aan cocktails en kaviaar. Bespreek voordat je locaties gaat bekijken eerst hoe jullie de dag voor je zien en welke elementen je zeker terug wilt zien.

 

 1. Kaal versus aangekleedHuis de Voorst klein
  Wanneer ga je bij een locatie kijken? Op een doordeweekse avond of in het weekend? De meesten van ons bezitten helaas niet de gave om een kale ruimte in gedachten om te bouwen tot trouwlocatie. Vraag daarom of je langs mag komen op een dag dat de locatie al is aangekleed. Bijvoorbeeld in de ochtend voordat er een bruiloft is of tijdens een open dag als de Open Toptrouwlocaties Route. Op deze dag kun je meteen meerdere locaties bekijken, zodat je goed kunt vergelijken en kom je misschien nog op leuke ideeën.

 

 1. Tijd
  Op je huwelijk wil je uitpakken: je trouwt – als het goed is – maar één keer. Dus je wilt na een mooie, lange ceremonie ook een chique receptie, een vaartocht of andere leuke activiteit, speeches, stukjes, een groot diner én een spetterend feest, en misschien wel op drie verschillende locaties. Maak dan wel even een tijdschema en ga uit van het ergste.
  De boot vertrekt een kwartier later dan gepland, de meeste speeches duren langer dan 5 minuten en je gaat een half uur te laat aan tafel omdat je getuige zijn lakschoenen kwijt is. Wil je dan nog steeds receptie, diner en feest op een verschillende locatie?

 

 1. Ruimtelijk inzicht
  Of je het huwelijk viert met 50 of 150 gasten maakt (verrassend!) nogal een verschil. Zo hebben de meeste locaties wel  een zaal waar vijftig personen in kunnen, maar wil je meer dan honderd gasten kwijt in één zaal, dan vallen veel plekken af. En dan zijn er nog locaties die op het randje zitten (‘hij is eigenlijk voor 90 gasten, maar met een beetje proppen moet het lukken’). Wil je in dat geval riskeren dat er mensen op de gang of buiten moeten staan? Als man ben jij begiftigd met een bovengemiddeld ruimtelijk inzicht, dus aan jou de taak om kritisch naar de ruimte te kijken.

 

 1. groom to be _locatie5. Emotie versus rede
  Bij de keuze voor een trouwlocatie geeft uiteindelijk emotie de doorslag. Je kan nog zoveel goede argumenten aandragen om locatie A boven locatie B te verkiezen, als haar hartje op die laatste plek sneller gaat kloppen dan gaat het mooi niet door. Uiteindelijk zal ook jij zwichten, want wij bruidegommen in spé zijn over het algemeen de moeilijkste niet. Wil het prinsesje haar hele leven al in een kasteel trouwen? Dan geven we haar dat sprookjeshuwelijk!

 

Veel succes en plezier met de zoektocht naar een trouwlocatie!

Omslagfoto: Het West-Indisch Huis

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: