5 groom musthaves in 2016

Tijd voor de bruidegom! Wij zetten graag 5 trends voor 2016 op een rijtje.

Een stijlvol pak is uiteraard een must voor de bruidegom op zijn trouwdag. Wil je echt uitpakken op je bruiloft dan stopt het echter niet bij de keuze van een pak. De meeste mannelijke gasten zullen namelijk ook een mooi pak dragen op je bruiloft en aangezien jij er als groom toch wat wil uitspringen is het belangrijk om enkele opvallende, maar toch heel stijlvolle accessoires uit te kiezen.

Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Ga je voor de verkeerde combinatie van accessoires, dan zie je er al snel meer uit als een clown dan een groom.

Hoe kies je dan de juiste accessoires uit om je outfit wat extra pit te geven? We zetten de trends voor 2016 even op een rijtje.

5 trendy accessoires voor de bruidegom in 2016

Het is altijd een goed idee om je outfit met die van je bruid te matchen. Hierbij volgt de groom vaak de bruid om zo een mooi totaalplaatje te verkrijgen. Dit wil echter niet zeggen dat de bruidegom zijn outfit ondergeschikt is aan die van de bruid. Ook de groom mag opvallen met zijn look.

Ga dus niet voor een klassieke zwarte strop- of vlinderdas, maar kies een leuker exemplaar zoals bijvoorbeeld een kleurrijke vlinderstrik of zelfs een houten vlinderdas zoals die in de collectie van Trendhim.

Zo val je op, maar blijft je outfit wel stijlvol.

de-5-musthaves-for-the-groom-van-2016-image-2

1. Houten vlinderdas

 

 

 

 

 

 

 

 

de-5-musthaves-for-the-groom-van-2016-image-5

2. Kleurrijke sokken

 

 

 

 

Ook de sokken mogen niet vergeten worden bij het samenstellen van je outfit. Kies bijvoorbeeld unieke sokken die matchen met de accessoires van je bruid of de themakleur van je bruiloft. Een kleurrijk patroon kan absoluut in 2016, maar zorg er wel voor dat het er niet te kitsch uitziet. Mickey Mouse sokken bijvoorbeeld zijn geen goed idee – tenzij je in een Disney thema trouwt.

 

 

3. De baard

3. De baard

Baarden zijn in 2016 nog steeds hip! Als je een mooie volle baard hebt en deze niet wil afscheren voor je het altaar betreedt, zorg er dan voor dat hij er piekfijn uitziet.

Hoe krijg je een prachtige volle baard die verzorgd, maar toch stoer oogt? Met baard balsem. Baard balsem hydrateert je baard, geeft hem een mannelijke geur en stimuleert de groei. Koop liefst een balsem van hoogwaardige kwaliteit die gemaakt is met enkel natuurlijke ingrediënten.

Draag je normaal een baard maar ben je toch liever gladgeschoren voor je bruiloft? Maak dan wat voor en na foto’s en ook wat plaatjes van het scheren zelf. Deze zijn heel leuk om toe te voegen aan de huwelijksreportage.

Tip: Gebruik bij het scheren van je baard een klassiek scheermes. Dit maakt de foto’s veel leuker dan wanneer je een standaard krabbertje gebruikt. Zorg er wel voor dat je weet hoe je zo’n scheermes veilig gebruikt. Lukt dit niet, laat het dan over aan een professional.

 

 

de-5-musthaves-for-the-groom-van-2016-image-4

4. Een aparte stropdas

Een stropdas wordt enkel gedragen bij het jacquet en een pak. Hierbij wordt er vaak voor een klassiek exemplaar gekozen, maar dit hoeft in 2016 helemaal niet!

Laat die traditionele zijden stropdas voor op kantoor en ga voor een opvallend exemplaar op je bruiloft.

Wat helemaal hip is voor 2016 is het dragen van een eerder vintage model. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een wollen das met retro patroon.

 

 

 

 

de-5-musthaves-for-the-groom-van-2016-image-3

5. Een hippe hoed

De terugkeer van de hoed is momenteel 1 van de meest opvallende trends voor de groom. We hebben het dan niet over de klassieke hoge zwarte hoed, maar eerder een Fedora hoed of een retro wollen pet.

De Fedora gaat al meer dan een eeuw mee en na het uit de mode vallen in de jaren ‘50 is ie nu weer helemaal terug van weggeweest. Uiteraard raden we aan om ook weer een twist te geven aan de klassieke Fedora. Ga voor een uniek exemplaar zoals deze met een leuk patroon op de hoedband.

 

Zorg ervoor dat je bij het uitkiezen van je accessoires deze matcht met de accessoires van je bruid. Laat je modegevoel je wel eens in de steek, laat je dan bijstaan door een professional.

Foto’s en inspiratie by Wedspiration

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: